ΓΕΝΝΙΕΤΑΙ Η ΜΕΓΑΛΗ ΕΥΡΑΣΙΑ. ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΝ ΟΛΑ ΤΑ ΚΡΑΤΗ ΤΗΣ ΠΡΩΗΝ ΣΟΒΙΕΤΙΚΗΣ ΕΝΩΣΗΣ-ΣΤΟ ΜΕΓΑΛΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΤΟΥ ΑΓΩΓΟΥ ΤΗΣ ΣΙΒΗΡΙΑΣ Η ΚΙΝΑ-ΤΡΙΖΟΥΝ ΤΑ ΘΕΜΕΛΙΑ ΤΗΣ Ε.Ε-ΑΠΟΜΟΝΩΜΕΝΗ ΚΑΙ ΠΑΜΦΤΩΧΗ Η ΕΛΛΑΔΑ

Την συμφωνία για τη δημιουργία της Ευρασιατικής Οικονομικής Ενωσης έχει υποβάλλει προς έγκριση στο Κοινοβούλιο της Ρωσικής Ομοσπονδίας ο πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν. Οπως αναφέρει σήμερα η ιστοσελίδα του Κρεμλίνου, ο Πούτιν έχει επίσης εγκρίνει το αίτημα ένταξης της Αρμενίας.
 Την ιστορική συμφωνία για τη δημιουργία της Ευρασιατικής Οικονομικής Ένωσης υπέγραψαν οι πρόεδροι της Ρωσίας, του Καζακστάν, Νουρσουλτάν Ναζαρμπάγιεφ, και της Λευκορωσίας, Αλεξάντερ Λουκασένκο στις 29 Μαίου στην πρωτεύουσα του Καζακστάν, Αστάνα.


Το νέο οικονομικο-πολιτικό κέντρο που γεννιέται στην Ευρασία. στοχεύει να αποκτήσει παγκόσμια εμβέλεια, συνενώνοντας και ισχυροποιώντας μια νέα αγορά που αποτελείται από τις μεγαλύτερες τέως Σοβιετικές Δημοκρατίες.

Μέσα από την Ευρασιατική Οικονομική Ενωση, τα κράτη-μέλη δεσμεύονται να εξασφαλίσουν την ελεύθερη κυκλοφορία προϊόντων, υπηρεσιών, κεφαλαίου αλλά ανθρώπινου δυναμικού στον τομέα της εργασίας, ενώ θα εφαρμόσουν συντονισμένη πολιτική σε βασικούς τομείς της οικονομίας, όπως είναι η ενέργεια, η βιομηχανία, η γεωργία και οι μεταφορές. Στα μελλοντικά σχέδια υπάρχουν και συμφωνίες για τις εμπορικές και τις χρηματοπιστωτικές αγορές, καθώς και χρονοδιάγραμμα για την υλοποίηση τους.

Η συμφωνία ουσιαστικά προβλέπει την ολοκλήρωση της Τελωνειακής Ενωσης Ρωσίας- Λευκορωσίας και Καζακστάν και τη μετάβασή της σε κοινό οικονομικό περιβάλλον.

Σύμφωνα με το Κρεμλίνο, ο πρόεδρος Πούτιν κρίνει σκόπιμο να πέσουν οι τελικές υπογραφές σε επίπεδο αρχηγών κρατών, ώστε η συμφωνία για την Ευρασιατική Οικονομική Ένωση να τεθεί σε ισχύ από την 1η Ιανουαρίου του 2015.

Εν ΤΩ ΜΕΤΑΞΎ….

Στην τελετή εγκαινίων για την έναρξη των εργασιών κατασκευής του νέου αγωγού της GazpromPower of Siberia (Δύναμη της Σιβηρίας) παρέστη ο ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν.

Με μια συμβολική υπογραφή πάνω στον αγωγό του Power of Siberia, το πρώτο τμήμα κατασκευής του οποίου ξεκίνησε στην Γιακουτία, στην ανατολική Σιβηρία, ο ρώσος Πρόεδρος τόνισε πως «ξεκινάμε το μεγαλύτερο σχέδιο κατασκευής στον κόσμο. Δεν θα υπάρξει κάποιο πιο σημαντικό στο άμεσο μέλλον».
Παρόν και ο αντιπρόεδρος της Κίνας Ζανγκ Γκαολί, καθώς ο νέος αγωγός της Gazprom θα μεταφέρει για πρώτη φορά ρωσικό φυσικό αέριο στην Κίνα , αυξάνοντας έτσι τις εμπορικές συναλλαγές με την Ασία.

Ο αγωγός μήκους 3968 χιλιομέτρων, θα αποτελέσει το μεγαλύτερο δίκτυο μεταφοράς καυσίμων στον κόσμο. Τόσο ο πρόεδρος Πούτιν όσο και ο κινέζος αντιπρόεδρος χαρακτήρισαν το έργο ώς το μεγαλύτερο κατασκευαστικό έργο στον κόσμο, ενώ οι επενδύσεις και των δύο χωρών θα ξεπεράσουν τα 70 δισεκατομμύρια δολάρια.
«Πρόκειται για ένα πολύ σημαντικό έργο τόσο για τη Ρωσική Ομοσπονδία, όσο και για τη Λαϊκή Δημοκρατία της Κίνας», τόνισε ο Πούτιν, συμπληρώνοντας πως η κατασκευή του αγωγού Power of Siberia θα αυξήσει την ενεργειακή ασφάλεια της Ρωσίας.


ΣΥΓΧΡΟΝΗ ΡΩΣΙΑ

Σχόλια

  1. ΠΟΥ-ΤΙΝ ΚΕΦΑΛΗ ΚΛΕΙΝΑΙ ΔΕΝ ΘΑ ΕΧΟΥΝ ΤΑ ΑΜΕΡΙΚΑΝΑΚΙΑ. ΤΗΝ ΕΚΑΝΑΝ ΤΗΝ ΜΑΛΑΚΙΑ ΝΑ ΞΥΠΝΗΣΟΥΝ ΤΗΝ ΑΡΚΟΥΔΑ ΤΩΡΑ ΘΑ ΤΡΕΧΟΥΝ ΚΑΙ ΔΕΝ ΘΑ ΦΘΑΝΟΥΝ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Οι διαχειριστές του ιστολογίου δε φέρουν ευθύνη για σχόλια των αναγνωστών.
Σεμνα και ταπεινα παρακαλω και στη μητρική σας γλώσσα για να μεταφράζονται

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα των άρθρων.

Εμείς απλά τα παρουσιάζουμε και η αξιολόγησή τους επαφίεται στην κρίση του αναγνώστη.

Αποποιούμαστε κάθε νομικής ευθύνης για την ακρίβεια των γραφομένων σε άλλα ιστολόγια ή ιστοσελίδες.