Ερχεται "μαύρος" χειμώνας στην οικονομία της ΕΕ! ΤΙ ΔΕΙΧΝΟΥΝ ΟΙ ΔΕΙΚΤΕΣ ΜΟΛΙΣ 18 ΗΜΕΡΕΣ ΜΕΤΑ ΤΟ "ΚΛΕΙΔΩΜΑ" ΤΗΣ ΡΩΣΙΚΗΣ ΑΓΟΡΑΣ

Aρχισε ήδη να "γονατίζει" από το ρωσικό εμπάργκο η οικονομία της ΕΕ! - Ερχεται "μαύρος" χειμώνας
Μόλις 18 ημερες πέρασαν από την επιβολή του εμπάργκο εισαγωγών αγροτικών προϊόντων από την Ευρωπαϊκή Ενωση που επέβαλε ως αντίποινα η Μόσχα στις κυρώσεις της ΕΕ εναντίον της κια ήδη οι επιπτώσεις για την Ευρώπη γίνονται ήδη αισθητές σε επίπεδο αριθμών και η αδύναμη ευρωζώνη ήδη ταρακουνήθηκε: Η μικρότερη από την αναμενόμενη ανάπτυξη των ευρωπαϊκών
επιχειρήσεων που κατέγραψε τον Αύγουστο η έρευνα Markit προοιωνίζεται ένα δύσκολο φθινόπωρο για την οικονομία της ζώνης του ευρώ.

Ο δείκτης Markit, ο οποίος συντίθεται από τις προθέσεις των ευρωπαίων επιχειρηματιών να επενδύσουν για τη διεύρυνση του κύκλου εργασιών τους, περιορίστηκε στο 52,8 τον Αύγουστο από το 53,8 που ήταν τον Ιούλιο, ενώ οι ειδικοί που μετείχαν σε έρευνα του Reuters ανέμεναν μια συγκρατημένη υποχώρησή του στο 53,4 (διευκρινίζεται ότι κάθε ένδειξη πάνω από το 50 υποδηλώνει ανάπτυξη της αγοράς και κάθε ένδειξη κάτω από το 50 υποδηλώνει συρρίκνωση).

Μετά την εξέλιξη αυτή η Markit προέβλεψε ανάπτυξη των ιδιωτικών επιχειρήσεων μόλις κατά 0,3% το τρίτο τρίμηνο του έτους στην ευρωζώνη.

Την ίδια στιγμή η Γεμανία μπήκε σε ύφεση 0,2% και δεδομένου ότι είναι το κράτος με την μεγαλύτερη έκθεση σε ενεργειακές ανάγκες, φαίνεται ότι τα δύσκολα είναι μπροστά.

Οι παραγωγοί όμως και οι επιχειρήσεις στην Ευρώπη έχουν αρχίσει ήδη να αισθάνονται μεγάλη πίεση από το ρωσικό εμπάργκο.

Κι ας είναι συντριπτικά υπέρ της Ευρώπης το εμπορικό ισοζύγιο με τη Ρωσία, υπό την έννοια ότι οι περισσότερες ευρωπαϊκές χώρες εισάγουν από τη Ρωσία πολύ υψηλότερης αξίας προϊόντα (με πρώτους βεβαίως τους υδρογονάνθρακες) από όσα εξάγουν σ' αυτήν.

Απλά η Ρωσία μπορεί να αγοράσει και από αλλούς φρούτα, λαχανικά, κρέας κλπ. Η Ευρώπη δεν μπορεί να βρει από πουθενά φυσικό αέριο ή τουλάχιστον δεν μπορεί να το βρεί άμεσα!

Επειτα αν και η ΕΕ είναι η μεγαλύτερη εμπορική εταίρος της Ρωσίας (το 41% του συνόλου των εμπορικών συναλλαγών της Ρωσίας διεξάγεται με ευρωπαϊκές χώρες) το κόστος των κυρώσεων για τη Μόσχα είναι εξαιρετικά μικρό, αλλά δεν συμβαίνει το ίδιο και με χώρες εκτός ΕΕ,, όπως η Νορβηγία.

Αλλωστε, όπως πως έγραφε σε πρόσφατη ανάλυσή του ο «Economist», η Ρωσία «είναι μια χώρα που δεν στηρίζει τους επιχειρηματίες και τους πολίτες, είναι μια χώρα που έχει συνηθίσει να ακροβατεί μεταξύ της καταστροφής και του θριάμβου και ως εκ τούτου οι προσδοκίες και οι φοβίες της κοινωνίας της για το μέλλον είναι περιορισμένες».

Με απλά λόγια: Οι Ρώσοι πολίτες είναι "έτοιμοι για όλα" και μπορούν να αντέξουν πολλά, οι Ευρωπαίοι, όχι...

