Βίντεο: Ολοκληρωτική καταστροφή του ουκρανικού τάγματος Goryn στο Ντονέτσκ

ΟΥΚΡΑΝΙΚΗ ΠΑΡΑΔΟΧΗ: "ΤΟ ΤΑΓΜΑ ΔΕΝ ΥΦΙΣΤΑΤΑΙ ΠΛΕΟΝ"
Βίντεο ντοκουμέντα από την ολοκληρωτική καταστροφή του ουκρανικού τάγματος Goryn από τις δυνάμεις Αυτοάμυνας αναρτήθηκε στο διαδίκτυο.Ολοκληρωτικά καταστράφηκε σήμερα ένα τάγμα 300 ανδρών της ουκρανικής Εθνοφρουράς που αποτελείτο από νεοναζί του Δεξιού Τομέα σε ενέδρα των ρωσόφωνων κοντά στα ρωσικά σύνορα.
Επρόκειτο για πλήρη εκμηδενισμό του τάγματος όπως και πλήρης καταστροφή ή κατάληψη του εξοπλισμού του.Οι δυνάμεις Αυτοάμυνας του Ντονέτσκ (DNR) έπιασαν και δεκάδες αιχμαλώτους. Πρόκειται για το τάγμα Goryn το οποίο είχε σχηματιστεί στην περιοχή του Rivne.


Σύμφωνα με τις δυνάμεις Αυτοάμυνας το τάγμα έπεσε σε ενέδρα  και το "έλιωσαν" κυριολετικά με ρουκέτες Grad από συστοιχίες Buk-21 και βολές πυροβολικού. Η ενέδρα έλαβε χώρα νοτιως του Ντονέτσκ μεταξύ της πόλης και των ρωσικών συνόρων.

Το τάγμα Goryn ήταν γνωστό για τις θηριωδίες του και για εκτελέσεις αμάχων και ρωσόφωνων αιχμαλώτων.

Το γεγονός της καταστροφής επιβεβαιώθηκε και από τον ίδιο το ουκρανικό καθεστώς το οποίο ανακοίνωσε ότι "το τάγμα Goryn δεν υφίσταται πλεόν". Σύμφωνα με τους ρωσόφωνους οι απώλειες των Ουκρανών ήταν τεράστιες,και μιλούν για μια πολύ μεγάλη νίκη σε μια κρίσιμη στιγμή.

Tην ίδια στιγμη άλλες μονάδες του Ντονέτσκ με μια καταδρομική ενέργεια στα μετόπισθεν των Ουκρανών κατάφεραν να καταλάβουν πολύτιμο βαρύ εξοπλισμό τον οποίοθα χρησιμοποιήσουν στους τομείς που πιέζονται περισσότερο. Κατέλαβαν ένα α/κ πυροβόλο των 240-mm "Tulip", πολλαπλούς εκτοξευτές, και πυροβόλα D-30, όπως επίσης και μεγάλες ποσότητες πυρομαχικών.

Λίγο πριν φτάσει στο Λούγκανσγκ η ρωσική ανθρωπιστική βοήθεια οι δυνάμεις των ρωσόφωνων αιχμαλώτισαν νεοναζί της Εθνικής Φρουράς της Ουκρανίας οι οποίοι ετοιμάζονταν να χτυπήσουν την ρωσική ανθρωπιστική φάλαγγα. "Επρόκειτο για τρία άτομα μέσα σε ένα αυτοκίνητο. Το αμάξι ήταν γεμάτο με τρεις εκτοξευτές βομβίδων, με 7 αντιαρματικές νάρκες, τυφέκια εφόδου, και ένα μεταλικό κουτί γεμάτο με σφαίρες.

Κατά την ανάκριση παραδέχτηκαν ότι τους είχε ανατεθεί η ναρκοθέτηση το δρόμου στο χωριό Komissarovka όπως και η οργάνωση ενέδρας εναντίο της ρωσικής αποστολής, που μεταφέρει τα απαραίτητα στην περιοχή του Ντονέτσκ. Σύμφωνα με αυτούς το κίεβο έχει αποστείλει άλλες 7 ομάδες δολιοφθορών σε περιοχές ελεγχόμενες από τις δυνάμεις μας."

Σύμφωνα με τον Ουκρανό δολιοφθορέα στόχος της αποστολής που τους ανατέθηκε από την SBU ήταν να εμποδιστεί η παραλαβή των εφοδίων από τους κατοίκους του Λουγκάνσγκ και του Ντονέτσκ. Οι δυναμεις Αυτοάμυνας αναητούν τις υπόλοιπες ομάδες των σαμποτέρ.











Σχόλια

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα των άρθρων.

Εμείς απλά τα παρουσιάζουμε και η αξιολόγησή τους επαφίεται στην κρίση του αναγνώστη.

Αποποιούμαστε κάθε νομικής ευθύνης για την ακρίβεια των γραφομένων σε άλλα ιστολόγια ή ιστοσελίδες.