Οι αγροτικές οικογένειες πλήττονται ανεπανόρθωτα και οι συνδικαλιστές του κλάδου παραμένουν άφαντοι!

Τα τελευταία τρία χρόνια αλλεπάλληλα οικονομικά σκάνδαλα με πρωταγωνιστές αγροτικούς συνεταιρισμούς άρχισαν να βγαίνουν στη επιφάνεια. Πρώτη στη λίστα των «αμαρτωλών» ενώσεων αγροτικών συνεταιρισμών είναι η ΕΑΣ Λάρισας που μετράει ζημιές πάνω από 70 εκατ. ευρώ.
- Πρώτος συλλαμβάνεται τον Δεκέμβριο 2011, ο τότε πρόεδρος της ΕΑΣ Καρδίτσας Δημήτρης Σδράκας για μη καταβολή ΦΠΑ προς το Δημόσιο ύψους 680.000€.

- Τον Μάιο του 2012 ο γνωστός αγροτοσυνδικαλιστής της ΕΑΣ Λάρισας Θανάσης Κοκκινούλης είχε οδηγηθεί στο εδώλιο του κατηγορουμένου ύστερα από μήνυση της ΑΤΕ, καθώς δεν τηρήθηκαν τα συμφωνηθέντα σε δανειακή σύμβαση της τράπεζας με την Ένωση.
- Ακολούθησε η σύλληψη του «γαλάζιου» προέδρου της ΕΑΣ Φαρσάλων Γ. Σούρλα, ο οποίος αν και είχε κληθεί από το ΣΔΟΕ να προχωρήσει σε ρύθμιση ληξιπρόθεσμων οφειλών, ύψους 909.000 ευρώ, δεν προσήλθε ποτέ! Έτσι  συνελήφθη και κάθισε στο εδώλιο του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Λάρισας, όπου καταδικάστηκε σε ποινή φυλάκισης τεσσάρων χρόνων με τριετή αναστολή, ενώ άσκησε έφεση και αφέθηκε ελεύθερος. Σύμφωνα με τις καταγγελίες, στον εν λόγω συνεταιρισμό είχε στηθεί επιχείρηση με εικονικά τιμολόγια αγροτικών προϊόντων, τα οποία κόβονταν εν αγνοία τους και δεν αντιστοιχούσαν σε ανάλογο αγροτικό προϊόν.
- Πέρυσι συνελήφθη, ο πρόεδρος της καταχρεωμένης ΕΑΣ Πρέβεζας Γεράσιμος Λιόλιος, καθώς οι οφειλές της Ένωσης προς το Δημόσιο ξεπερνούσαν το 1 εκατ. ευρώ.
- Το καλοκαίρι του 2012 συνέλαβαν τους Χρήστο Σιδερόπουλο και Σπύρο Τσικρίκα, μετέπειτα προέδρους της ΕΑΣ Λάρισας, ενώ την ίδια εποχή περίπου συνελήφθη για χρέη και ο Κώστας Μαρκούλης, πρόεδρος της πολύπαθης και «αμαρτωλής» Ενωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών Θεσσαλονίκης «Η Ομοσπονδία», γνωστό στέλεχος του ΠΑΣΟΚ στο παρελθόν.
- Στη λίστα των αγροτοσυνδικαλιστών που διώκονται βρίσκεται και ο πρόεδρος της ΕΑΣ Κιλκίς Χ. Παυλίδης, ο οποίος συνελήφθη το 2012 για οφειλές της ΕΑΣ προς το Δημόσιο
Αυτοί είναι οι συνδικαλισταράδες που θα δώσουν λύση στα σημερινά προβλήματα των αγροτών; Μέσα σε όλα αυτά υπήρξε και «κρυφή» τροπολογία στο νομοσχέδιο για τους πλειστηριασμούς,  έκανε... δώρο τριετή αναστολή σε αγροτοσυνδικαλιστές οι οποίοι διώκονταν για κακοδιαχείριση στους υπό εκκαθάριση συνεταιρισμούς.
Ο κόσμος της αγροτιάς βαρέθηκε να ακούει για συσκέψεις επί συσκέψεων και βαρύγδουπες δηλώσεις για επίλυση του ρωσικού προβλήματος όταν τα ευπαθή προϊόντα σαπίζουν μέσα στα φορτηγά...

Υ.Γ. Η λύση είναι μία Εθνική Κυβέρνηση και στροφή προς την Ρωσία.

Σχόλια

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα των άρθρων.

Εμείς απλά τα παρουσιάζουμε και η αξιολόγησή τους επαφίεται στην κρίση του αναγνώστη.

Αποποιούμαστε κάθε νομικής ευθύνης για την ακρίβεια των γραφομένων σε άλλα ιστολόγια ή ιστοσελίδες.