Η Χούντα Βενιζέλου-Σαμαρά αφήνει στο έλεος των εγκληματιών το σύνολο της ελληνικής επικράτειας

Έτοιμο προς υλοποίηση είναι το σχέδιο τύπου "Καλλικράτης" για τα αστυνομικά τμήματα από το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη. Σύμφωνα με αυτό, σχεδιάζεται η μείωση των αστυνομικών τμημάτων προκειμένου -όπως ισχυρίζεται η Χούντα Σαμαρά- να βγουν περισσότεροι αστυνομικοί στους δρόμους!
Η κυβερνητική αιτιολόγηση βεβαίως του σχεδίου, δεν πείθει κανέναν. Πρόκειται σαφώς για μια φτηνή δικαιολογία
προκειμένου να καλυφθεί η υποταγή της Χούντας των Μνημονίων στις απαιτήσεις της Τρόικα. Εντάσσεται δε, στις περίφημες «μεταρρυθμίσεις» οι οποίες υποτίθεται μειώνουν το κόστος και αυξάνουν την αποτελεσματικότητα.
Στην πράξη, εκείνο το οποίο συμβαίνει είναι το εξής: προκειμένου η Χούντα να μην αγγίξει τομείς και οργανισμούς όπου έχουν διοριστεί οι κομματικοί στρατοί των συμμοριών του αντισυνταγματικού τόξου, επιχειρείται η συρρίκνωση των αστυνομικών τμημάτων, με συνέπειες δραματικές για την ασφάλεια των Ελλήνων.
Επιπρόσθετα, εάν η πρόθεση της κυβέρνησης είναι η μεγαλύτερη αστυνόμευση στους δρόμους, τότε θα φρόντιζε να αντιμετωπίσει και τις εστίες εγκληματικότητας. Σ' αυτές περίοπτη θέση κατέχει η λαθρομετανάστευση, όπου η Χούντα Βενιζέλου-Σαμαρά όχι μόνο δεν λαμβάνει μέτρα αντιμετώπισης, αλλά αντίθετα ενθαρρύνει την παράνομη εισβολή ολοένα και περισσότερων λαθρομεταναστών!
Την περίοδο λοιπόν κατά την οποία ο Έλληνας αστυνομικός στερείται των στοιχειωδών εφοδίων για την εκπλήρωση των καθηκόντων του (κατεστραμμένα περιπολικά, έλλειψη αλεξίσφαιρων γιλέκων κλπ), η Χούντα Βενιζέλου-Σαμαρά αποφασίζει να παίξει ένα ακόμη προεκλογικό παιχνίδι εντυπωσιασμού, επιχειρώντας με ψέμματα να τονώσει το αίσθημα ασφάλειας των πολιτών. Την ίδια ώρα, το ίδιο αυτό Καθεστώς αποφυλακίζει εγκληματίες, ενώ η δικαστική εξουσία αρνείται να προφυλακίσει πλήθος αλλοεθνών εγκληματιών με το πρόσχημα της συμφόρησης στις φυλακές.
Το κλείσιμο του ενός τρίτου των αστυνομικών τμημάτων, καθίσταται βέβαιον πως θα συντελέσει στην ακόμη μεγαλύτερη εγκληματικότητα, μιας και ολόκληρες αστικές περιοχές και το σύνολο της ελληνικής περιφέρειας θα αποτελέσουν εύκολο στόχο για εγκληματικά στοιχεία, τα οποία ενθαρρύνονται κατ' αυτό τον τρόπο στην τέλεση νέων αδικημάτων.
Εξυπακούεται ότι η ασφάλεια της ολιγαρχίας του πλούτου και των στελεχών του αντισυνταγματικού τόξου, δεν τίθεται υπό διαπραγμάτευση, καθώς έχουν το προνόμιο της πολυπληθούς αστυνομικής προστασίας. Δεν συμβαίνει όμως το ίδιο με τους απλούς Έλληνες, των οποίων η καθημερινότητα αν δεν είναι ήδη, θα μετατραπεί σύντομα σε έναν ατελείωτο εφιάλτη

Σχόλια

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα των άρθρων.

Εμείς απλά τα παρουσιάζουμε και η αξιολόγησή τους επαφίεται στην κρίση του αναγνώστη.

Αποποιούμαστε κάθε νομικής ευθύνης για την ακρίβεια των γραφομένων σε άλλα ιστολόγια ή ιστοσελίδες.