Παρασκευή, 26 Σεπτεμβρίου 2014

Οι βαρόνοι των Μίντια προωθούν ασύστολα το δημιούργημα του Θεοδωράκη

Όσο και όπως και αν προσπαθεί κάποιο δημιούργημα του συστήματος να αυτοπροσδιοριστεί ως κάτι «νέο», «διαφορετικό» και «ελπιδοφόρο» είναι οι ίδιες οι θέσεις του που το εκθέτουν, βγάζοντας στην επιφάνεια τις αληθινές επιδιώξεις του. Ο λόγος, επί του προκειμένου, για «Το Ποτάμι» του πρώην παρουσιαστή παρακμιακών εκπομπών Σταύρου Θεοδωράκη, του οποίου ας σταχυολογήσουμε μερικές πρόσφατες τοποθετήσεις για να δούμε τι ακριβώς ευαγγελίζεται: «Πρόεδρος πρέπει να εκλεγεί από αυτή τη Βουλή». «Ο μισθός δεν καθορίζεται με υπουργικές αποφάσεις και με προεδρικά διατάγματα, δεν ανακοινώνει ένας Υπουργός το ύψος του μισθού. Αυτά κανονίζονται από την
αγορά». «Μαλώνουμε τόσες μέρες για το τι θα γίνει στην υγεία. Όχι ρε παιδιά! Πώς να τα αφήσουμε όλα όπως ήταν πριν; Το 10% των Ελλήνων, ένας στους δέκα Έλληνες, κάνει μαγνητική τομογραφία σε αυτή τη χώρα. Πώς είναι δυνατόν; Οι Γερμανοί κάνουν δύο στους χίλιους. Τι συμβαίνει; Όλοι οι Έλληνες είναι άρρωστοι;». «Αυτή τη στιγμή θα πρέπει να είμαστε με τους ισχυρούς. Οι ισχυροί αυτή τη στιγμή είναι το ΝΑΤΟ και η ΕΕ».
Αν μη τι άλλο, πολύ «αντισυστημικές» θέσεις. Το Ποτάμι είναι η κοίτη του καθεστώτος όπου ο διεθνιστικός οικουμενισμός συναντάει τον φιλελεύθερο κοσμοπολιτισμό. Ο λόγος για τον οποίο έχει άφθονη προβολή από τα ΜΜΕ των «νταβατζήδων» είναι κάτι παραπάνω από εμφανής. Θέλουν να τον προωθήσουν ως έναν ενδιάμεσο κομματικό πόλο, ο οποίος θα μπει ως «σφήνα» στο δίπολο ΣΥΡΙΖΑ-ΝΔ. Με δεδομένο ότι η Τρίτη Πολιτική Δύναμη της Χώρας, η ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ, ούτε δείχνει να πτοείται από τα βρώμικα και ανέντιμα χτυπήματα της κυβέρνησης, αλλά ούτε διατίθεται «να συνετιστεί» και να συνεργαστεί με τους πολιτικούς προδότες της Πατρίδας, το σύστημα επιζητά εναγωνίως έναν τέτοιον ελεγχόμενο πόλο. Ειδικά με την ουσιαστική διάλυση της ΔΗΜΑΡ και την συνεχιζόμενη κατρακύλα του ΠΑΣΟΚ πολλοί υποστηρίζουν ότι η ενίσχυση του μορφώματος Θεοδωράκη αποτελεί επιτακτική ανάγκη.
Δεν αποκλείεται, επομένως, πολύ σύντομα να δούμε να οδεύουν προς το Ποτάμι ο Λυκούδης και οι άλλοι «μεταρρυθμιστές» της ΔΗΜΑΡ, αν τελικά η πολυδιαφημισμένη υπόθεση της «Δημοκρατικής Παράταξης», την οποία επιχειρεί απεγνωσμένα να στήσει ο Βενιζέλος, αποδειχτεί το απόλυτο φιάσκο. Γι’ αυτό και καταβάλλονται συνεχείς προσπάθειες να πολιτικοποιηθεί, έστω και σε σχετικό επίπεδο, ο λόγος του Θεοδωράκη, ασχέτως του ότι το όλο θέαμα περισσότερο stand up comedy θυμίζει παρά πολιτική τοποθέτηση.
Είναι σίγουρο ότι το κατασκεύασμα αυτό θα προωθηθεί ασύστολα από τους βαρόνους των μίντια, οι οποίοι άλλωστε και το δημιούργησαν, προκειμένου να αποτελέσει το «δεκανίκι» της επόμενης συγκυβέρνησης και ταυτόχρονα να αποτελεί την πιο φανατική φωνή προάσπισης των δικών τους ατομικών συμφερόντων. Το αν θα καταφέρει, όμως, να εισέλθει στη Βουλή εξαρτάται από πολλούς παράγοντες, οι οποίοι είναι ευμετάβλητοι μέσα στο καμίνι των πολιτικών εξελίξεων και των κοινωνικών ζυμώσεων.

ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΑΣΤΟΡΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Οι διαχειριστές του ιστολογίου δε φέρουν ευθύνη για σχόλια των αναγνωστών.
Σεμνα και ταπεινα παρακαλω και στη μητρική σας γλώσσα για να μεταφράζονται

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...