Οι προσχεδιασμένοι πόλεμοι των ΗΠΑ στην Μέση Ανατολή

Εδώ και μερικές ημέρες παρακολουθούμε, μέσω των γνωστών σιωνιστικών ΜΜΕ, τις ΗΠΑ και τους πρόθυμους συμμάχους των να οδύρονται για το ανθρωπιστικό χάος στο Ιράκ και να οικτίρουν τους ισλαμιστές κανίβαλους του Islamic State (IS), ανακοινώνοντας ότι θα πατάξουν κάθε  προσπάθεια εγκαθίδρυσης ισλαμικού χαλιφάτου στην Μέση Ανατολή, κάτι που πρεσβεύει
αυτή η ισλαμιστική σουνιτική οργάνωση. Πριν προχωρήσουμε στην ανάλυσή μας ας θέσουμε δυο βασικά ερωτήματα με αυταπόδεικτες απαντήσεις.
Πρώτο ερώτημα: Ποια ήταν η φύτρα αυτών των δήθεν εξεγερμένων ισλαμιστών που σπέρνουν το χάος στο Ιράκ;  Απάντηση: Η φύτρα ήταν η Αλ Κάϊντα και η προσπάθεια των Αμερικανοσιωνιστών να αποσταθεροποιήσουν την Μέση Ανατολή, δημιουργώντας στην περιοχή αυτή συνθήκες ανταρτοπόλεμου από τους ισλαμοσυμμορίτες. Είναι οι ίδιοι ισλαμοσυμμορίτες που έσφαξαν τον Καντάφι της Λιβύης και έσπειραν τον θάνατο και το χάος σε αυτή την χώρα, είναι οι ίδιοι ισλαμοσυμμορίτες που αποκεφαλίζουν παιδιά και απαγάγουν μαθήτριες στην Νιγηρία για να τις πουλήσουν στα σκλαβοπάζαρα. Είναι η φύτρα που αναπτύχθηκε στα εργαστήρια των μυστικών υπηρεσιών των ΗΠΑ και των συμμάχων τους.
Δεύτερο ερώτημα: Ποιος εκπαίδευσε, χρηματοδότησε και εξόπλισε με σύγχρονα όπλα αυτούς τους ισλαμοσυμμορίτες;  Απάντηση: Οι μυστικές υπηρεσίες των ΗΠΑ και των προθύμων συμμάχων τους. Όλοι αυτοί οι κανίβαλοι που αιματοκυλούν σήμερα το Ιράκ και αιματοκύλισαν ήδη την Συρία φέρουν οπλισμό made in USA και μετακινούνται με μεταφορικά μέσα made in Japan που έχουν αγοραστεί με κεφάλαια που διέθεσε η Σαουδική Αραβία.
Οι πρόσφατες αποκαλύψεις του πρώην πράκτορα του NSA Σνόουντεν ότι ο αρχηγός του Islamic State αλ Μπαγκντάτι είναι πράκτορας του Ισραήλ, άρα και των μυστικών υπηρεσιών των ΗΠΑ, απλώς επιβεβαιώνει αυτά που όλοι γνωρίζουμε για το περίφημο «χαλιφάτο» και τους σκοπούς του. Ο εμφανιζόμενος στα ΜΜΕ ως «κλαίουσα Μαγδαληνή» πρόεδρος των ΗΠΑ, υποσχόμενος ανθρωπιστική βοήθεια και την σωτηρία των Ιρακινών από τους κανίβαλους δεν μπορεί, δεν θα έπρεπε, να πείσει κανέναν σοβαρά σκεπτόμενο άνθρωπο. Αυτός ο πρόεδρος που οδύρεται μπροστά στις κάμερες είναι ο ίδιος που εξόπλισε τους κανίβαλους τζιχαντιστές για τους λόγους που θα αναλύσουμε ακολούθως.
Παρενθετικά θα πρέπει να αναφερθεί ότι η υπόσχεση Ομπάμα για βομβαρδισμό των ισλαμοσυμμοριτών στο έδαφος του βορείου Ιράκ αποτελεί μια μιντιακή πομφόλυγα και δεν πρόκειται να έχει στρατιωτικά αποτελέσματα εναντίον τους, τα οποία ούτως ή άλλως δεν επιθυμούν οι ΗΠΑ, δεδομένου ότι οι συμμορίτες έχουν ήδη τροποποιήσει την τακτική πολέμου τους, συμπεριφερόμενοι όχι ως παραδοσιακή στρατιωτική μονάδα όπως λειτουργούσαν