ΧΑΜΟΣ ΣΤΗΝ ΟΡΚΩΜΟΣΙΑ ΜΠΟΥΤΑΡΗ ΠΟΥ ΕΜΦΑΝΙΣΤΗΚΕ ΜΕ…ΤΟ ΑΣΤΡΟ ΤΟΥ ΔΑΒΙΔ ΚΑΙ ΑΠΕΙΛΟΥΣΕ: “ΘΑ ΣΑΣ ΒΓΑΛΟΥΜΕ ΕΞΩ ΜΕ ΤΗ ΒΙΑ” – ΜΑΧΗ ΜΕΤΑΞΥ ΟΠΑΔΩΝ ΤΗΣ ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ ΚΑΙ ΑΝΤΙΦΑΣΙΣΤΩΝ ! (ΦΩΤΟ & ΒΙΝΤΕΟ)

Σε κλίμα έντασης και με ανταλλαγή συνθημάτων και ύβρεων ανάμεσα σε μέλη της Χρυσής Αυγής και μέλη αντιφασιστικών και αντιρατσιστικών οργανώσεων πραγματοποιήθηκε η τελετή ορκωμοσίας του δημοτικού συμβουλίου του Δήμου Θεσσαλονίκης…


Η αντιπαράθεση ξεκίνησε λίγη ώρα πριν από την έναρξη της τελετής ορκωμοσίας στην αίθουσα συνεδριάσεων του δημοτικού συμβουλίου του Δήμου ανάμεσα σε μέλη της Χρυσής Αυγής και μέλη αντιφασιστικών και αντιρατσιστικών οργανώσεων, τα οποία είχαν καταλάβει τους δύο εξώστες της αίθουσας φωνάζοντας συνθήματα οι μεν εναντίον των δε..



Οι οπαδοί της Χρυσής Αυγής, ξέσπασαν σε χειροκροτήματα, μόλις μπήκε στην αίθουσα ο βουλευτής του κόμματος και δημοτικός σύμβουλος Αρτέμης Ματθαιόπουλος, ενώ φώναζαν «όχι φυλακές για τους εθνικιστές» με τα μέλη των αντιφασιστικών οργανώσεων να απαντούν «ούτε στα συμβούλια, ούτε πουθενά, τσακίστε τους φασίστες σε κάθε γειτονιά».



Κατά των οπαδών της Χ.Α. είχαν αναρτηθεί τρία πανό, τα οποία υπέγραφαν η Κίνηση Ενωμένοι Ενάντια στο Ρατσισμό και τη Φασιστική Απειλή (ΚΕΕΡΦΑ), η Κίνηση Απελάστε το Ρατσισμό και η Επιτροπή Αγώνα Εργαζομένων Ψυχιατρικού Νοσοκομείου Θεσσαλονίκης.


Η ανταλλαγή συνθημάτων και ύβρεων συνεχίστηκε για αρκετή ώρα εν αναμονή της έναρξης της τελετής ορκωμοσίας και συνεχίστηκε και μετά την πολιτική ορκομωσία.

O Γιάννης Μπουτάρης, ο οποίος είχε καρφιτσωμένο στο πέτο του το “Άστρο του Δαβίδ”, με το που ανέβηκε στο βήμα τόνισε ότι «στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου είναι όλοι» και πως «η αίθουσα δεν είναι γήπεδο για να φωνάζετε συνθήματα, σας παρακαλούμε να σταματήσετε τα συνθήματα αλλιώς θα αναγκαστούμε να σας βγάλουμε έξω με τη βία».

Δείτε τα βίντεο:


Σχόλια

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα των άρθρων.

Εμείς απλά τα παρουσιάζουμε και η αξιολόγησή τους επαφίεται στην κρίση του αναγνώστη.

Αποποιούμαστε κάθε νομικής ευθύνης για την ακρίβεια των γραφομένων σε άλλα ιστολόγια ή ιστοσελίδες.