Οι τροϊκανοί διατάζουν τον Σαμαρά: «Πούλα τα πάντα»!

Σε πολύ δύσκολη θέση βρίσκεται η κυβέρνηση, με την τρόικα να μην ενδιαφέρεται για την συνεχιζόμενη πολιτική αποδυνάμωση του Σαμαρά και της παρέας του, αλλά μόνο για την εξυπηρέτηση των δικών της συμφερόντων. «Αν θέλετε να κάνετε φοροελαφρύνσεις πουλήστε τα πάντα» είναι το μήνυμα της τρόικα προς την κυβέρνηση, με αποτέλεσμα η περίφημη σκληρή διαπραγμάτευση της κυβέρνησης να εξελίσσεται σ΄ένα ποικιλόμορφο Βατερλό.

Οι σκληρές αποφάσεις θα παρθούν, απ ΄ό,τι φαίνεται, τον Σεπτέμβριο, παρά τις συνεχείς συναντήσεις που έχουν τα στελέχη της τρόικα με τους υπουργούς και τους λοιπούς παράγοντες της ελληνόφωνης κυβέρνησης. Τα διάφορα παπαγαλάκια του Σαμαρά και του Βενιζέλου, παραποιώντας πλήρως την πραγματικότητα, υποστηρίζουν για τις συναντήσεις των εγχώριων αξιωματούχων με τους τροϊκανούς ότι πρόκειται για «Πάρα πολύ εποικοδομητική κουβέντα. Ήταν πολύ καλύτερη από την πρώτη συνάντηση. Φάνηκαν θετικά διακείμενοι και είπαν ότι η αναθεώρηση του μνημονίου του Σεπτεμβρίου θα πάει καλά».
Βαφτίζουν το κρέας ως ψάρι και νομίζουν ότι επειδή κοροϊδεύουν τον εαυτό τους θα κοροϊδέψουν και τον κόσμο. Η σχέση τρόικα – κυβέρνησης είναι σχέση αφεντικού με δούλου, με ό,τι αυτό συνεπάγεται.
Στην πραγματικότητα, ο Σαμαράς προσπαθεί να πείσει την τρόικα ότι θα είναι καλό να υπάρξουν κάποιες ανακοινώσεις για φοροελαφρύνσεις τον Σεπτέμβριο στην ΔΕΘ, μήπως και ξεγελάσει κάποιο μέρος των ψηφοφόρων στις πρόωρες εκλογές που όλα δείχνουν ότι θα επακολουθήσουν. Από την δική τους μεριά, όμως, οι Τροϊκανοί δεν δέχονται κουβέντα και ζητούν να γίνουν απολύσεις, άμεσες αποκρατικοποιήσεις και ιδιωτικοποιήσεις της δημόσιας περιουσίας μέσω ΤΑΙΠΕΔ.
Εξού και η προτροπή (και κυρίως προσταγή) «πουλήστε τα πάντα για να βγάλετε χρήματα» προς τους εντολοδόχους της κυβέρνησης, με τις διάφορες γενικότητες περί επενδύσεων και ανάπτυξης να ακούγονται δίχως καμιά σοβαρή προοπτική επιτυχίας. Την ίδια στιγμή η επίσημη ανεργία έχει καλπάσει στο 28% δείχνοντας όχι μόνο το αδιέξοδο της κυβερνητικής πολιτικής αλλά και την σκληρή πραγματικότητα πίσω από τα κούφια λόγια του Σαμαρά και των λοιπών υποτακτικών των διεθνών τοκογλύφων.
Το Γραφείο Τύπου της Χρυσής Αυγής εξέδωσε την σχετική ανακοίνωση: "Βενιζέλος και Σαμαράς προσφέρουν φόρο αίματος άλλους 6500 Έλληνες στα ξένα αφεντικά τους. Η Χρυσή Αυγή απαιτεί την άμεση παύση της καταστροφικής μνημονιακής πολιτικής και την ανασύσταση της οικονομίας με βάση τον εθνικό πλούτο της χώρας και την παραγωγική εργασία των Ελλήνων."
Γιώργος Μάστορας

Σχόλια

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα των άρθρων.

Εμείς απλά τα παρουσιάζουμε και η αξιολόγησή τους επαφίεται στην κρίση του αναγνώστη.

Αποποιούμαστε κάθε νομικής ευθύνης για την ακρίβεια των γραφομένων σε άλλα ιστολόγια ή ιστοσελίδες.