Από την άλλη πλευρά, έρευνα της ING που δημοσίευσε την περασμένη Τετάρτη το περιοδικό «Businessweek» ανεβάζει την εκτίμηση για τις ζημιές που θα έχουν οι Ευρωπαίοι εξαγωγείς από το ρωσικό εμπάργκο στα αγροτικά προϊόντα (όπως έχουν διαμορφωθεί σήμερα οι απαγορεύσεις, όχι αν επεκταθούν...) στα 9 δισ. δολάρια ή 6,7 δισ. ευρώ.

«Είναι προφανές ότι οι ζημιές, στις οποίες συνυπολογίζονται και οι απώλειες και των προμηθευτών των αγροτών, ξεπερνούν κατά πολύ τη βοήθεια των 167 εκατ. δολαρίων (125 εκατ. ευρώ) που έχουν προσφέρει οι Βρυξέλλες στους παραγωγούς φρούτων και λαχανικών που επλήγησαν από το ρωσικό εμπάργκο» γράφει το αμερικανικό περιοδικό.

Οι αναλυτές της ING θεωρούν επίσης ότι ο εμπορικός πόλεμος μπορεί να στοιχίσει στις 28 χώρες-μέλη της ΕΕ 130.000 θέσεις εργασίας (εκ των οποίων οι 23.000 θέσεις μόνο στην Πολωνία).

Πρόκειται για τεράστιες απώλειες αν συγκριθούν με τα μόλις 1,7 δισ. δολάρια και τις μόλις 12.000 θέσεις εργασίας που υπολογίζεται ότι θα στοιχίσει στις ΗΠΑ ο εμπορικός πόλεμος Μόσχας - Δύσης. Και, σημειωτέον, οι εκτιμήσεις αφορούν την έκταση που ως σήμερα έχει λάβει ο εμπορικός πόλεμος.

Αν οι κυρώσεις επεκταθούν και στις εξαγωγές ρωσικού πετρελαίου και φυσικού αερίου, τότε η εκτίναξη στα ύψη των τιμών ενέργειας θα γονατίσει την ευρωπαϊκή οικονομία - και αυτός ασφαλώς δεν είναι ο ενδεδειγμένος τρόπος για να αντιμετωπιστεί ο αποπληθωρισμός!

Ηδη, δίχως τίποτε να αλλάξει, οι ειδικοί προβλέπουν αύξηση των τιμών φυσικού αερίου κατά 15% τον χειμώνα που έρχεται...


Οι ΗΠΑ με το να πιεσουν την ΕΕ να λάβει μέτρα, πετυχαίνουν "μ'ένα σμπάρο δυο τρυγόνια": Πιέζουν τη Ρωσία σε επίπεδο βασιά "δημοσίων σχέσεων" και "γονατίζουν την ΕΕ!defencenet

