ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΠΟΙΗΣΗ: Ο ΕΧΘΡΟΣ ΤΩΝ ΕΘΝΩΝ

Η Αργεντινή και οι ραγιάδες του Μνημονίου
 Ό,τι δραματικό συμβαίνει στην Πατρίδα μας τα τελευταία χρόνια με το μνημόνιο και την συνεχή εξαθλίωση του λαού μας, ό,τι συμβαίνει στην Αργεντινή τις ημέρες αυτές, όλα αυτά και πολλά άλλα δεν αποτελούν τίποτε άλλο παρά μέρος του γενικότερου σχεδίου για την περίφημη “παγκοσμιοποίηση”. 
Σκοπός τους ένας ενιαίος κόσμος χωρίς σύνορα, στον οποίο θα κυριαρχούν απόλυτα οι κατέχοντες τον πλούτο και μάλιστα πλούτο ληστρικό, προερχόμενο από χρηματοπιστωτικές απάτες.


Μεγάλος εχθρός της “παγκοσμιοποίησης” το εθνικό κράτος και εθνικό κράτος ήταν και είναι η Ελλάδα για αυτό και θέλουν να την καταστρέψουν ολοκληρωτικά. Δεν υπάρχει στην εποχή της “παγκοσμιοποίησης” χώρος για κράτη εθνικά, παρά μόνο χώρος για τραπεζίτες, για χρηματιστές, για καταναλωτές, για “πολίτες του κόσμου” χωρίς εθνική ψυχή, χωρίς πατρίδα.

Ο αείμνηστος καθηγητής Παναγιώτης Κονδύλης έγραψε σχετικά για την παγκοσμιοποίηση στο βιβλίο του “Θεωρία του Πολέμου”, σελίδα 380: “Η παγκοσμιοποίησηδεν θα είναι μονόπλευρη, όπως διατείνονται οι ιδιοτελείς ή οι αφελείς θιασώτες της, δεν θα αφορά δηλαδή μόνο τις χρηματιστηριακές και τις επενδυτικές εργασίες ή τα “ανθρώπινα δικαιώματα”, αλλά θα επεκταθεί εξ ίσου και στην ανομία, στο οργανωμένο και στο ανοργάνωτο έγκλημα, στην διεκδίκηση των πάντων εκ μέρους των πάντων, όπου τον αγώνα των κρατών και των εθνών θα τον διαδεχθεί, τουλάχιστον εν μέρει, ο αγώνας ανθρώπου προς άνθρωπο.”

Εξαιρετικά επίκαιρη η παραπάνω επισήμανση και μάλιστα προ 20 περίπου ετών του καθηγητού Κονδύλη, αφού σήμερα στην εποχή στην οποία ζούμε, λίγο πριν την “παγκοσμιοποίηση”, βλέπουμε σε κάθε γωνιά του πλανήτη να ξεσπούν πόλεμοι και θανάσιμες εμφύλιες συρράξεις από το πουθενά. Κάποιοι συνειδητά επέλεξαν την αναρχία ως μαθητευόμενοι μάγοι και αυτή τη στιγμή έχουμε σε ολόκληρη τη Μέση Ανατολή κι όχι μόνον, αιματηρούς εμφυλίους πολέμους. Ένα ισλαμικό χαλιφάτο που αποκεφαλίζει σε δημόσια θέα τους αντιπάλους του γεννήθηκε από την paxamericana στο Ιράκ. Μία ανάλογη κατάσταση επικρατεί στην Λιβύη, ενώ σε αποσταθεροποίηση ευρίσκεται και η Συρία. Ταυτόχρονα και το οργανωμένο έγκλημα πραγματικά δεν γνωρίζει σύνορα και έχει απλωθεί σε ολόκληρο τον κόσμο.

ΤΑ ΕΘΝΗ ΚΑΙ ΟΙ «ΠΑΛΙΟΨΑΘΕΣ»

Αλλά ας επανέλθουμε στα όσα συμβαίνουν στην Ελλάδα. Μια χώρα που κάποιοι επέλεξαν προκειμένου να ικανοποιήσουν τις απαιτήσεις των “δανειστών” να είναι μία χώρα χωρίς εθνική κυριαρχία. Στο σημείο αυτό θα παραθέσω τι γράφει στα απομνημονεύματά του ο Στρατηγός Μακρυγιάννης: “Η πατρίδα του κάθε ανθρώπου και η θρησκεία είναι το παν και πρέπει να θυσιάζει και πατριωτισμόν και να ζει αυτός και οι συγγενείς του ως τίμιοι άνθρωποι εις την κοινωνία. Και τότε λέγονται έθνη, όταν είναι στολισμένα με πατριωτικά αισθήματα. Το αναντίον λέγονται παλιόψαθες των εθνών και βάρος της γης.”

Πόση αλήθεια σχέση έχει η πατρίδα που οραματιζότανε και έχυσε το αίμα του ο Στρατηγός Μακρυγιάννης με την Ελλάδα των μνημονίων; Μήπως τελικά δεν είμαστε έθνος, αλλά “παλιόψαθα των εθνών” και “βάρος της γης”; Το πως βλέπουν τις έννοιες έθνος και πατρίδα οι υπέρμαχοι της “παγκοσμιοποίησης” το είδαμε πρόσφατα με αφορμή την οικονομική κρίση στην Αργεντινή.

