Παρασκευή, 22 Αυγούστου 2014

H Ρωσία πάτησε στην Ανατολική Ουκρανία! - Το ανθρωπιστικό κομβόϊ προχωρά προστατευόμενο από επαναστάτες

ΕΤΟΙΜΕΣ ΟΙ ΡΩΣΙΚΕΣ ΕΙΡΗΝΕΥΤΙΚΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΝΑ ΕΠΕΜΒΟΥΝ - ΡΩΣΙΚΑ ΜΑΧΗΤΙΚΑ ΠΕΡΙΠΟΛΟΥΝ
H Ρωσία και επίσημα πέρασε στα εδάφη των επαναστατημένων και de facto αποσχισμένων περιοχών της Ανατολικής Ουκρανίας με το κομβόι της ανθρωπιστικής βοήθειας, χωρίς την άδεια του ΚΙέβου και αυτή την στιγμή μια μεγάλη φάλαγγα κατευθύνεται με μεγάλη ταχύτητα υπό την κάλυψη ρωσικών μαχητικών
αεροσκαφών (από την πλευρά του ρωσικού εναέριου χώρου), σε μια εποστολή ειρήνης, η οποία συνοδεύεται και προστατεύεται από ένοπλους ρωσόφωνους επαναστάτες!

Την ίδια στιγμή στην άλλη πλευρά των συνόρων έχουν συγκεντρωθεί μεγάλες δυνάμεις με σήματα ειρηνευτικής δύναμης που είναι έτοιμα να επέμβουν σε περίπτωση που υπάρχει η παραμικρή προσπάθεια των Ουκρανών να εμποδίσουν το κομβόϊ.

Ενωρίτερα η Μόσχα ανακοίνωσε πως "Δεν είναι πλέον έτοιμη να ανεχθεί οποιαδήποτε καθυστέρηση της αυτοκινητοπομπής της που μεταφέρει βοήθεια στην ανατολική Ουκρανία" και πως "Τα φορτηγά, που εδώ και μία εβδομάδα βρίσκονται σταθμευμένα στα σύνορα, αρχίζουν να κινούνται προς την ουκρανική πόλη Λουχάνσκ, όπου ρωσόφωνοι πολεμούν εναντίον των καθεστωτικών δυνάμεων του Κιέβου".

«Όλα τα προσχήματα για να καθυστερήσει η παράδοση της βοήθειας στις ζώνες που βρίσκονται σε κατάσταση ανθρωπιστικής καταστροφής εξαντλήθηκαν. Η Ρωσία αποφάσισε να δράσει. Η αυτοκινητοπομπή μας που μεταφέρει ανθρωπιστική βοήθεια αρχίζει να κινείται προς την κατεύθυνση του Λουγκάνσκ», στην ανατολική Ουκρανία, αναφέρει σε ανακοίνωσή του το υπουργείο.

Είναι σαφές ότι η Μόσχα δεν εγκατέλειψε τα 2,5 εκατ. συμπατριωτών τους στις εμπόλεμες περιοχές.

Αυτόπτης μάρτυρας στα σύνορα είπε στο πρακτορείο Ρόιτερς πως τα πρώτα φορτηγά κινούνται ήδη εντός της ανατολικής Ουκρανίας, αιφνιδιάζοντας τη νεοναζιστική κυβέρνηση του ολιγάρχη Π.Ποροσένκο.

Ρωσικά πρακτορεία ειδήσεων μετέδωσαν πως τα φορτηγά πέρασαν τα σύνορα και μπήκαν στην Ουκρανία χωρίς να συνοδεύονται από τον Ερυθρό Σταυρό.

Αυτόπτης μάρτυρας δήλωσε στο πρακτορείο Reuters πως 34 ρωσικά φορτηγά --από τα 300 που περιλαμβάνει η αυτοκινητοπομπή-- διέσχισαν τα ουκρανικά σύνορα συνοδευόμενα από μικρό αριθμό ρωσόφωνων και πως κατευθύνονται προς το Λουγκάνσκ.

Το πρακτορείο ειδήσεων RIA μετέδωσε επικαλούμενο τον εκπρόσωπο του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ πως ο πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν ενημερώθηκε ότι η αυτοκινητοπομπή άρχισε να κινείται προς το Λουγκάνσκ, όπου ρωσόφωνοι πολεμούν εναντίον των ουκρανικών καθεστωτικών δυνάμεων.

