Ο ΕΝΦΙΑ θα γίνει το "Βατερλό" της κυβέρνησης;

Η κυβέρνηση εχει υποστεί δεινή επικοινωνιακή και ουσιαστική ήττα με τον ΕΝΦΙΑ
Μια από τις μεγαλύτερες κρίσεις στον βίο της περνά η κυβέρνησης σε ότι αφορά τον ΕΝΦΙΑ που έχει προκαλέσει θύελλα διαμαρτυριών και απειλές από βουλευτές ότι δεν θα ψηφίσουν την τροπολογία. Η μετάθεση της ψήφισης για αύριο Πέμπτη αφήνει περιθώρια για αλλαγές που ζητούν βουλευτές της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ. Ωστόσο, ο Γκ. Χαρδούβελης δεν έδωσε τέτοιο στίγμα μεταθέτοντας για το μέλλον τις όποιες διορθώσεις.

Η έκρηξη της Άννας Καραμανλή είχε ένα καλό. Τα γαλλικά που είπε για τον Χαρδούβελη «σήκωσαν» το θέμα στα μέσα ενημέρωσης και ξύπνησαν ακόμη και οι κοιμισμένοι. Έτσι «όχι» στην τροπολογία άρχισαν να λένε κι άλλοι βουλευτές. Ο Ν. Σηφουνάκης είπε δεν ψηφίζει και αντικαταστάθηκε από το τμήμα ενώ ο Χρ. Αηδόνης απέρριψε την τροπολογία, ενώ ενστάσεις εξέφρασαν κι άλλοι βουλευτές όπως ο Ψυχάρης, ο Τζαμτζής, η Ντόρα, ο Παυλόπουλος κ.λπ.
Κι ενώ η Βουλή είναι καζάνι που βράζει ο Χαρδούβελης είναι εκτός τόπου και χρόνου. Υπεραμύνθηκε της τροπολογίας για τον ΕΝΦΙΑ απορρίπτοντας αλλαγές, καθώς, όπως επισήμανε δεν το επιτρέπουν τα δημοσιονομικά της χώρας. Επίσης, χαρακτήρισε λογικές τις αντιδράσεις που υπάρχουν, τόσο από τους πολίτες, όσο και από βουλευτές της συμπολίτευσης τονίζοντας, ωστόσο, ότι δικό του καθήκον είναι να κάνει το σωστό και το δίκαιο χωρίς λαϊκισμούς και παροχολογία.
«Αντιλαμβάνομαι την πίεση των βουλευτών της συμπολίτευσης που μεταφέρουν αιτήματα πολιτών, των οποίων είναι δικαιολογημένη η οργή τους σε μία σκληρή περίοδο. Οφείλω, όμως, να πω, πως τώρα που το πρόγραμμα φτάνει στο τέλος του και αρχίζουμε να πατάμε στα πόδια μας με λιγότερες εξαρτήσεις και δεσμεύσεις, ο δικός μου ρόλος και των βουλευτών, είναι να διαφυλάξουμε την πορεία της κοινωνίας και της χώρας για την έξοδό της από την κρίση. Να κάνουμε το σωστό και αναγκαίο για τη χώρα, για τους πολλούς που υπήρξαν θύματα της κρίσης. Δεν θέλουμε οι θυσίες τους να πάνε χαμένες» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Χαρδούβελης.
«Πεποίθηση μου είναι ότι κάνουμε το σωστό και το αναγκαίο για τη χώρα μας, χωρίς διακρίσεις, με υπευθυνότητα και χωρίς λαϊκισμό και παροχολογία. Όσο βελτιώνονται τα δημοσιονομικά μεγέθη τόσο θα μεγαλώνουν και οι προϋποθέσεις για μικρότερη και δικαιότερη επιβάρυνση, ιδιαίτερα των αδύναμων. Αυτή είναι η πολιτική και η στρατηγική της κυβέρνησης. Λιγότεροι φόροι, υψηλότερη ανάπτυξη και περισσότερες θέσεις εργασίας» πρόσθεσε.
Επίσης, ο κ. Χαρδούβελης υπογράμμισε: «Φέτος έγινε μία τεράστιας έκτασης φορολογική αλλαγή, διευρύνεται συστηματικά η φορολογική βάση και πληρώνουν περισσότεροι πολίτες. Η φορολόγηση ακίνητης περιουσίας αποτελεί κοινή πρακτική κάθε ανεπτυγμένου κράτους. Είναι λογικό μίας τέτοιας έκτασης παρέμβαση να προκαλεί αντιδράσεις. Αντιλαμβάνομαι πλήρως τα λάθη και από την πρώτη στιγμή που τα εντόπισα προχώρησα σε αλλαγές. Διορθώνουμε λάθη, αποκαθιστούμε αδικίες και προχωρούμε σε περαιτέρω φοροελαφρύνσεις. Με την τροπολογία θεραπεύεται το θέμα με τα οικόπεδα εκτός συστήματος, η κατεύθυνσή μας είναι ο εξορθολογισμός και αφορά περίπου 1,2 εκατ. φορολογούμενους, στους οποίους μειώνεται σημαντικά η φορολογική βάση».