Σχόλια

  1. Μεγαλοαγρότης :
    Ένα νέο είδος που εμφανίζεται μόνο στην Ελλάδα, κυρίως στα καφενεία του χωριού προεκλογικά.
    Τον έμαθαν,αυτόν τον μπαγλαμά δήθεν μεγαλοαγρότη, (βλαχοκυριλέ, βλαχοτρέντι, κλαρινογαμπρό, τσοπανοτραβόλτα, τραχανοπλαγιερό, τσοπανοκαμπόη), να ζητάει τον ουρανό με τ' άστρα...
    Τον έμαθαν να περνιέται για ανώτερος, να απαιτεί νίκη εδώ και τώρα, να διαπλέκεται με το "τρισάθλιο πολιτικό" σύστημα για να κλέβουν και οι δυό ήσυχα και με ασφάλεια. Κι αν τύχει και δεν την πάρει, ουαί και αλοίμονο στους πολιτικάντηδες που τον τάιζαν τόσα χρόνια για να πετάει την παραγωγή του στις χωματερές, και να εκτοξεύει την λάσπη από τα κουραδοχωραφά του μια από δω και μια από κει.
    Το πολύ κολλητιλίκι με τους μαυρογιαλούρους τον πείραξε στο μυαλό τώρα που οι κολλητοί του την έχουν κάνει με ελαφριά πηδηματάκια.
    Όλη η ψυχασθένεια που διακρίνει τον Έλληνα αποτυπώνεται περίλαμπρα σε μια φιγούρα ανυπόφορη ηλιθιότητας. Φθονερός, Κοντόφθαλμος, Συμφεροντολόγος, και κακομοίρης ο αρχοντόβλαχος του χωριού.
    Πώς να δεις ρε μπαγλαμά, άσπρη μέρα, όταν δεν βλέπεις την τύφλα σου;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΜΟΝΟ ΜΙΑ ΝΟΜΙΚΗ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ ΘΑ ΣΩΣΕΙ ΤΗΝ ΧΩΡΑ.ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΠΕΜΒΟΥΝ ΟΙ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΙΣ ΑΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΑΚΟΜΑ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ. ΑΛΛΙΩΣ ΝΑ ΑΝΑΘΕΣΟΥΜΕ ΣΕ ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΕΣ ΕΤΑΙΡΕΙΕΣ ΤΗΝ ΥΠΟΘΕΣΗ ΞΕΠΟΥΛΗΜΑΤΟΣ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΟΠΩΣ ΕΚΑΝΑΝ ΟΙ ΙΣΛΑΝΔΟΙ. ΜΕ ΜΗΝΥΣΕΙΣ ΚΑΙ ΑΓΩΓΕΣ ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΞΕΝΩΝ ΔΑΝΕΙΣΤΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΕΓΧΩΡΙΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΕΙΣΠΡΑΚΤΟΡΩΝ ΤΟΥ ΚΑΤΑΝΑΓΚΑΣΤΙΚΟΥ ΜΝΗΜΟΝΙΟΥ ΤΩΝ ΠΑΣΟΚΟΝΟΥΔΟΥΛΩΝ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΟΙ ΜΕΓΑΛΟΚΩΛΟΑΓΡΟΤΕΣ ΨΗΦΙΣΑΝ ΤΟΥΣ ΠΑΣΟΚΟΝΟΥΔΟΥΛΟΥΣ ΓΙΑ ΝΑ ΤΡΩΝΕ ΤΙΣ ΜΑΙΜΟΥ ΕΠΙΔΟΤΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΕΚΑΣΤΟΤΕ ΥΠΟΥΡΓΟ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΤΗΣ ΤΡΟΙΚΑΣ, ΠΟΥ ΠΑΙΡΝΟΥΝ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΣΗΜΕΡΑ ΓΙΑ ΝΑ ΤΟ ΒΟΥΛΩΝΟΥΝ.
    ΕΙΔΑΤΕ ΚΑΝΕΝΑ ΜΕΓΑΛΟΑΓΡΟΤΗ ΣΤΙΣ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΤΩΝ ΑΓΑΝΑΚΤΙΣΜΕΝΩΝ. ΕΚΤΟΣ ΑΠΟ ΕΝΑ ΜΙΚΡΟ ΠΟΣΟΣΤΟ ΤΙΜΙΩΝ ΜΙΚΡΟΑΓΡΟΤΩΝ ΠΟΥ ΣΗΜΕΡΑ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΝ ΟΥΤΕ Τ’ ΑΣΦΑΛΙΣΤΡΑ ΥΓΕΙΑΣ ΤΟΥΣ ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΟΥΝ.
