Προελαύνουν οι ρωσόφωνοι στην Α.Ουκρανία - Αμερικανικά ελικόπτερα προσβάλλουν τις δυνάμεις αυτοάμυνας (vid)

UH-1H ME ΡΟΥΚΕΤΕΣ ΒΟΜΒΑΡΔΙΖΟΥΝ ΤΟΥΣ ΡΩΣΟΦΩΝΟΥΣ
Άλλα δύο ουκρανικά μαχητικά κατέπεσαν σήμερα από βολές με MANPAD στην Α.Ουκρανία, ενώ οι ρωσόφωνες δυναμεις Αυτοάμυνας κατέλαβαν την πόλη Marinivka στην περιφέρεια του Ντονέτσκ, κόβοντας στα δύο τις δυνάμεις του ουκρανικού στρατού που επιχειρούν στην ρωσόφωνη πόλη.
Την ίδια στιγμή αμερικανικά ελικόπτερα βιντεοσκοπήθηκαν να πετούν στα χρώματα της Ουκρανίας πάνω από το Ντνεπροπετροβσκ. Το γεγονός αυτός επιβεβαιώνει τον ισχυρισμό των δυνάμεων αυτοάμυνας της Νέας Ρωσίας περί παροχής εξοπλισμού από τις ΗΠΑ στην κυβέρνηση του Κιέβου.




Τα ελικόπτερα είναι βέβαιαο ότι τα χειρίζονται μισθοφόροι από αυτούς που κατά χιλιάδες υπηρετούν πλέον την κυβέρνηση του ΚΙέβου.

Πριν απο μερικές ημέρες ο ηγέτης των δυνάμεων αυτοάμυνας στη νοτιοανατολικά Ουκρανία είχε αποκαλύψει πως οι ΗΠΑ έχουν στείλει τέσσερα ελικόπτερα τα οποία χρησιμοποιύνται για να βομβαρδίζονται ρωσόφωνοι.


Όπως ανακοίνωσε σήμερα η Νέα Ρωσία "οι δυνάμεις Αυτοάμυνας ανακατέλαβαν την πόλη Marinivka και οι Ουκρανοί στρατιώτες που επιχειρούν στη νότια πλευρά του Ντονέτσκ έχουν εγκλωβιστεί σαν τα ποντίκια.Οι Ουκρανοί στρατιώτες έχουν μόνο μια ελπίδα για να μείνουν ζωντανοί και αυτή είναι να παραδοθούν."


"Οι δυνάμεις Αυτοάμυνας επιτίθενται και σε άλλους τομείς του μετώπου χωρίζοντας τις ουκρανικές μονάδες στις πόλεις Amvrosievka, Izvarino και Saur-Mohila κοντά στα σύνορα με την Ρωσία.


Οι παγιδευμένοι Ουκρανοί προσπάθησαν να κάνουν μια τακτική υποχώρηση προς την Μαριούπολη αλλά απέτυχαν καθώς έχουν περικυκλωθεί.


Στο μεταξύ 16 Ουκρανοί στρατιώτες που τραυματίστηκαν στις μάχες διέσχισαν τα ρωσικά σύνορα και παραδόθηκαν στις ρωσικές αρχές για περίθαλψη. Δύο από αυτούς ήταν χτυπημένοι πολύ σοβαρά.


Σύμφωνα με τον Vasily Malayev εκπρόσωπο της ρωσικής περιφέρειας του Ροστόφ οι άντρες είχαν τραυματιστεί στις μάχες με τους ρωσόφωνους.


Δύο ακόμη μαχητικά της ουκρανικής Αεροπορίας καταρρίφθηκαν από τα MANPAD των ρωσόφωνων που χρησιμοποιήθηκαν από το ύψωμα Saur-Grave, και ενώ οι Ουκρανοί πιλότοι προσπαθούσαν να χτυπήσουν τις δυνάμεις των ρψσόφωνων που δρούσαν εκεί.


Την περικύκλωση των ρωσόφωνων την επιβεβαίωσε και ο συνταγματάρχης Igor Ivanovich Strelkov ο οποίος είπε "κατέχουμε τρια υψώματα στρατηγικής σημασίας με τα οποία έχουμε παγιδεύσει τις δυνάμεις των Ουκρανών, και παρά τις επιθέσεις του με άρματα μάχης τους απωθήσαμε με βαρύτατες για αυτούς απώλειες."


Εν τω μεταξύ, για την αποφυγή υπερβολών και για να διατηρηθεί η ζωή και η υγεία των πολιτών στο Ντονέτσκ της Νέας Ρωσίας στην ανατολική Ουκρανία, επιβλήθηκε στρατιωτικό νόμος, ο οποίος προβλέπει απαγόρευση της κυκλοφορίας των πολιτών από τις 23:00 έως τις 06:00 το πρωί.


Η διαταγή εκδόθηκε από το διοικητή των Δυνάμεων Αυτοάμυνας της Λαϊκής Δημοκρατίας του Ντονέτσκ, Ιγκόρ Στρέλκοφ.


Νωρίτερα, είχε ανακοινώσει ότι η ηγεσία της Δημοκρατίας θα συνεδριάσει την εισαγωγή του στρατιωτικού νόμου σε περιοχές που γειτνιάζουν με τις θέσεις των ουκρανικών ειδικών δυνάμεων, στο Ντονέτσκ και στις τοποθεσίες που ελέγχονται από την πολιτοφυλακή.

Ακολουθεί το βίντεο με τον συνταγματάρχη Στρέλκοφ



 

Στο επόμενο βίντεο Ουκρανός στρατιώτης που επιχειρεί στην περιοχή Izvarino Krasnodona λέει ότι το τάγμα του έχει περικυκλωθεί και υπόκειται σε βαρύτατες απώλειες.



Δείτε και τα αμερικανικά ελικόπτερα:


defencenet

Σχόλια

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα των άρθρων.

Εμείς απλά τα παρουσιάζουμε και η αξιολόγησή τους επαφίεται στην κρίση του αναγνώστη.

Αποποιούμαστε κάθε νομικής ευθύνης για την ακρίβεια των γραφομένων σε άλλα ιστολόγια ή ιστοσελίδες.