Όλα αυτά βεβαίως είναι λόγια του αέρα, η ουσία είναι ότι η κυβέρνηση κινδυνεύει να υποστεί δεινή επικοινωνιακή και ουσιαστική ήττα. Αν την πάθει αύριο στη Βουλή θα έχει δημιουργήσει από μόνη της το «Βατερλό» της.

Σχόλια

  1. ΜΕΙΟΝ 10% Η ΝΟΥΔΟΥΛΑΣ ΤΟΥ ΤΟΥΡΚΟΓΛΟΥ. ΕΝ-ΦΙΑ ΚΑΙ ΕΝ-ΣΤΟΛΟΙ ΑΥΤΑ ΤΑ ΔΥΟ ''ΕΝ'' ΣΗΜΑΤΟΔΟΤΟΥΝ ΚΑΙ ΤΟ ΕΝΤΟΣ ΟΛΙΓΟΥ ΤΕΛΟΣ ΤΩΝ ΠΑΣΟΚΟΝΟΥΔΟΥΛΩΝ ΤΟΥ ΣΑΜΑΡΕΛΟΥ. .ΣΤΡΟΦΗ ΕΠ ΑΡΙΣΤΕΡΑ ΡΕ ΝΑ ΤΕΛΕΙΩΝΟΥΜΕ ΜΕ ΤΑ ΛΑΜΟΓΙΑ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΒΛΕΠΟΥΜΕ.
    Ο ΝΕΟΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΓΑΙΔΑΡΟΣ ΤΟΥ ΔΕΞΙΟΥ ΧΟΤΖΑ ΨΟΦΗΣΕ ΚΑΙ ΤΗΝ ΘΕΣΗ ΤΟΥ ΠΑΙΡΝΕΙ Η ΔΗΘΕΝ ΑΝΤΙΜΝΗΜΟΝΙΑΚΗ ΚΑΜΗΛΑ ΤΟΥ ΤΣΙΠΡΑ. ΑΝΤΕ ΓΕΙΑ ΓΑΛΑΖΟΠΡΑΣΙΝΕΣ ΜΑΙΜΟΥΔΕΣ ΤΗΣ ΝΟΥΔΟΥΛΑΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Οι διαχειριστές του ιστολογίου δε φέρουν ευθύνη για σχόλια των αναγνωστών.
Σεμνα και ταπεινα παρακαλω και στη μητρική σας γλώσσα για να μεταφράζονται

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα των άρθρων.

Εμείς απλά τα παρουσιάζουμε και η αξιολόγησή τους επαφίεται στην κρίση του αναγνώστη.

Αποποιούμαστε κάθε νομικής ευθύνης για την ακρίβεια των γραφομένων σε άλλα ιστολόγια ή ιστοσελίδες.