ΑΠΕΙΛΟΥΝ ΜΕ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΙΕΡΗ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΜΟΥΣΟΥΛΜΑΝΟΥΣ ΜΕΚΚΑ Οι ισλαμιστές της ISIL έκαψαν έντεκα ορθόδοξες εκκλησίες και μοναστήρια - Κατεδάφισαν τον τάφο του προφήτη Ιωνά (vid)

Οι δολοφόνοι ισλαμιστές της ISIL ξεριζώνουν το Χριστιανισμό από το Β.Ιράκ καταστρέφοντας 11 εκκλησίες και μοναστήρια που βρίσκονταν την μαρτυρική πόλη της Μοσούλης, ενώ έσκαψαν και τον τάφο του προφήτη Ιωνά, ιδαίτερης σημασίας και για τους Χριστιανούς λόγω των γνωστών βιβλικών αναφορών! Πρόκειται για συστηματικό εξανδραποδισμό χριστιανικών κοινοτήτων που είχαν παρουσία στη Μεσοποταμία από τον καιρό του Ιησού Χριστού.


Ο Ιρακινός εκπρόσωπος Zuhair al-Chalabi αναφέρει ότι "υπάρχουν σχεδόν επιβεβαιωμένες πληροφορίες πως μέλη της ISIL κατέσκαψαν τον τάφο του προφήτη Ιωνά ανατολικά της Μοσούλης.

Ο Al-Chalabi είπε "Ισλαμιστές της ISIL έθεσαν υπό έλεγχο το τζαμί του προφήτη Ιωνά από την στιγμή που εισέβαλαν στην πόλη, και ακόμα το ελέγχουν, ενώ καποιοι από αυτούς καταστρέφουν ιερά αντικείμενα εντός του τζαμιού.Να πούμε ότι ο προφήτης Ιωνάς είναι σημαντικος και για τις τρεις μονοθεϊστικές θρησκείες του Χριστιανισμού, του Ιουδαϊσμού, και του Μωαμεθανισμού.

Η ISIL όμως δεν σέβεται ούτε τα ιερά μνημεία του Ισλάμ καθώς αποτελείται από φανατικούς αίρετικούς τακφιριστές οι οποίοι θέλουν να καταστρέψουν και τα ισλαμικά ιερά ως είδωλα! Πριν μερικές μέρες απείλησαν ότι θα καταλάβουν την Μέκκα και μετά θα καταστρέψουν τον ιερό μονόλιθο της Κάμπα, ως ειδωλολατρικό μνημείο! Αυτός έιναι και ο λόγος που η ISIL αυτή τη στιγμή προκαλεί το μίσος εναντόν της από την πλειοψηφία των Σουνιτών και των Σιιτών μουσουλμάνων στον πλανήτη, αλλά αφήνει και υπόνοιες ότι κάτι άλλο κρύβεται πίσω από την οργάνωση. Υπάρχουν πολλοί που βλέπουν σχέδια Πανθρησκείας από "περίεργα" κέντρα εξουσίας.

Ο Al-Chalabi είπε ότι  “είναι σχεδόν σίγουρη η σύλληση του τάφου του προφήτη Ιωνά”. Μέσα σε μια μόνο ημέρα η ISIL διέπραξε σωρεία θρησκευτικώ εγκλημάτων "έκαψαν 11 εκκλησίες και μοναστήρια στην πόλη της Μοσούλης, και λίγο αργότερα κατέστρεψαν αγάλματα ποιητών,και ιστορικών προσώπων για τα οποία η πόλη ήταν περήφανη".

Τρεις σουνίτες ιμάμηδες σκοτώθηκαν από τα χερια της ISIL σε διάφορα μέρη της Μοσούλης. Οι ιμάμηδες ήταν οι Khattab Hassan, 43, Riyadh al-Wandi, 39, και Abdul Ghafoor Salman, 48, οι οποίοι ζητούσαν από τους ντόπιους κατοίκους να απορρίψουν την  ISIL και δεν έφυγαν από την πόλη.

Οι ένοπλοι τότε κατεδάφισαν τον τάφο του προφήτη Ιωνά και το ιερό του προφήτη Shayth (Seth), αποδεκτοί και οι δύο από Μουσουλμάνους και Χριστιανούς, και τα οποία ιερά τους ήταν τοποθετημενα εντός αιώνων παλιά τζαμιά.

Ο επίσκοπος του ναού του Αγίου Γεωγίου στην Βαγδάτη Sabah Boutros είπε "οι πρόσφατες επιθέσεις σε θρησκευτικά μνημεία δεν αντιροσωπέυουν τους Μουσουλμάνους αλλά μόνο την ISIL καθώς εξαπολύει τρομοκρατικές επθέσεις σε οποιονδήποτε χωρίς εξαιρέσεις"


Είναι φανερό ότι η ΙSIL δεν δρα με θρησκευτικά κριτήρια, καθώς έχει προκαλέσει την αντιπάθεια των υποτιθέμενων ομοθρήσκων της, αλλά με γεωπολιτικά. Εκτελεί ένα γεωπολιτικό σενάριο που έχει δημιουργηθεί κάπου πολύ μακριά πέραν του Ατλαντικού. Το σενάριο επιθυμεί την δημιουργία ανεξάρτητου Κουρδιστάν, κατάρρευση της σιιτικής ιρακινής κυβέρνησης, ώστε να "σπάσει" το σιιτικο τόξο που προστατεύει τον ρωσικό Καύκασο, αλλά και τον εκριζωμό των πανάρχαιων ορθόδοξων κοινοτήτων στο Β.Ιράκ ώστε να μην υπάρχουν φιλικά διακείμενοι πληθυσμοί προς την Ορθόδοξη Ρωσία.

Σχόλια

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα των άρθρων.

Εμείς απλά τα παρουσιάζουμε και η αξιολόγησή τους επαφίεται στην κρίση του αναγνώστη.

Αποποιούμαστε κάθε νομικής ευθύνης για την ακρίβεια των γραφομένων σε άλλα ιστολόγια ή ιστοσελίδες.