100 ρωσικά μαχητικά και δεκάδες ελικόπτερα θα "κρύψουν" τον ουρανό στα σύνορα με την Ουκρανία

ΕΝΕΡΓΟΠΟΙΗΣΗ ΚΑΙ ΤΗΣ ΑΕΡΑΜΥΝΑΣ ΣΕ ΑΣΚΗΣΗ ΜΗΝΥΜΑ ΤΗΣ ΜΟΣΧΑΣ ΣΤΗ ΔΥΣΗ
Ευρείας κλίμακας αεροπορικά γυμνάσια θα πραγματοποιήσει η Ρωσική Αεροπορία στα σύνορα με την Ουκρανία. Περισσότερα από 100 αεροσκάφη και δεκάδες ελικόπτερα θα συμμετάσχουν σε σενάρια αντιμετώπισης «εχθρικής» απειλής. Πρόκειται σαφώς για ένα ακόμη μήνυμα της Μόσχας προς τη Δύση.


Στις ασκήσεις που θα διεξαχθούν από 4 έως 8 Αυγούστου θα λάβουν μέρος αεροσκάφη από όλες τις Στρατιωτικές Περιφέρειες της Ρωσίας. Πρόκειται για μαχητικά αεροσκάφη αναχαίτισης και βομβαρδισμού Su-27, MiG-31, Su-34 multi και Su-24.

Τα αεροσκάφη θα «κρύψουν» τον ουρανό στα δυτικά της Ρωσίας, στα σύνορα με την Ουκρανία, όπου θα επικεντρωθεί η άσκηση, αφού θα είναι περισσότερα από 100. Θα συνοδεύονται και από ελικόπτερα διαφόρων τύπων, όπως Mi-8, Mi-24 και Mi 28Ν.

Θα ενεργοποιηθεί επίσης το σύστημα αεράμυνας της χώρας στις περιοχές διεξαγωγής των αεροπορικών γυμνασίων. «Θα γίνουν γυμνάσια σε μεγάλη κλίμακα με την εκμετάλλευση αεροσκαφών και της αντιαεροπορικής άμυνας», δήλωσε ο εκπρόσωπος της Αεροπορίας Ιγκόρ Κλίμοφ.

Πρόσθεσε πώς είναι η πρώτη φορά που θα καλυφθεί το έδαφος των τριών Στρατιωτική Περιφερειών.

Σύμφωνα με το σενάριο της άσκησης θα αντιμετωπισθούν «εχθρικές» επιθέσεις σε αέρα και έδαφος με την ενεργοποίηση των αντιαεροπορικών πυραύλων στο Ashuluk.

Στο πρώτο στάδιο της άσκησης τα αεροσκάφη θα απογειωθούν από βάσεις στα βόρεια και θα κινηθούν δυτικά, ενώ στο δεύτερο στάδιο η άσκηση θα επικεντρωθεί νότια, στις περιοχές Armavir, Krymsk, Mozdok, Morozovsk.

Θα χρησιμοποιηθούν επίσης ιπτάμενα τάνκερ IL-78 από τα οποία θα γίνει εναέριος ανεφοδιασμός των αεροσκαφών MiG-31 και Su-34 σε μία πτήση με βάθος και στον Αρκτικό Κύκλο.

Τα στρατιωτικά γυμνάσια της Μόσχας έχουν ήδη προκαλέσει προβληματισμός στο ΝΑΤΟ και στη Δύση, αφενός λόγω της μεγάλης κλίμακας τους όσο και αφετέρου γιατί γίνονται με επικέντρωση στα δυτικά, στα σύνορα με την Ουκρανία.

Είναι άλλο ένα μήνυμα που στέλνει η Ρωσία στη Δύση πώς υπάρχουν όρια στην εκμετάλλευση της Ουκρανικής κρίσης από πλευράς ΗΠΑ και Ε.Ε. και δεν πρόκειται να γίνουν ανεκτές κινήσεις οι οποίες θέτουν σε κίνδυνο τα συμφέροντα της Μόσχας.

defencenet

Σχόλια

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα των άρθρων.

Εμείς απλά τα παρουσιάζουμε και η αξιολόγησή τους επαφίεται στην κρίση του αναγνώστη.

Αποποιούμαστε κάθε νομικής ευθύνης για την ακρίβεια των γραφομένων σε άλλα ιστολόγια ή ιστοσελίδες.