μέχρι πρότινος, αλλά δρώντας ήδη ως αντάρτες πόλεων και επιτιθέμενοι με την γνωστή τακτική των ανταρτών, έχοντας σμίξει με τοπικούς πληθυσμούς. Οι ΗΠΑ δεν δίνουν δεκάρα τσακιστή για τον σφαγιαζόμενο πληθυσμό του Ιράκ και για την ευημερία του. Εξ άλλου είναι οι ίδιοι Αμερικανοί που έρριψαν χιλιάδες τόνους βομβών απεμπλουτισμένου ουρανίου στο Ιράκ με αποτέλεσμα να υπάρχουν σήμερα χιλιάδες τερατογενέσεις από ιρακινές γυναίκες.
Πολλοί γεωπολιτικοί αναλυτές έχουν την τάση να αποδίδουν τις ευθύνες για το χάος που επικρατεί στην Μέση Ανατολή στην «ασυνάρτητη», «παράλογη» ή «αντιφατική» πολιτική των ΗΠΑ και των εταίρων τους ( η λέξη «εταίρα» παρακαλούμε να εκληφθεί με την αρχαιοελληνική της σημασία). Στην πραγματικότητα όμως το χάος που επικρατεί σε αυτή την περιοχή του πλανήτη είναι προμελετημένο και ελεγχόμενο μέχρι ενός σημείου. Το χάος δεν αντιπροσωπεύει απαραιτήτως μια αποτυχημένη πολιτική των Αμερικανοσιωνιστών, αλλά είναι μια βασική παράμετρος του γεωπολιτικού τους σχεδιασμού.
Το έναυσμα για την δημιουργία του χάους στην Συρία το έχουμε ήδη αναλύσει πολλάκις. Στην Συρία το σχέδιο των Αμερικανοσιωνιστών απέτυχε με την βοήθεια της Ρωσίας, του Ιράν και της σθεναρής και γενναίας στάσης του Άσσαντ. Απέτυχε επίσης επειδή ο μέχρι πρότινος πρωθυπουργός του Ιράκ αλ Μαλίκι επέτρεπε στο Ιράν να εφοδιάζει μέσω των ιρακινών εδαφών την Συρία με τρόφιμα και πολεμοφόδια. Έτσι έπρεπε πάση θυσία να απομακρυνθεί ο αλ Μαλίκι από την εξουσία, όπως και έγινε πριν μερικές ημέρες, και την θέση του να πάρει πραξικοπηματικά ένας ελεγχόμενος από τις ΗΠΑ πρωθυπουργός, ο αλ Αμπάντι. Η πολιτική πορεία του αλ Αμπάντι θα δείξει μέχρι ποίου βαθμού θα ανταποκριθεί στα κελεύσματα των ΗΠΑ και των σχεδίων τους για την περιοχή. Το έναυσμα για το χάος στο Ιράκ το έδωσε η εισβολή των τζιχαντιστών του IS στις βόρειες περιοχές της χώρας και η αποσταθεροποίηση της κυβέρνησης του αλ Μαλίκι.
Η σπορά όμως για το χάος και τους προσχεδιασμένους πολέμους έχει τεθεί πριν από πολλά χρόνια όταν κατέρρευσε το τείχος του Βερολίνου και έπαυσε να υφίσταται η κομμουνιστική απειλή και ο πρώτος Ψυχρός Πόλεμος. Σε  μια πολύ προσεκτική και μελετημένη ανάλυση σιωνιστικών think tanks  αμέσως μετά την διάλυση του σοβιετικού μπλοκ επαναπροσδιορίστηκε η «Νέα Στρατηγική Εθνικής Ασφαλείας» των ΗΠΑ, η οποία προδιαγράφει ουσιαστικά τους σημερινούς πολέμους στην Μέση Ανατολή. Το κείμενο αυτής της ανάλυσης παρουσιάστηκε αρχές του 1990 και αναφέρει, μεταξύ άλλων, τα εξής: «Οι ΗΠΑ πρέπει να διατηρήσουν και να επεκτείνουν το στρατηγικό τους βάθος και την παγκόσμια παρουσία τους με στρατιωτικές βάσεις και σταθμούς μυστικών υπηρεσιών σε περιοχές που προηγουμένως ήταν ουδέτερες ή ήταν υπό την επιρροή της Σοβιετικής Ένωσης. Οι ΗΠΑ θα πρέπει να προετοιμαστούν για πολέμους μέτριας και χαμηλής έντασης σε περιφερειακό και παγκόσμιο επίπεδο ώστε να εξασφαλίσουν το διεθνές εμπόριο και τις παγκόσμιες αγορές».
