Αλλάζουν τον εκλογικό νόμο έτσι ώστε να συνεργαστούν «αναγκαστικά» μετά τις εκλογές ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ

Επανήλθαν και πάλι στο προσκήνιο οι συζητήσεις στο εσωτερικό της κυβέρνησης για την αλλαγή του εκλογικού νόμου. Είναι προφανές ότι η κινητικότητα αυτή δεν είναι καθόλου άσχετη με το ενδεχόμενο να στηθούν πρόωρες κάλπες, εξαιτίας της μη εκλογής Προέδρου της Δημοκρατίας.
Απ' ότι φαίνεται οι διεργασίες αυτές έχουν ως σκοπό το να εμποδίσουν την διενέργεια απανωτών εκλογικών αναμετρήσεων, όπως έγινε και το 2012, με σαφή σκοπό να δημιουργηθεί αναγκαστικά «μεγάλος συνασπισμός» μιας νέας συγκυβέρνησης με ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ.

Ο σκοπός της παρούσας κυβέρνησης είναι να καταργήσει το «μπόνους» των 50 εδρών στην περίπτωση που προκηρυχτούν επαναληπτικές εκλογές, έτσι ώστε να μην υπάρχει λόγος για το πρώτο κόμμα να θέλει ξανά εκλογές και τα πράγματα να ωθηθούν «αναγκαστικά» σε σχηματισμό (συγ)κυβέρνησης από την Βουλή που θα προκύψει από τις πρώτες εκλογές. Η αλήθεια είναι πως η αλλαγή αυτή του νόμου, με την κατάργηση του «μπόνους» θα βολέψει και τον ΣΥΡΙΖΑ δίνοντας του το άλλοθι που χρειάζεται προκειμένου να «αναγκαστεί» να συρθεί σε συνεργασία με τη ΝΔ και ενδεχομένως το ΠΑΣΟΚ και «το ποτάμι», αν φυσικά αυτά τα κόμματα μπορέσουν να μπουν στην Βουλή.
Ο μεγάλος πονοκέφαλος για τους «εγκεφάλους» σε ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ δεν είναι τόσο το πώς θα δικαιολογήσουν στους οπαδούς τους αυτή την μεταξύ τους συνεργασία (σα να βλέπουμε από τώρα τους τίτλους: «συνεργασία για το καλό της Χώρας», «συγκυβέρνησης ή χάος», «Αν δεν υπάρξει συνεργασία θα πτωχεύσουμε» κ.λ.π.), όσο το ότι εκ των πραγμάτων η ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ θα έχει πλέον τον ρόλο της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης, ο οποίος πια θα έχει ουσιαστικό περιεχόμενο για την ανάγκη αντίστασης σε μια νέα μνημονιακή συγκυβέρνηση, η οποία θα πάρει την σκυτάλη της υποδούλωσης από την προηγούμενη.
Άλλη μια απόδειξη ότι η επιχείρηση ποινικοποίησης του έντιμου και νόμιμου πολιτικού αγώνα της ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ, που επιχειρείται από την νυν κυβέρνηση σε συνεργασία με άλλους πυλώνες του συστήματος, έχει ως σκοπό την εξουδετέρωση της μοναδικής εστίας αντίστασης στα βρώμικα σχέδια της μετατροπής της Χώρας σε μόνιμο προτεκτοράτο των διεθνών τοκογλύφων.

Γιώργος Μάστορας

Σχόλια

  1. Χρυση αυγη συριζα κκε ανελ συγκυβερνανε ηδη γιατι πανω κατωσυμφωνουνε στην κατοχη και τη γενοκτονια

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Οι διαχειριστές του ιστολογίου δε φέρουν ευθύνη για σχόλια των αναγνωστών.
Σεμνα και ταπεινα παρακαλω και στη μητρική σας γλώσσα για να μεταφράζονται

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα των άρθρων.

Εμείς απλά τα παρουσιάζουμε και η αξιολόγησή τους επαφίεται στην κρίση του αναγνώστη.

Αποποιούμαστε κάθε νομικής ευθύνης για την ακρίβεια των γραφομένων σε άλλα ιστολόγια ή ιστοσελίδες.