Επιχείρηση Canopus Star: Ο συριακός Στρατός ολοκληρώνει την "σύνθλιψη" των ισλαμιστών ανταρτών στο Χαλέπι (vid)

ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΔΥΟ ΜΗΧΑΝΟΚΙΝΗΤΩΝ ΜΕΡΑΡΧΙΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΕΛΙΚΗ ΕΠΙΘΕΣΗ
Tην ίδια ώρα που ο ιρακινός Στρατός με τις νεοαποκτηθείσες ικανότητές του για πλήγματα από αέρος εναντίον των τακφιριστών της ISIL έχει ξεκινήσει την αντεπίθεσή του ο συριακος Στρατός στο Χαλέπι ετοιμάζεται να κλείσει το "δαχτυλίδι" του θανάτου που περικλείει τις συνοικίες που κατέχουν οι ισλαμιστές αντάρτες της Αλ Νούσρα, οι οποίοι ταυτόχρονα συγκρουόνται με μαχητές της ΙSIL.


Μια τεράστια στρατιωτική δύναμη δύο μηχανοκίνητων μεραρχιών 10000 αντρών περιμένει την εντολη για την τελική απώθηση των εναπομείναντων ανταρτών στην περίμετρο του Χαλεπίου προς το κέντρο των κατεχόμενων συνοικιών ολοκληρώνοντας έτσι την επιχέιρηση CANOPUS STAR, η οποία είχε ως στόχο την αποκοπή των ισλαμιστών από την ύπαιθρο του Χαλεπίου μέσω της οποίας ανεφοδιάζονταν.

Στη συνέχεια θα ακολουθήσει η σύνθλιψη των ισλαμιστών που θα αναγκαζονται να περιορίζονται κάθε μέρα σε ολοένα λιγότερα οικοδομικά τετράγωνα μέχρι την φυσική του εξόντωση όπως ακριβώς συνέβει και στην Χομς.

Σύμφωνα με πολλούς αναλυτές η ISIL έχει απλωθεί πάρα πολύ για τα επιχειρησιακά της δεδομένα σε δύο χώρες και σε μια τεράστια έκταση, κάτι που την δυσκολεύει να αντικαταστήσει απώλειές της, στην ανατολική Συρία και να κρατήσει τις θέσεις της στο Β.Ιράκ τώρα που δέχεται σφυροκοπήματα από τα παραληφθεντα ρωσικά και ιρανικά Su-25.

Την ίδια στιγμή η Αλ Νούσρα δεν μπορεί να αναπληρώσει τις δικές της απώλειες μετά την κατάληψη από τον συριακό Στρατό των οδικών αξόνων που συνδέουν το Χαλέπι με την Τουρκία από την οποία και τροφοδοτούνταν επί σειρα τριων ετών.

Οι δε "κοσμικοί" αντάρτες εχουν καταντήσει είδος ανέκδοτου, αφού είναι προς εξαφάνιση και μετριούνται στα δάκτυλα των χεριών. Φυσικά όλα αυτά ήταν γνωστά στην Δύση εξ'αρχής, αλλά προκειμένου να επιτευχθεί ο σκοπός τους η συμμαχία με τον "διάβολο" ήταν ευπρόσδεκτη και τελικά χρήσιμη.

Σύμφωνα με αναφορές μεγάλες ομάδες ανταρτών είναι ήδη έτοιμες να παραδοθούν καθώς έχουν ξεμείνει από πυρομαχικά. Ο συριακός Στρατός έχει αναπτυχθεί ανατολικά και δυτικά των ακόμα υπό κατοχή περιοχών της Bani Zayd και Al-Raashideen. Στο συριακό επιτελείο υπολογίζουν ότι με το τέλος της "σύνθλιψης" θα έχουν εξοντωθεί περί τους 3000 ισλαμιστές αντάρτες.

Το σχέδιο προβλέπει την ταυτόχρονη είσοδο δυναμεων από την περιοχή Shuqayyif στα ανατολικά και από την  Al-Layramoon στα δυτικά όπου και θα αποδεκατιστούν υπολείμματα των ισλαμιστών της Αλ Νούσρα. 

Υπάρχει μια αισιοδοξία στο συριακό Επιτελείο ότι το Χαλέπι μπορεί να ανακτηθεί και εντός δέκα ημερων.Ίσως η εκτίμηση αυτή να είναι υπεραισιόδοξη, αλλά το γεγονός παραμένει ότι και το Χαλέπι οδεύει προς την απελευθέρωσή του.




defencenet

Σχόλια

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα των άρθρων.

Εμείς απλά τα παρουσιάζουμε και η αξιολόγησή τους επαφίεται στην κρίση του αναγνώστη.

Αποποιούμαστε κάθε νομικής ευθύνης για την ακρίβεια των γραφομένων σε άλλα ιστολόγια ή ιστοσελίδες.