Παρουσιάζουν ως “success story” τις εξυπηρετήσεις τους στον Μπόμπολα

Διθυραμβική ανακοίνωση έκανε η κυβέρνηση περί της πρώτης έγγραφης, μετά από πέντε χρόνια, κάποιας επιχείρησης στο χρηματιστήριο. Η ανάκρουση μίας τέτοιας είδησης υπό φυσιολογικές συνθήκες δεν θα είχε καμία απολύτως σημασία για τους κυβερνώντες, ούτε θα αποδείκνυε ότι «τα πράγματα αλλάζουν στην Ελλάδα», αφού ακόμα και σε συνθήκες πλήρους αποδόμησης της Ελληνικής Οικονομίας, είναι πιθανό να υπάρξει μία επιχείρηση που οδηγούμενη από μία καινοτόμο ιδέα θα καταφέρει να δραστηριοποιηθεί επιτυχώς στον τομέα της, ιδίως των εξαγωγών.

Παρόλα αυτά η κυβέρνηση επεδίωξε να παρουσιάσει την εν λόγω είδηση ως κάτι το πολύ σημαντικό. Προσπάθησε να αποδείξει διαμέσου αυτής της ειδήσεως ότι η Ελληνική Οικονομία βρίσκεται σε ανάκαμψη, παρά το γεγονός που μαρτυρούν όλοι οι Έλληνες ότι η ύφεση και η αφαίμαξη των Ελλήνων συνεχίζεται.
Η ανακοίνωση του ονόματος της εν λόγω εταιρείας που ενεγράφη στο Χρηματιστήριο προκάλεσε άφθονο γέλιο στους γνωρίζοντες, αφού στην ουσία η κυβερνητική εξαγγελία απεδείχθη διαφημιστική και μάλιστα πολύ ακριβή. Την εν λόγω εταιρεία που εισήχθη στο Χρηματιστήριο και τον ιδιοκτήτη της την γνωρίζουν πολύ καλώς οι Έλληνες και μάλιστα είχε προσφάτως απασχολήσει, αφού είχε λάβει ένα διόλου ευκαταφρόνητο δώρο από την κυβέρνηση.
Θυμίζουμε την είδηση που δημοσιεύσαμε πριν από λίγες ημέρες:
Ας δούμε, όμως, λίγο πως αντιλαμβάνονται οι πολιτικάντηδες και τα αφεντικά τους την εξάλειψη της ανεργίας. Διαβάζουμε, λοιπόν, στο ΦΕΚ 1640Β/2014 ότι μία εταιρία του Μπόμπολα θα επιδοτηθεί με 7.815.678,00€ στα πλαίσια του Ν. 3908/2011 για επιχειρήσεις και επενδυτικά σχέδια που «αξιοποιούν τοπικά ανταγωνιστικά πλεονεκτήματα, αντιμετωπίζουν τοπικές ανάγκες και περιφερειακά προβλήματα και με περιβαλλοντικά βιώσιμες τεχνολογικές εφαρμογές, εισάγουν τεχνολογίες εξοικονόμησης ενέργειας και αξιοποίησης υδάτινων πόρων και συμβάλλουν στη φιλική προς το περιβάλλον ανασυγκρότηση, ανάπλαση και ανάπτυξη περιοχών οικονομικής δραστηριότητας».
Θα περίμενε κανείς σε μία περίοδο που η Ελλάδα μαστίζεται από την ανεργία, να ήταν απαραίτητη η δημιουργία πλειάδας νέων θέσεων εργασίας, προκειμένου το Ελληνικό Κράτος να αποδεσμεύσει ένα τέτοιο ποσό. Ιδιαιτέρως από την στιγμή που ο νόμος αναφέρει ότι τα συγκεκριμένα επενδυτικά σχέδια «αντιμετωπίζουν τοπικές ανάγκες και περιφερειακά προβλήματα» και μιλάμε για έργο που θα γίνει στην περιοχή Αν. Μακεδονίας – Θράκης, η δημιουργία θέσεων εργασίας είναι εντελώς απαραίτητη.
Διαβάζουμε λοιπόν στο ΦΕΚ ότι «o αριθμός των νέων θέσεων εξαρτημένης εργασίας που θα δημιουργηθούν από τη υλοποίηση της επένδυσης μετά το 2ο έτος λειτουργίας από την ολοκλήρωση της, ανέρχονται σε 1,00 που αντιστοιχούν σε 0,50 Ετήσιες Μονάδες Εργασίας (Ε.Μ.Ε.)». Κοινώς, ο Μπόμπολας θα πάρει 7.815.678,00€ για να δημιουργήσει μία θέση μερικής απασχόλησης!
«Τυχαία» η εταιρεία που αναφέρεται στην εν λόγω σκανδαλώδη είδηση είναι η ίδια εταιρεία που προσφάτως εισήχθη στο χρηματιστήριο, προκαλώντας διθυράμβους από την συγκυβέρνηση. Πρόκειται για την εταιρεία ΕΛΤΕΧ ΑΝΕΜΟΣ Α.Ε. που ανήκει στον όμιλο ΑΚΤΩΡ του Μπόμπολα. Κοινώς το ελλαδικό κράτος επιχορήγησε την εταιρεία του Μπόμπολα με σκανδαλώδη τρόπο (8 εκ. ευρώ για μία θέση εργασίας) και όταν αυτή εισήχθη στο χρηματιστήριο, το προπαγάνδισε ως «επιτυχία της συγκυβέρνησης».

Αλήθεια πόσο καλά θα πήγαινε μία οποιαδήποτε επιχείρηση αν έπαιρνε 8 εκ. ευρώ για κάθε θέση εργασίας που δημιουργεί; Δεν θα κατάφερνε να εισαχθεί οποιαδήποτε εταιρεία στο χρηματιστήριο αν είχε αυτή τη σκανδαλώδη εύνοια από τους υποτακτικούς του μνημονίου;

Σχόλια

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα των άρθρων.

Εμείς απλά τα παρουσιάζουμε και η αξιολόγησή τους επαφίεται στην κρίση του αναγνώστη.

Αποποιούμαστε κάθε νομικής ευθύνης για την ακρίβεια των γραφομένων σε άλλα ιστολόγια ή ιστοσελίδες.