Χιλιάδες οικογένειες υποφέρουν από την εξωτερική πολιτική των σαμαροβενιζέλων

Όταν η ουκρανική κρίση βρισκόταν στην αρχή της, οι ηγέτες της ευρωπαϊκής ένωσης ήταν διστακτικοί στο να ακολουθήσουν άνευ όρων τις προσταγές της αμερικανικής πολιτικής. Μόνο ο Βενιζέλος ήταν τόσο τολμηρός ώστε να πράξει άνευ όρων και άνευ ανταλλαγμάτων αυτό ακριβώς που ήθελαν οι αμερικανοί. Έτσι ήταν ο πρώτος που πήγε στην φλεγόμενη Ουκρανία προκειμένου να σφίξει το χέρι του αρχηγού των συνωμοτών, νομιμοποιώντας μία κυβέρνηση που δημιουργήθηκε από τα συμφέροντα, ενάντια στην θέληση του ουκρανικού λαού.

Εν τέλει η ουκρανική κρίση συνεχίζεται ακόμα και σήμερα, με την Ευρωπαϊκή Ένωση να επιβάλλει κυρώσεις ενάντια στην Ρωσία, υπακούοντας τα κελεύσματα του υπερατλαντικού αφέντη. Η Ρωσία και ο πρόεδρος Πούτιν, όπως ήταν απολύτως αναμενόμενο, αντέδρασε επιβάλλοντας εμπάργκο στα προϊόντα των χωρών που προέρχονται από τις χώρες που του επέβαλλαν τις κυρώσεις, συμπεριλαμβανομένης της Ελλάδας.
Το πρώτο που χρήζει σχολιασμού επί των επιπτώσεων που θα έχει η πολιτική των σαμαροβενιζέλων είναι το πλήγμα που θα υποστεί η αγροτική μας παραγωγή. Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις η ζημιά αυτή θα φτάσει τα 178 εκ. ευρώ, αφού εκατοντάδες τόνοι γεωργικών προϊόντων θα καταλήξουν στα… αζήτητα και στις χωματερές, αντί να εξαχθούν στην Ρωσία. Η ζημιά αυτή, βεβαίως, δεν πρόκειται να είναι παροδική, αλλά μόνιμη, αφού οι Ρώσοι θα στραφούν σε άλλες χώρες για να καλύψουν το κενό. Η άρση των κυρώσεων και του συνεπαγόμενου εμπάργκο δεν σημαίνει σε καμία των περιπτώσεων ότι ξαφνικά θα «ξεβολευτούν» με τους νέους προμηθευτές τους για να επιστρέψουν στην Ελλάδα.
Πανηγύριζαν στις αρχές του καλοκαιριού οι σαμαροβενιζέλοι για τους Ρώσους τουρίστες και ανέμεναν την έλευση τους. Τελικώς, όπως δείχνουν τα γεγονότα, η οικονομική καταστροφή από την ουκρανική κρίση και την εξωτερική πολιτική της συγκυβέρνησης είναι ανυπολόγιστη. Τα ρωσικά πρακτορεία, όπως και οι ρώσοι τουρίστες, αφήνουν πίσω τους την Ελλάδα και πλέον οι μόνοι τουρίστες που έρχονται στον τόπο είναι οι all inclusive δυτικοί τουρίστες που δεν αφήνουν… φράγκο.
Ένα ακόμα πρόβλημα που θα το βρούμε μπροστά μας είναι το ενεργειακό. Η χούντα Βενιζέλου – Σαμαρά ανάγκασε με τον ΕΦΚ πολλούς Έλληνες να στραφούν σε εναλλακτικές μορφές θέρμανσης συμπεριλαμβανομένου του φυσικού αερίου. Τώρα αναμένεται να κλείσουν οι στρόφιγγες από Ρωσία, με αποτέλεσμα ο κόσμος να βρεθεί και πάλι ενώπιον του κινδύνου να παγώσει από το κρύο.

Σχετικά με το καυτό αυτό ζήτημα το Γραφείο Τύπου της Χρυσής Αυγής εξέδωσε την παρακάτω ανακοίνωση: "Η ανεύθυνη πολιτική Βενιζέλου και η παρουσία του στην Ουκρανία ως διαφημιστή του ΔΝΤ σήμερα καταστρέφει οικονομικά χιλιάδες αγροτικές ελληνικές οικογένειες. Η Χρυσή Αυγή επιμένει στην άμεση εμπορική και οικονομική στροφή προς την Ρωσία με στόχο την ισχυροποίηση της γεωστρατηγικής θέσης του Ελληνισμού."

Σχόλια

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα των άρθρων.

Εμείς απλά τα παρουσιάζουμε και η αξιολόγησή τους επαφίεται στην κρίση του αναγνώστη.

Αποποιούμαστε κάθε νομικής ευθύνης για την ακρίβεια των γραφομένων σε άλλα ιστολόγια ή ιστοσελίδες.