    ΟΙ ΤΕΜΠΕΛΗΔΕΣ ΠΛΗΡΩΝΟΝΤΑΙ ΓΙΑ ΝΑ ΠΕΤΑΝΕ ΤΑ ΠΡΟΙΟΝΤΑ ΤΟΥΣ ΣΤΗΝ ΧΩΜΑΤΕΡΗ ΚΑΙ ΓΕΜΙΣΑΝ ΤΗΝ ΑΓΟΡΑ ΜΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΙΣΑΓΟΜΕΝΗ ΣΑΒΟΥΡΑ ΤΩΝ ΠΟΛΥΕΘΝΙΚΩΝ ΠΟΥ ΤΡΩΝΕ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΕΞΥΠΗΡΕΤΟΥΝ ΤΟΥΣ ΜΕΓΑΛΟΕΙΣΑΓΩΓΕΙΣ ΚΑΡΧΑΡΙΕΣ. ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ Η ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΜΙΖΑ ΑΚΟΜΑ ΚΙ ΑΠ ΑΥΤΗ ΤΗΣ SIEMENS..ΚΙ ΕΠΕΙΔΗ ΤΟΥΣ ΠΗΡΑΝ ΧΑΜΠΑΡΙ, ΓΙΑ ΝΑ ΚΛΕΙΣΟΥΝ ΤΑ ΣΤΟΜΑΤΑ ΤΑΛΑΙΠΩΡΟΥΝ ΤΟΝ ΦΤΩΧΟ ΚΟΣΜΑΚΗ ΣΤΟΙΧΙΖΟΝΤΑΣ ΤΟΝ ΣΕ ΟΥΡΕΣ ΜΟΙΡΑΖΟΝΤΑΣ ΤΑ ΛΑΧΑΝΙΚΑ ΠΟΥ ΘΑ ΠΕΤΑΓΑΝ ΣΤΙΣ ΧΩΜΑΤΕΡΕΣ.
    ΑΥΤΑ ΤΑ ΕΧΟΥΝ ΠΛΗΡΩΣΕΙ ΟΛΟΙ ΑΥΤΟΙ ΟΙ ΦΟΥΚΑΡΑΔΕΣ ΠΟΥ ΤΡΕΧΟΥΝ ΝΑ ΕΛΕΗΘΟΥΝ.
    ΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΑΝΤΗΔΕΣ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΟΥΝ ΣΑΝ ΚΡΥΜΜΕΝΟ ΧΑΡΤΙ ΑΥΤΑ ΤΑ ΛΑΜΟΓΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΤΟΥΣ ΨΗΦΙΖΟΥΝ ΟΤΑΝ ΑΥΤΟΙ ΤΟΥΣ ΚΑΛΟΥΝ.
    ΜΑΖΕΨΑΝ ΚΑΙ ΕΔΡΑΙΩΣΑΝ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΛΑΘΡΟ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΔΙΝΟΝΤΑΣ ΤΟΥΣ ΔΟΥΛΕΙΑ, ΣΤΕΓΗ ΚΑΙ ΟΙ ΞΕΦΤΥΛΙΣΜΕΝΟΙ ΣΤΑ ΚΑΦΕΝΕΙΑ ΠΟΥ ΚΟΠΡΟΣΚΥΛΑΝΕ ΠΑΡΑΠΛΑΝΟΥΝ ΤΗΝ ΚΟΙΝΗ ΓΝΩΜΗ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΜΙΚΡΟΑΓΡΟΤΕΣ ΚΑΝΟΝΤΑΣ ΤΑΧΑ ΜΟΥ ΚΑΙ ΚΡΙΤΙΚΗ ΣΤΟΥΣ ΑΦΕΝΤΕΣ ΤΟΥΣ, ΚΙ ΟΤΑΝ ΠΑΝΕ ΣΤΗΝ ΚΑΛΠΗ ΤΟΥΣ ΨΗΦΙΖΟΥΝ ΜΕ ΤΑ ΤΕΣΣΕΡΑ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΙΚΟΠΟΙΗΘΕΝΤΕΣ ΛΑΘΡΟΑΓΡΟΤΕΣ (ΒΛΕΠΕ ΓΕΝΝΗΜΑΤΑ). ΕΚΤΟΣ ΤΩΝ ΑΛΛΩΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΠΕΜΒΕΙ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑΣ ΣΤΑ ΧΩΡΑΦΙΑ ΤΟΥΣ ΓΙΑ ΥΠΟΘΑΛΨΗ ΠΑΡΑΝΟΜΩΝ ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ. ΕΚΑΤΟΜΥΡΙΑ ΕΧΑΣΑΝ ΤΑ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΑ ΤΑΜΕΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΑΡΑΝΟΜΗ ΛΑΘΡΟΕΡΓΑΣΙΑ. ΚΑΤΑ ΤΑ ΑΛΛΑ ΟΙ ΣΥΡΙΖΑΙΟΙ ΜΕΓΑΛΟΑΓΡΟΤΟΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΕΣ ΤΩΡΑ ΘΥΜΗΘΗΚΑΝ ΝΑ ΒΓΑΛΟΥΝ ΤΑ ΤΡΑΚΤΕΡ; ΠΟΥ ΗΤΑΝ ΟΤΑΝ ΟΙ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΑΓΑΝΑΚΤΙΣΜΕΝΟΙ ΣΥΜΠΟΛΙΤΕΣ ΜΑΣ ΚΑΤΕΒΑΙΝΑΝ ΣΤΙΣ ΠΛΑΤΕΙΕΣ;
    ΟΙ ΔΟΣΙΛΟΓΟΙ ΜΕΓΑΛΟΚΩΛΟΑΓΡΟΤΕΣ ΠΟΥ ΤΑΧΑ ΜΟΥ, ΤΑΧΑ ΜΟΥ ΘΥΜΗΘΗΚΑΝ ΝΑ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΗΘΟΥΝ, ΔΙΕΛΥΣΑΝ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΠΕΤΩΝΤΑΣ ΣΤΙΣ ΧΩΜΑΤΕΡΕΣ ΤΟΝ ΦΥΣΙΚΟ ΤΗΣ ΠΛΟΥΤΟ ΚΑΙ ΚΑΤΕΣΤΡΕΨΑΝ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΚΑΙ ΤΑ ΕΓΓΟΝΙΑ ΜΑΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Οι διαχειριστές του ιστολογίου δε φέρουν ευθύνη για σχόλια των αναγνωστών.
Σεμνα και ταπεινα παρακαλω και στη μητρική σας γλώσσα για να μεταφράζονται

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα των άρθρων.

Εμείς απλά τα παρουσιάζουμε και η αξιολόγησή τους επαφίεται στην κρίση του αναγνώστη.

Αποποιούμαστε κάθε νομικής ευθύνης για την ακρίβεια των γραφομένων σε άλλα ιστολόγια ή ιστοσελίδες.