Γερμανική εφημερίδα αποκαλύπτει τον Σαμαρά: Ποιος είπε ότι «τελειώνει το μνημόνιο»; Τώρα αρχίζει!

Απλές αλήθειες παραθέτει το δημοσίευμα της γερμανικής εφημερίδας, Frankfurter Allgemeine Zeitung, οι οποίες διαλύουν την κυβερνητική προπαγάνδα περί το δήθεν «διώξιμο» της τρόικα. Οι αλήθειες αυτές παρότι υπερβολικά απλές στην σύλληψή τους δεν πρόκειται να μεταδοθούν από κανένα ελλαδικό ΜΜΕ, αφού δεν συμφέρει την κυβερνητική προπαγάνδα, η οποία προεκλογικώς στηρίζεται στην καλλιέργεια ελπίδας ότι «φεύγει η τρόικα».

Το πρώτο αδιάψευστο και απολύτως αληθές – πλην αποσιωπημένο – είναι ότι η τρόικα δεν πρόκειται να «εκδιωχτεί» από την κυβέρνηση, αφού το τρέχον πρόγραμμα – μνημόνιο είναι υπογεγραμμένο μέχρι το πρώτο τρίμηνο του 2016. Οπότε μέχρι τότε η Λαγκάρντ και οι συν αυτοί τροϊκανοί δεν έχουν να πάνε πουθενά, όσο και αν «χτυπιέται» ο Αντωνάκης. Μάλιστα επίκειται και υπογραφή νέου προγράμματος – μνημονίου. Γράφει, συγκεκριμένα, η εφημερίδα:
«Για πολιτικούς λόγους η ελληνική κυβέρνηση θέλει να αποφύγει πάση θυσία ένα επόμενο χρηματοδοτικό πρόγραμμα, το οποίο θα σήμαινε και νέα μέτρα. Προφανώς ο υπουργός Οικονομικών Γκίκας Χαρδούβελης συνεχίζει να πιστεύει ότι τα περίπου 11 δισεκατομμύρια ευρώ που είχαν ενταχθεί στο παλαιό πρόγραμμα για τη διάσωση των τραπεζών μπορούν να αλλάξουν χρήση και να αξιοποιηθούν για την εξυγίανση του προϋπολογισμού»
Όμως, όπως είναι γνωστό τοις πάσι, δεν μπορείς να αποσπάσεις κονδύλια που προορίζονται για τράπεζες σε καμία περίπτωση. Όπως σημειώνει, σχετικώς, η εφημερίδα τα χρήματα αυτά θα πάνε έτσι και αλλιώς στις τράπεζες, γιατί οτιδήποτε διαφορετικό θα δημιουργούσε πρώτον νομικά προβλήματα και δεύτερον προβλήματα κεφαλαιακών αναγκών.

Το συμπέρασμα που εξάγει ο οποιοσδήποτε εχέφρων άνθρωπος, ο οποίος μπορεί ανέτως να διαπιστώσει την αλήθεια των γραφομένων της γερμανικής εφημερίδας, είναι ότι ο Αντωνάκης όχι μόνο δεν θα «διώξει» την τρόικα, αλλά αντιθέτως είναι πολύ κοντά στην υπογραφή ενός νέου μνημονίου, ύψους τουλάχιστον 11 δισ. ευρώ. Βέβαια, όπως μας έχουν ήδη «μαρτυρήσει» άλλες εφημερίδες, το νέο αυτό μνημόνιο θα ονομαστεί αλλιώς (π.χ. πρόγραμμα αναπροσαρμογής…) για να μην πάρουν οι Έλληνες τον Αντωνάκη με τις τομάτες…

Σχόλια

  1. ΣΤΡΟΦΗ ΕΠ ΑΡΙΣΤΕΡΑ ΡΕ.-ΝΑ ΤΕΛΕΙΩΝΟΥΜΕ ΜΕ ΤΑ ΛΑΜΟΓΙΑ.
    ΠΕΡΙΜΕΝΕΙ ΠΩΣ ΚΑΙ ΠΩΣ ΤΗΝ ΔΟΣΗ Ο ΠΑΤΡΙΔΕΜΠΟΡΑΣ ΣΑΜΑΡΕΛΟΣ ΓΙΑ ΝΑ ΛΑΔΩΣΕΙ ΤΑ ΛΑΜΟΓΙΑ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΝΑ ΨΗΦΙΣΟΥΝ ΓΙΑ ΠΡΟΕΔΡΟ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΤΟΝ ΣΦΑΓΕΑ ΣΗΜΙΤΗ. ΕΧΟΥΝ ΜΥΡΙΣΘΕΙ ΤΑ ΠΤΩΜΑΤΟΦΑΓΑ ΟΡΝΕΑ ΤΗΣ ΘΟΥΛΗΣ ΤΗΝ ΜΑΣΑ ΑΠΟ ΤΑ ΜΝΗΜΟΝΙΑ ΚΑΙ ΚΑΘΕ ΦΟΡΑ ΑΠΟΣΤΑΤΟΥΝ ΑΠΟ ΜΙΚΡΑ ΚΟΜΜΑΤΑ ΓΙΑ ΝΑ ΦΑΝΕ ΟΤΙ ΠΡΟΛΑΒΟΥΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΔΟΣΗ ΠΟΥ ΘΑ ΠΛΗΡΩΣΕΙ ΠΑΛΙ ΜΕ ΑΙΜΑ Ο ΚΟΣΜΑΚΗΣ.
    ΝΟΜΙΖΕΙ Ο ΓΛΟΙΩΔΗΣ ΣΑΜΑΡΕΛΟΣ ΟΤΙ ΑΝ ΠΑΡΑΤΕΙΝΕΙ ΤΗΝ ΠΑΡΑΜΟΝΗ ΤΟΥ ΣΤΗΝ ΚΑΡΕΚΛΑ ΘΑ ΓΛΥΤΩΣΕΙ. ΑΜ ΔΕΝ ΘΑ ΓΛΥΤΩΣΕΙ Η ΣΗΜΕΡΑ ΦΥΓΕΙ Η ΑΥΡΙΟ ΔΕΝ ΓΛΥΤΩΝΕΙ. ΑΜΑ ΕΙΝΑΙ ΕΞΥΠΝΟΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΙΜΕΝΕΙ ΤΗΝ ΚΑΤΑΔΙΚΗ ΤΟΥ.
    Η ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΛΑΒΑ ΒΡΑΖΕΙ ΚΑΙ ΣΕ ΛΙΓΟ ΘΑ ΚΑΨΕΙ ΤΟΥΣ ΕΘΝΟΠΡΟΔΟΤΕΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙ ΟΤΙ ΚΑΘΟΝΤΑΙ ΣΕ ΚΟΡΥΦΗ ΗΦΑΙΣΤΕΙΟΥ ΚΑΙ ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ ΕΞΟΥΣΙΑΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Οι διαχειριστές του ιστολογίου δε φέρουν ευθύνη για σχόλια των αναγνωστών.
Σεμνα και ταπεινα παρακαλω και στη μητρική σας γλώσσα για να μεταφράζονται

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα των άρθρων.

Εμείς απλά τα παρουσιάζουμε και η αξιολόγησή τους επαφίεται στην κρίση του αναγνώστη.

Αποποιούμαστε κάθε νομικής ευθύνης για την ακρίβεια των γραφομένων σε άλλα ιστολόγια ή ιστοσελίδες.