ΠΑΝΩ ΑΠΟ 10.000 ΟΙ ΝΕΚΡΟΙ ΣΤΗΝ ΟΥΚΡΑΝΙΑ.ΑΥΤΟΤΙΜΩΡΗΘΗΚΕ Ο ΠΟΡΟΣΕΝΚΟ ΕΧΑΣΕ 2500 ΑΝΔΡΕΣ Σ΄ ΕΝΑ 15ΝΘΗΜΕΡΟ

εγκυος νεκρή από
τους βομβαρδισμούς
  Περισσότεροι από 10.000 άνθρωποι σκοτώθηκαν κατά την τιμωρητική επιχείρηση του Κιέβου στην ΝΑ Ουκρανία -αυτοανακηρυχθείσα Νέα Ρωσία μετά τον Απρίλιο ανακοίνωσε μια κοινοβουλευτική ομάδα. Το ΜPS απευθυνόμενο στον Πρόεδρο κυριολεκτικά τον εξόρκισε να αποχαρακτηρίσει πληροφορίες που αφορούν τους νεκρούς πολίτες και να τις δημοσιοποίησει.


Η κοινοβουλευτική ομάδα “Για την Ειρήνη και τη Σταθερότητα ” δήλωσε την Παρασκευή ότι ο αριθμός αυτός δόθηκε από γκρουπ εθελοντών που δραστηριοποιούνται στα ανατολικά της χώρας μεταδίδει το ITAR-TASS.”Εκτιμάμε ότι μόνο μέσα στο πρώτο δεκαπενθήμερο του Ιουλίου κοντά στους 2 500 ουκρανούς στρατιώτες σκοτώθηκαν κατά την “τιμωρητική αντιτρομοκρατική επιχείρηση ” ανακοίνωσε η ομάδα στην Verhovnaya Rada (το ουκρανικό κοινοβούλιο).

“Ο αριθμός των τραυματιών κατά την ίδια περίοδο υπερβαίνει τους 5000. Χιλιάδες πολίτες έπεσαν θύματα των στρατιωτικών επιχειρήσεων. Στην πλειοψηφία τους οι νεκροί προέρχονται από τραύματα που προκλήθηκαν από οβίδες. Έτσι ο προβλεπόμενος αριθμός των σκοτωμένων κατά τη διάρκεια των μαχών κατά της τρομοκρατίας υπερβαίνει τα 10000 άτομα σύμφωνα με τις εκτιμήσεις μας δήλωσε ο συμπροεδρεύων της κοινοβουλευτικής ομάδας ο Sergueï Gorokhov.Οι βουλευτές απευθυνόμενοι στον Petro Poroshenko και τη κυβέρνηση απαίτησαν να « δημοσιοποιηθούν τα επίσημα στοιχεία για τους νεκρούς πολίτες και στρατιώτες ουκρανούς και για όλους όσους συμμετείχαν στην επέμβαση της μάχης κατά της τρομοκρατίας και οι οποίοι σκοτώθηκαν. »

 Ο Gorokhov αποκάλυψε ότι ο πρόεδρος δέχθηκε μια έκθεση με τα στοιχεία για το σύνολο των θυμάτων για όλη την διάρκεια του πολέμου αλλά την διαβάθμισε ως απόρρητη.Την ίδια στιγμή οι οικογένειες των προσώπων που φέρονται ως εξαφανισμένα αγωνιούν.”Σύμφωνα με τους κατοίκους των ανατολικών περιοχών,τα σώματα των νεκρών ουκρανών φορτώνονται σε καμιόνια και οδηγούνται καθημερινά σε άγνωστη κατεύθυνση . Απαιτούμε ο ουκρανικός λαός να μάθει την πικρή, βαριά αλήθεια, αλλά την αλήθεια » πρόσθεσε.Σύμφωνα με τους υπολογισμούς του Συμβουλίου Ασφαλείας η στρατιωτική επιχείρηση μετά τον Μάιο στοίχισε τη ζωή σε περισσότρους από 400 στρατιώτες ενώ προκάλεσε και τον τραυματισμό 1600.


 Ο ΟΗΕ την Τρίτη έκανε λόγο για 1300 νεκρούς πολίτες,περισσότερους από 1400 τραυματίες και τουλάχιστον 100000 εκτοπισμένους. (rt 8/08/14)
Πορφύρης Δ Σταφυλά Π

Σχόλια

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα των άρθρων.

Εμείς απλά τα παρουσιάζουμε και η αξιολόγησή τους επαφίεται στην κρίση του αναγνώστη.

Αποποιούμαστε κάθε νομικής ευθύνης για την ακρίβεια των γραφομένων σε άλλα ιστολόγια ή ιστοσελίδες.