Δύο ουκρανικά τάγματα πέρασαν τα σύνορα και παραδόθηκαν στους Ρώσους (vid

ΜΟΝΟ 180 ΑΠΟ ΤΟΥΣ 600 ΖΗΤΗΣΑΝ ΝΑ ΓΥΡΙΣΟΥΝ ΠΙΣΩ
Άλλοι 600 στρατιώτες της 72ης μηχανοκίνητης ταξιαρχίας, παραδόθηκαν σήμερα στις ρωσικές αρχές περνώντας τα ρωσικά σύνορα. 400 από αυτούς παραδόθηκαν τις πρωινές ώρες και άλλοι 200 πριν από λίγο.
 Ο λόγος παράδοσης για την πλειοψηφία των στρατιωτών ήταν ότι δεν ήθελαν πλέον να πολεμούν εναντίον των συμπατριωτών τους, και ότι δεν είχαν ούτε τροφή ούτε νερό.


Η 72η ταξιαρχία έχει περιέλθει σε αυτή την δυσχερή θέση εδώ και ένα μήνα. Και όμως το Κίεβο δεν έκανε καμία προσπάθεια να απελευθερώσει τους άνδρες αυτούς από την μέγγενη των ρωσόφωνων, καθώς επιχειρεί να καταλάβει τις πόλεις Λουγκάνσγκ και Ντονέτσκ με κατά μέτωπο επίθεση.

Οι Ουκρανοί στρατιώτες όταν παραδόθηκαν δήλωσαν πόσο απογοητευμένοι είναι από την συπεριφορά του Κιέβου απέναντί τους.

Είναι η πρώτη φορά που υπήρξε τέτοια μαζική εγκατάλειψη θέσεων από τους Ουκρανούς στρατιώτες, μάλιστα στην περιοχή του Ροστοφ, οι Ρώσοι συνοριοφύλακες αντιμετώπισαν προβλήματα καθώς υπήρχε προσωρινός χώρος για να τακτοποιηθούν μόνο πεντακόσια άτομα.

Η επιβεβαίωση για την αρνητική αυτή εξέλιξη για τον ουκρανικό Στρατό ήρθε από τον Ουκρανό εκπρόσωπο Alexei Dmitrashkovsky.

"Η 72η Ταξιαρχία χτυπήθηκε ανηλεώς από βαρύ οπλισμό, όπως πυροβολικό, άρματα μάχης και ρουκέτες Grad, για αυτό και μέρος αποφάσισε να ζητήσει βοήθεια"!

Σύμφωνα με τον ίδιο η ταξιαρχία χωρίστηκε σε δύο μέρη: Ένα μέρος θα διέσχιζε τις γραμμές των ρωσόφωνων και το άλλο θα το υποστήριζε, για να καλύψει την υποχώρησή του.

Αυτή η "υποστήριξη" όμως χρειάστηκε μέχρι και την τελευταία σφαίρα, και αναγκάστηκαν να αφήσουν τις θέσεις τους, και να εισέλθουν στην ρωσική επικράτεια ζητώντας βοήθεια.

Αυτά τα περιγράφει ο Ουκρανός εκπρόσωπος! Δεν εξήγησε όμως το γιατί οι περισσότεροι από αυτούς δεν επιθυμούν να ξαναγυρίσουν πίσω στο Κίεβο.

Ένα μέρος από τους αφιχθέντες Ουκρανούς ζήτησε να επιστρέψει στην χώρα του. Πρόκειται για 180 άτομα και οι Ρώσοι θα τους παράσχουν λεωφορεία για να επιστρέψουν. Οι υπόλοιποι επιθυμούν να παραμείνουν στην Ρωσία.



Είναι άγνωστο εάν παραμένουν ακόμα άνδρες της 72ης νοτίως του Λούγκανσγκ, μέχρι χθες πάντως οι ρωσόφωνοι ήταν σε διαπραγμάτευση με τους αξιωματικούς της για ολική παράδοσή της, μαζί με τον βαρύ εξοπλισμό της.

Οι Ουκρανοί ήταν έτοιμοι να παραδοθούν, αλλά ήθελαν να καταστρέψουν πρώτα τα τεθωρακισμένα τους, κάτι που οι ρωσόφωνοι δεν ήθελαν καθώς τα θέλουν για να τα χρησιμοποιήσουν.

Υπενθυμίζεται, όπως θα δείται και στο βίντεο που ακολουθεί, ότι οι Ουκρανοί έφτασαν στο σημείο να τρώνε ακόμα και... φίδια λόγω έλλειψης τροφής.

Όπως και να είναι πρόκειται για μία πολύ μεγάλη ήττα του Κιέβου.

http://youtu.be/haadRoqToNI

Σχόλια

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα των άρθρων.

Εμείς απλά τα παρουσιάζουμε και η αξιολόγησή τους επαφίεται στην κρίση του αναγνώστη.

Αποποιούμαστε κάθε νομικής ευθύνης για την ακρίβεια των γραφομένων σε άλλα ιστολόγια ή ιστοσελίδες.