Έγκλημα Καμίνη: Πήρε τα λεφτά και άφησε τα αδέσποτα να πεθάνουν!

 Ο λαθροδήμαρχος των Αθηνών, Καμίνης πέρα από τους ανθρώπους φαίνεται πως δεν σέβεται ούτε τα ζώα.
Νεκρά σκυλιά στον περιβάλλοντα χώρο, άλλα βαριά τραυματισμένα, ζώα παρατημένα που μαρτυρούν ότι δεν έχουν δεχθεί το τελευταίο διάστημα τη στοιχειώδη φροντίδα και περιποίηση που τους αρμόζει. Αυτές είναι οι εικόνες από το καταφύγιο αδέσποτων ζώων του δήμου Αθηναίων στα Μέγαρα που εκθέτουν τον Καμίνη.



Το καταφύγιο δημιουργήθηκε το 2012 και αποτελεί δωρεά της Ελληνοαμερικανίδας Ελεν Ανδρέου Γουίν στο δήμο Αθηναίων. Επί έξι μήνες το καταφύγιο λειτουργούσε με την οικονομική της στήριξη και την εθελοντική προσφορά της δωρήτριας και άλλων φιλόζωων πολιτών. Στη συνέχεια δημιουργήθηκε η Κοινωνική Συνεταιριστική Επιχείρηση ΕΚΑΤΗ η οποία και υπέγραψε με το δήμο τον Ιούνιο του 2013 σύμβαση για τη διαχείριση του καταφυγίου.


Μεταξύ άλλων η σύμβαση προέβλεπε την απασχόληση τριών ατόμων, ενός κτηνιάτρου, τον έλεγχο του περιβάλλοντος όπου ζουν τα ζώα, τη φροντίδα τους και την καθαριότητά τους αλλά και την προμήθεια στο προσωπικό ειδικών ρούχων και μέσων προστασίας. Τίποτα από αυτά δεν έγινε όπως αναφέρει το πόρισμα της διαπαραταξιακής επιτροπής του δήμου Αθηναίων.

Η ΕΚΑΤΗ αποδείχτηκε ανύπαρκτη, ειδικά τους καλοκαιρινούς μήνες αφού τα σκυλιά ζουν σε κατάσταση ζούγκλας. Στο πόρισμα σημειώνεται χαρακτηριστικά ότι η ΕΚΑΤΗ δεν τηρεί συστηματικά τις συμβατικές της υποχρεώσεις με αποτέλεσμα την απουσία κατάλληλου προσωπικού και κτηνιάτρου, ο χώρος να παραμένει αφύλακτος, να γίνονται διαρρήξεις, να υπάρχει πρόβλημα με το πόσιμο νερό, η σίτιση των ζώων να είναι ελλιπής, όπως και η φροντίδα τους και να  μην γίνεται σωστά ο εμβολιασμός τους και η αποπαρασίτωσή τους.

Πέντε ζώα πέθαναν, ενώ η εικόνα του χώρου όπου ζουν σήμερα τα ζώα να είναι τραγική: Ακαθαρσίες, λήμματα παντού και ζώα που ζουν σε κλουβιά εντελώς ακατάλληλα για αυτά.

Ομιλία της  Ελένης Ζαρούλια για τις θέσεις της Χρυσής Αυγής σχετικά με την φροντίδα των ζώων (Ιανουάριος 2014)

πηγη

Σχόλια

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα των άρθρων.

Εμείς απλά τα παρουσιάζουμε και η αξιολόγησή τους επαφίεται στην κρίση του αναγνώστη.

Αποποιούμαστε κάθε νομικής ευθύνης για την ακρίβεια των γραφομένων σε άλλα ιστολόγια ή ιστοσελίδες.