Σάββατο, 9 Αυγούστου 2014

Η ουκρανική 79η Ταξιαρχία Αλεξιπτωτιστών παρέδωσε Πολωνούς μισθοφόρους στους ρωσόφωνους του Λούγκανσγκ

ΑΝΘΡΩΠΙΣΤΙΚΗ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ ΣΤΟ ΝΤΟΝΕΤΣΚ
Συγκλονιστικές εξελίξεις στο Λούγκανσγκ όπου η περικυλωμένη ουκρανική 79η Ταξιαρχία Αλεξιπτωτιστών αφόπλισε και παρέδωσε Πολωνούς μισθοφόρους που πολεμούσαν μαζί τους, σε αντάλλαγμα να τους επιτρέψουν οι ρωσόφωνοι και να τους αφήσουν ανοιχτό ένα διάδρομο μέσω του οποίου μπόρεσαν και απαγκιστρώθηκαν προς το Mykolaiv.


Οι Πολωνοί μισθοφόροι στην ουσία εν ενεργεία στρατιωτικοί έχουν αποβιβασθεί από τις 16 Ιουλίου στο λιμάνι της Οδησσού από όπου και προωθήθηκαν στο μέτωπο της Α.Ουκρανίας. Η πολωνική κυβερνηση επισήμως προσποιείται ότι δεν γνωρίζει τίποτα. Οι Πολωνοί μισθοφόροι προσπάθησαν να σκοτώσουν τον διοικητή της Ταξιαρχίας για "προδοσία" επιεδή διαπραγματέυτηκε το άνοιγμα ασφαλούς διαδρόμου για να φύγουν οι άντρες του με ασφάλεια, και να αποφύγουν την τύχη της 72ης μηχανοκίνητης ταξιαρχίας η οποία πλέον δεν υφίσταται ως μονάδα, με αντάλλαγμα να αφήσουν στους ρωσόφωνους τον βαρύ οπλισμό τους.

Σημειώνεται ότι η Βαρσοβία έχει αρνηθεί ακόμα και την ανάμειξη Πολωνών μισθοφόρων στην ουκρανική κρίση, αν και ο Πολωνός "Ερικ Πρινς" (ο Αμερικανός πρώην αρχηγός της Blackwater) έχει θεαθεί μαζί με τον Τουρσίνοφ στο Σλαβιάνσκ πρι από εβδομάδες.
Σύμφωνα με το globalresearch.ca το καναδικό σάιτ,ο Πολωνός Σύμβουλος Ασφαλείας Jerzy Dziewulski (στην φωτογραφία εξ'αριστερών), του πρώην Πολωνού προέδρου Aleksander Kwasniewski, φωτογραφήθηκε με τον Ολεξάντερ Τουρσίνοφ στο Σλαβιάνσκ πριν ακόμα καταληφθεί από τις ουκρανικές δυνάμεις στις αρχές του Ιουνίου. Εμφανέστατα όπως αποδείχτηκε η επίσκεψη του Jerzy Dziewulski, δεν ήταν εθιμοτυπική, αφού στη  Οδησσό αποβιβάστικαν εκατοντάδες άντρες στις 16 Ιουλίου με πλήρη οπλισμό ακόμα και με 12 αυτοκινούμενα πυροβόλα και σημαντικό αριθμό ΤΟΜΠ.

Άρα πρόκειται για Πολωνούς στρατιωτικούς και πιθανότατα μέσα στις τάξεις τους βρίσκονται και στρατιωτικοί από τις βαλτικές δημοκρατίες.

Μόλις πρόσφατα οι Ουκρανοί είχαν παρδεχτεί οτι "πολίτες" από Σουηδία, Ιταλία, και Λιθουανία πολεμούσαν μαζί με τις ουκρανικές ΕΔ. Προφανώς και προκειται για μισθοφόρους εκτός εάν δεχτούμε ότι είναι εθελοντές ναζί από όλη την Ευρώπη.

Σήμερα το Ντονέτσκ ανακοίνωσε ότι είναι έτοιμο για μια εκκεχειρία για να αποφευχθεί ανθρωπιστική καταστροφή η οποια επιδεινώνεται συνεχώς.

"Ελπίζουμε ότι η Διεθνής Κοινότητα θα επηρεάσει το διψασμένο για άιμα Κίεβο" είπε ο Aleksandr Zakharchenko στο RIA Novosti."Αλλά σε περίπτωση που ο ουκρανικός Στρατός συνεχίσει την επίθεση, οι δυναμεις μας θα συνεχίσουν να πολεμουν υπό οποιεσδήποτε συνθήκες"

"Έχουμε ανθρωπιστική καταστροφή στην πόλη, πολίτες και άμαχοι σκοτώνονται από τις ουκρανικές οβίδες, σε περίπτωση εισβολής στην πόλη θα ανέβει ο αριθμός των θυμάτων. Δεν υπάρχουν ανθρωπιστικοί διάδρομοι. Δεν μπορούν να φτάσουν φάρμακα στην πόλη του Ντονέτσκ, ενώ τελειώνουν και τα τρόφιμα, εξαιτίας της πολιορκίας και των βομβαρδισμών, δεν μπορούμε να επαναφέρουμε το ρέυμα, ενώ υπάρχουν και προβλήματα ύδευσης."


"Αθώοι πολιτες έχουν παγιδευτεί μέσα στην μάχη και συνεχίζουν να χάνουν τις ζωές τους" είπε ο Γενικός Γραμματέας Ban Ki-moon. Άλλωστε όπως φαίνεται και από τις φωτογραφίες οι Ουκρανοί χτυπούν οπουδήποτε αδιαφορώντας για τους κατοίκους. Παλαιότερα με παρόμοια δικαιολογία το ΝΑΤΟ βομβάρδισε του Σέρβους, τώρα την εξόντωση αμάχων την θεωρεί κατι φυσιολογικό.
Grocery store in Shakhtersk (RIA Novosti/Mikhail Voskresenskiy)

Residential buildings in Shakhtyorsk, destroyed by a Ukrainian military artillery attack. (RIA Novosti/Mikhail Voskresenskiy)
Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Οι διαχειριστές του ιστολογίου δε φέρουν ευθύνη για σχόλια των αναγνωστών.
Σεμνα και ταπεινα παρακαλω και στη μητρική σας γλώσσα για να μεταφράζονται

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...