Ο επικεφαλής Ασφάλειας της Ουκρανίας, κατηγόρησε τη Ρωσία για «άμεση εισβολή» μετά την αποστολή από τη Μόσχα, της οχηματοπομπής με ανθρωπιστική βοήθεια στις ανατολικές περιοχές της χώρας.
"Υποστηρίζουμε ότι αυτό είναι άμεση εισβολή. Υπό το κυνικό μανδύα του Ερυθρού Σταυρού πρόκειται περί στρατιωτικών οχημάτων" δήλωσε σύμφωνα με τον Interfax ο επικεφαλής της υπηρεσίας ασφαλείας της Ουκρανίας, SBU, Valentyn Nalyvaychenko, όπως μεταδίδει το Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Άλλος αξιωματούχος ασφαλείας δήλωσε ότι η Μόσχα είναι «αποκλειστικά υπεύθυνη» για την ασφάλεια της οχηματοπομπής καθώς διασχίζει περιοχές ανταρτών, αλλά ποιος θα τολμήσει να κάνει προβοκάτσια σε βάρος της Ρωσίας στο κομβόϊ; ¨Ηδη έχουν αιχμαλωτιστεί κάποιοι από τους σαμποτέρ που είχε στείλει το Κίεβο.


Τα οχήματα κινούνται κανονικά προς την κατεύθυνση του Λουγκάνσκ και πλησιάζουν ήδη προς την πόλη Κρασναντόν χωρίς να σημειωθεί οποιοδήποτε περιστατικό, παρά τους φόβους ότι πιστές στο Κίεβο ομάδες δολιοφθοράς δρουν στην περιοχή και θα επιχειρήσουν να εμποδίσουν τη διανομή της ανθρωπιστικής βοήθειας.

Νωρίτερα το πρωί ο Διεθνής Ερυθρός Σταυρός δεν είχε λάβει την τελική του έγκριση για την έναρξη της κίνησης των φορτηγών, αν και επανειλημμένως το προηγούμενο 24ωρο είχε ανακοινωθεί ότι όλες οι διευθετήσεις με την πλευρά του Κιέβου είχαν γίνει.

Η Ρωσία προειδοποίησε επίσης να μην επιχειρηθούν «οποιεσδήποτε προσπάθειες να εμποδιστεί μια αμιγώς ανθρωπιστική αποστολή, η οποία ετοιμαζόταν από καιρό υπό συνθήκες πλήρους διαφάνειας και σε συνεργασία με την ουκρανική πλευρά και τον Διεθνή Ερυθρό Σταυρό».

Το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών είχε εκδώσει νωρίτερα ανακοίνωση στην οποία ανέφερε πως "όλα τα προσχήματα για να καθυστερήσει η παράδοση της βοήθειας στις ζώνες που βρίσκονται σε κατάσταση ανθρωπιστικής καταστροφής εξαντλήθηκαν. Η Ρωσία αποφάσισε να δράσει. Η αυτοκινητοπομπή μας που μεταφέρει ανθρωπιστική βοήθεια αρχίζει να κινείται προς την κατεύθυνση του Λουγκάνσκ".


Πρόκειται για μία κίνηση η οποία έχει μεγάλες πολιτικές και στρατηγικές επιπτώσεις. Σε πολιτικό επίπεδο στέλενουν μήνυμα στο Κϊεβο ότι "Η υπομονή έχει τα όριά της και την περιοχή δεν την ελέγχει το Κίεβο" και σε στρατωτικό επίπεδο ουσιαστικά σπάει την πολιορκία κατ'αρχήν στο Λουγκάνσκ και εν συνεχεία στο Ντονέτσκ και μάλιστα την κρισιμότερη στιγμή όπου οι ρωσόφωνοι πιέζονταν από την πείνα την έλλειψη πυρομαχικών και τις υπέρτερες ουκρανικές δυνάμεις που είναι ενισχυμένες με δυτικούς μισθοφόρους.πηγη

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Οι διαχειριστές του ιστολογίου δε φέρουν ευθύνη για σχόλια των αναγνωστών.
Σεμνα και ταπεινα παρακαλω και στη μητρική σας γλώσσα για να μεταφράζονται

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...