Όλα τα σιωνιστικά think tanks στις αναλύσεις τους και στις προτεινόμενες γεωπολιτικές στρατηγικές τους αμέσως μετά την κατάρρευση της Σοβιετικής Ένωσης σαφώς και σθεναρώς υποστηρίζουν σχέδια για αλλαγές συνόρων, δημογραφικές αλλαγές και αλλαγές καθεστώτων στην Μέση Ανατολή. Για παράδειγμα σε δημοσίευση του το 1996 το «Ινστιτούτο Προηγμένων Στρατηγικών και Πολιτικών Μελετών» (Advanced Strategic and Political Studies) αναφέρει ότι θα πρέπει να απομακρυνθεί ο Σαντάμ Χουσεΐν από το Ιράκ και οι αντιισραηλινές κυβερνήσεις της Συρίας, του Λιβάνου, της Λιβύης και του Ιράν. Τον Σεπτέμβριο του 2000 ένα άλλο σιωνιστικό think tank με την ονομασία «Project for the New American Century» σε έκθεση του με τίτλο «Rebuilding Americas Defenses: Strategy, Forces and Recourses for a New Century» αναφέρει ότι οι ΗΠΑ θα πρέπει να ηγεμονεύσουν σε ολόκληρο τον κόσμο. Χαρακτηριστικό απόσπασμα από αυτή την έκθεση μνημονεύει τα εξής: «Οι ΗΠΑ για δεκαετίες προσπάθησαν να διαδραματίσουν σημαντικό ρόλο στην ασφάλεια της περιοχής του Περσικού Κόλπου. Η κρίση στο Ιράκ παρέχει την άμεση αιτιολόγηση, την ανάγκη για μια ουσιαστική αμερικανική παρουσία στον Κόλπο και την απομάκρυνση των εχθρικών καθεστώτων».
Το «Ιουδαϊκό Ινστιτούτο για Θέματα Εθνικής Ασφαλείας» JINSA (Jewish Institute for the National Security Affairs) έχει εκφράσει την άποψη και υποστηρίζει ότι είναι επιβεβλημένες οι αλλαγές καθεστώτων στην Μέση Ανατολή, όπως επιβεβλημένος είναι και ο επανακαθορισμός των συνόρων σε χώρες όπως το Ιράκ, την Συρία και το Ιράν. Προς αυτό τον σκοπό το Ινστιτούτο JINSA προτρέπει τις ΗΠΑ να είναι προετοιμασμένες για έναν «total war» (ολοκληρωτικό πόλεμο).
Εν κατακλείδι τα προαναφερθέντα είναι αδιάψευστες και συντριπτικές αποδείξεις για το ποιος φέρει την ευθύνη του χάους και των προσχεδιασμένων πολέμων στην Μέση Ανατολή, Βόρεια Αφρική και βέβαια του εκκολαπτόμενου πολέμου στην Ανατολική Ευρώπη. Οι προσχεδιασμένοι αυτοί πόλεμοι δεν είναι απόρροια μιας ασυνάρτητης, παράλογης ή αντιφατικής πολιτικής των ΗΠΑ. Είναι αποτέλεσμα γεωπολιτικών σχεδιασμών, είναι αποτέλεσμα μιας μεθοδικής, σκόπιμης, επικίνδυνης και ψυχασθενούς πολιτικής των Αμερικανοσιωνιστών με στόχο την παγκόσμια ηγεμονία.

Σχόλια

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα των άρθρων.

Εμείς απλά τα παρουσιάζουμε και η αξιολόγησή τους επαφίεται στην κρίση του αναγνώστη.

Αποποιούμαστε κάθε νομικής ευθύνης για την ακρίβεια των γραφομένων σε άλλα ιστολόγια ή ιστοσελίδες.