Mεγάλη νίκη των ρωσόφωνων - Ανακατέλαβαν το Krasny Luch (βίντεο)

ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΘΗΚΕ Η ΣΥΝΔΕΣΗ ΛΟΥΓΚΑΝΣΚ-ΝΤΟΝΕΤΣΚ
Mεγάλη νίκη πέτυχαν σήμερα το βράδι οι δυνάμεις Αυτοάμυνας που εδρεύουν του Λουγκάνσγκ, αφού ανακατέλαβαν την στρατηγικής σημασίας πόλη του  Krasny Luch, την οποία είχαν καταλάβει το πρωί οι Ουκρανοί.


Η πόλη αυτή βρίσκεται πάνω στον αυτοκινητόδρομο που ενώνει τις δύο μεγάλες πόλεις του Ντονέτσκ και του Λουγκάνσγκ. Μετά την πρωινή κατάληψή της από τις ουκρανικές δυνάμεις το Ντονέτσκ βρισκόνταν σε δυσχερή θέση. Οι δυνάμεις του Λουγκάνσγκ αντίθετα προέρχονται από πολύ σπουδάιες νίκες έναντι των δυνάμεων του ναζιστικού Κιέβου, και έχουν σαφώς καλύτερο ανεφοδιασμό, αφού όλη η περιοχή από το Λουγκάνσγκ μέχρι την Ρωσία ειδικά μετά την διάλυση της 72ης Ταξιαρχίας και την φυγή της 79ης Ταξιαρχίας Αλεξιπτωτιστών βρίσκεται υπό οτν πλήρη έλεγχό τους.

Σήμερα επέλεξαν με μια σφοδρή επίθεση (έχουν ενισχυθεί με πολύτιμο υλικό που πήραν από τις ουκρανικές ταξιαρχίες) να ανακτήσουν την πόλη αποκαθιστώντας την επικοινωνία με το Ντονέτσκ και δίνοντάς του πάλι διάδρομο εφοδιασμού. Λόγω της γεωγραφικής του θέσης το Λουγκάνσγκ αποτελεί πλέον την καρδιά της Νέας Ρωσίας

Πριν από λίγο ανακοινώθηκε από τους ρωσόφωνους του Λούγκανσγκ " σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία η πόλη εκκαθαρίστηκε από τις δυνάμεις του εθρού. Μάχες διεξάγοντι στα περιχωρα τη πόλης και κοντά στην Miusinska στα ανατολικά"

Επιπλεον ανακοινώθηκε  από τους ρωσογωνους ότι οι ουκρανικές δυνάμεις εκδιώχθηκαν από τα σημεία ελέγχου του Vakhrushevo και του Crystal, δυτικά του Krasny Luch. Αυτή τη στιγμή διεξάγονται μάχες στην περιοχή του Donetsk, Mospino.

Οι ρωσόφωνοι κινήθηκαν γρήγορα μετά την απώλεια της πόλης και κινητοποίησαν μεγάλο όγκο δυνάμεων επιβάλλοντας ισχυρό χτύπημα στις δυναμεις του Κιέβου που έιχαν πιστέψει ότι περικύκλωσαν το Ντονέτσκ. Πιστεύεται ότι οι δυνάμεις του Λουγκάνσγκ θα επιχειρήσουν να καταστρεψουν ουκρανικές δυνάμεις πέριξ του Ντονέτσκ, και να λύσουν την πολιορκία της πόλης.Προς το παρόν όμως θα πρέπει να κρατήσουν αυτή την κομβική πόλη. Δεν είναι τυχαίο που ο Ουκρανός προεδρος Π.Ποροσένκο θέλει να τελειώσουν όλα στις 22 Αυγούστου, ξέρει ότι μετά έρχεται ο χειμώνας, και έαν η Ευρώπη έχει πρόβλημα με το φυσικό αέριο, θα αρχίσουν ν αβλέπουν διαφορετικά το ναζιστικό καθεστώς του Κιέβου.

Είναι χαρακτηριστική η δήλωση της CEO ρωσικής εταιρείας εισαγωγής κρέατος στους Finacial Times: «Ο χειμώνας έρχεται και θα δούμε τότε ποιος θα γελάσει τελευταίος. Θα το πληρώσει η Ευρώπη» ανέφερε χαρακτηριστικά.


Aκολουθούν βίντεο με μάχες από το Ντόνμπας

Σχόλια

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα των άρθρων.

Εμείς απλά τα παρουσιάζουμε και η αξιολόγησή τους επαφίεται στην κρίση του αναγνώστη.

Αποποιούμαστε κάθε νομικής ευθύνης για την ακρίβεια των γραφομένων σε άλλα ιστολόγια ή ιστοσελίδες.