Όπως γνωρίζετε ένα κοράκι της διεθνούς τοκογλυφίας, το οποίο είχε αγοράσει ένα κρατικό ομόλογο της Αργεντινής αντί πενήντα εκατομμυρίων δολαρίων, απαιτούσε να πληρωθεί για αυτό ενάμισι δισεκατομμύρια δολάρια. Πολύ σωστά η κυβέρνηση της Αργεντινής αρνήθηκε να πληρώσει τον σύγχρονο Σάιλοκ και ένα αμερικανικό δικαστήριο δικαίωσε όχι την Αργεντινή, αλλά τον τοκογλύφο. Ένα ακόμη δείγμα το γεγονός αυτό για το ποιος είναι ο σιδηρούς βραχίονας της παγκόσμιας τοκογλυφίας. Γιατί όμως η διαφορά μεταξύ του τοκογλύφου και του κράτους της Αργεντινής έφτασε σε ένα αμερικανικό δικαστήριο; Για τον απλούστατο λόγο ότι το ομόλογο αυτό της Αργεντινής είχε εκδοθεί με βάση το αμερικανικό δίκαιο. Μήπως αυτό σας θυμίζει κάτι; Μήπως αγνοείτε το γεγονός ότι η δήθεν σωτηρία της χώρας μας με το περίφημο μνημόνιο έγινε με το ακόμα σκληρότερο και ευνοϊκότερο για τους τοκογλύφους Αγγλικό δίκαιο; Όπως με το αγγλικό δίκαιο είχαν συναφθεί και τα πρώτα δάνεια της ανεξαρτησίας στον καιρό της Επαναστάσεως του 1821. Γνωρίζετε πότε ξεχρεώθηκαν αυτά; Επί κυβερνήσεως Σημίτη στην δεκαετία του 1990!

ΝΑ ΜΗΝ ΓΙΝΕΙ Η ΕΛΛΑΔΑ ΜΙΑ ΑΠΟΙΚΙΑ ΧΡΕΟΥΣ

Με αφορμή λοιπόν το πιστωτικό γεγονός, ίδιο ακριβώς πιστωτικό γεγονός με αυτό που συνέβη και στην Ελλάδα το 2011, και όχι χρεωκοπία, με αφορμή τα της Αργεντινής εμφανίστηκαν θριαμβολογούντες όσοι έσχατοι λακέδες των παγκόσμιων τοκογλύφων οι υπέρμαχοι του μνημονίου πολιτικοί της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ. Έλεγαν μάλιστα με τόνους δραματικούς είδατε τι έπαθε η Αργεντινή; Πηγαίνετε να πείτε αυτά που λέτε περί καταγγελίας του μνημονίου στους Αργεντινούς. Την ίδια ώρα στα διεθνή δελτία ειδήσεων βλέπαμε στις κεντρικές πλατείες των πόλεων της Αργεντινής τον λαό να είναι συγκεντρωμένος κρατώντας εθνικές σημαίες και ψέλνοντας τον εθνικό ύμνο να στηρίζει την κυβέρνησή του που είπε όχι στους τοκογλύφους, που τόλμησε να αντισταθεί σε αυτόν τον πρωτοφανή εκβιασμό! Μάλιστα, στα πανό που υπήρχαν κυριαρχούσε το σύνθημα: “Είμαστε Πατρίδα και όχι αποικία”.

Η Αργεντινή δεν ήταν πατρίδα, ήταν μια αποικία, αποικία Ισπανών, Ιταλών και άλλων ευρωπαϊκών εθνών, που έγιναν πατρίδα κηρύσσοντας την ανεξαρτησία τους από την Ισπανία. Η Αργεντινή ήταν αποικία και έγινε πατρίδα και καθώς όλα δείχνουν παραμένει πατρίδα. Εμείς έχουμε πατρίδα μια τιμημένη πατρίδα με ιστορία χιλιάδων ετών που οι ραγιάδες του μνημονίου θέλουν να την καταντήσουν αποικία! Χρέος μας, καθήκον μας, καθήκον κάθε Έλληνα πατριώτη να αντισταθούμε. Να μη τους αφήσουμε να καταστρέψουν την Ελλάδα, να την κάνουν μία αποικία χρέους της εποχής της “παγκοσμιοποίησης” των διεθνών τοκογλύφων.

Ν.Γ. ΜΙΧΑΛΟΛΙΑΚΟΣ
ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ ΚΡΑΤΟΥΜΕΝΟΣ

ΦΥΛΑΚΕΣ ΚΟΡΥΔΑΛΛΟΥ

Σχόλια

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα των άρθρων.

Εμείς απλά τα παρουσιάζουμε και η αξιολόγησή τους επαφίεται στην κρίση του αναγνώστη.

Αποποιούμαστε κάθε νομικής ευθύνης για την ακρίβεια των γραφομένων σε άλλα ιστολόγια ή ιστοσελίδες.