Η Εφορία θα δεσμεύει τις “μαύρες” καταθέσεις και το αδήλωτο χρήμα!

Μεγάλη επιχείρηση από το ΣΔΟΕ που ξεκίνησε ελέγχους σε όλες τις καταθέσεις άνω των 100.000 ευρώ με στόχο να πιαστούν στη “φάκα” επιτήδειοι που δήλωναν ψίχουλα στο εισόδημα τους και είχαν μεγάλες καταθέσεις.
 Σύμφωνα με την Τράπεζα της Ελλάδος οι μη εγγυημένες καταθέσεις, αυτές δηλαδή που ξεπερνούν τις 100.000 ευρώ, αγγίζουν τα 43 εκ. ευρώ!
 Ο αριθμός αυτών των λογαριασμών υπολογίζεται σε μερικές δεκάδες χιλιάδες, ενώ πληροφορίες θέλουν τις καταθέσεις που ξεπερνούν το 1.000.000 ευρώ να υπερβαίνουν τις 16.000.


Οι ελεγκτές του ΣΔΟΕ έχουν πλέον στους υπολογιστές τους τις τραπεζικές καταθέσεις μεσω 65 CD που εξασφάλισαν από τις τράπεζες και ξεκινούν τις συγκρίσεις ανάμεσα σε εισοδήματα που έχουν δηλώσει οι φορολογούμενοι και τις καταθέσεις τους.

Ήδη τα πρώτα αποτελέσματα είναι εντυπωσιακά με εργολάβο από την Αθήνα να έχει τραπεζικό λογαριασμό 280.000.000 ευρώ και δηλωθέν εισόδημα 72.000 ευρώ!

Επίσης, συνταξιούχος 92 ετών με 192.000.000 ευρώ στους λογαριασμούς του και ετήσιο εισόδημα 7.000 ευρώ.

Όταν κλήθηκε στο ΣΔΟΕ έγινε αντιληπτό ότι δεν γνώριζε την ύπαρξη των λογαριασμών. Κάποιοι χρησιμοποιούσαν τα στοιχεία του για να καταθέτουν χρήματα στους λογαριασμούς –τους οποίους γνώριζαν μόνο αυτοί- και στη συνέχεια τα απέσυραν κατά το δοκούν χωρίς να έχει γνώση ο συνταξιούχος.

Εμφανίστηκε λογαριασμός ύψους 5,2 δις ευρώ σε ελληνική τράπεζα από κάτοικο του εξωτερικού! Μάλιστα, ο συνεργάτης του εισαγγελέα κ. Αθανασίου δεν πίστευε στα μάτια του, ενώ ειδοποίησε αμέσως τον οικονομικό εισαγγελέα ο οποίος ζήτησε την επαλήθευση του λογαριασμού.

Εφόσον από τους ελέγχους διαπιστωθούν παραβάσεις θα γίνεται δέσμευση καταθέσεων τουλάχιστον με το ποσό που θα ισούται με τον φόρο που θα πλήρωνε ο φορολογούμενος εάν είχε δηλώσει το εισόδημά του.


Αξίζει να σημειωθεί ότι ζητήθηκε από τον εισαγγελέα κατά των οικονομικών εγκλημάτων κ. Π. Αθανασίου η δημιουργία ενός εξειδικευμένου επιτελείου ελεγκτών για να μπορέσει να φέρει εις πέρας το μεγάλο αυτό έργο, δηλαδή των αντιπαράθεση των τραπεζικών καταθέσεων με τα εισοδήματα που έχουν δηλώσει οι φορολογούμενοι.

Σχόλια

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα των άρθρων.

Εμείς απλά τα παρουσιάζουμε και η αξιολόγησή τους επαφίεται στην κρίση του αναγνώστη.

Αποποιούμαστε κάθε νομικής ευθύνης για την ακρίβεια των γραφομένων σε άλλα ιστολόγια ή ιστοσελίδες.