Αναβρασμός στη ΝΔ: Με αυτά που κάνετε, δεν θα επανεκλεγουμε!

Την θεωρία του «αποδιοπομπαίου τράγου» φαίνεται ότι χρησιμοποιεί η κυβέρνηση στο πρόσωπο του υπουργού Οικονομικών Γκίκα Χαρδούβελη, για τα «κατορθώματα» του ΕΝΦΙΑ. Όπως διαβάζουμε στα διάφορα καθεστωτικά ΜΜΕ, η βουλευτής της ΝΔ Άννα Καραμανλή «εξεμάνη»  εναντίον κάποιου συμβούλου του υπουργού, ο οποίος είχε ενημερώσει τους βουλευτές του κόμματος για τον ΕΝΦΙΑ. Σύμφωνα με τα δημοσιεύματα αυτά η Καραμανλή είχε έντονο διάλογο με τον υπάλληλο του Χαρδούβελη, χρησιμοποιώντας στο τέλος σκαιούς χαρακτηρισμούς.

Συγκεκριμένα, η Καραμανλή «εξερράγη» λέγοντας «Να πάει να γ….εί ο Χαρδούβελης» και συνέχισε λέγοντας ότι «Με αυτά που κάνετε δεν θα επανεκλεγούν πολλοί βουλευτές και εγώ θα μείνω άνεργη».
Θα ήταν μεγάλο λάθος να απομονωθούν αυτές οι δύο φράσεις και να σχολιαστούν ξεχωριστά. Γιατί αν γινόταν κάτι τέτοιο, ενδεχομένως κάποιοι να έπεφταν στην παγίδα και να θεωρούσαν ότι πραγματικά τόσο η Καραμανλή όσο και άλλοι βουλευτές της ΝΔ «ευαισθητοποιήθηκαν» για το τερατούργημα του ΕΝΦΙΑ και αποφάσισαν να εκφράσουν την αντίρρηση τους στην σχεδιαζόμενη αυτή κλοπή. Στο ίδιο μήκος κύματος, άλλωστε, κινήθηκε και ο βουλευτής Ανδρέας Ψυχάρης, ο οποίος δήλωσε «διαστημικές ανοησίες ότι ο ΕΝΦΙΑ είναι δίκαιος φόρος», βάζοντας κι αυτός το όνομά του στον κατάλογο των «ανησυχούντων» και «αντιδρώντων» βουλευτών της ΝΔ.
Η αλήθεια, όμως, είναι διαφορετική και βρίσκεται στο γεγονός ότι οι βουλευτές της ΝΔ θεωρούν ότι το κόμμα τους και η κυβέρνηση γενικότερα δεν ευθύνονται για την ληστεία του ΕΝΦΙΑ, φορτώνοντας το νομοθετικό αυτό έκτρωμα σ΄ένα συγκεκριμένο άτομο, δηλαδή τον Χαρδούβελη. Όλη η ουσία του «ενδιαφέροντος» των κυβερνητικών βουλευτών κρύβεται στο επακόλουθο «ξέσπασμα» της Καραμανλή, η οποία μην έχοντας την στοιχειώδη ψυχραιμία και την εμπειρία που απαιτείται σε τέτοιες περιπτώσεις αποκάλυψε τους πραγματικούς λόγους του «αντάρτικου» κατά του ΕΝΦΙΑ. «Με αυτά που κάνετε δεν θα επανεκλεγούν πολλοί βουλευτές και εγώ θα μείνω άνεργη», είπε η πρώην εκφωνήτρια αθλητικών ειδήσεων της ΕΡΤ και αποκαλύφθηκε.
Δεκάρα τσακιστή δεν δίνει αυτή και οι όμοιοί της για το πλήγμα που έχουν υποστεί τα Ελληνικά νοικοκυριά. Η όποια άρνησή της, η οποία φυσικά σε καμία περίπτωση δεν περνά την «κόκκινη γραμμή» της κομματικής νομιμότητας και αποδοχής των κυβερνητικών θέσεων, έχει να κάνει με τον προσωπικό της φόβο ότι με τέτοια μέτρα τόσο η ίδια όσο και πολλοί συνάδελφοί της κινδυνεύουν να μην επανεκλεγούν και να μείνουν «άνεργοι». Και δεν μιλάμε, φυσικά, για κάποιους μεροκαματιάρηδες του λαϊκού μόχθου, με τις μερικές εκατοντάδες ευρώ μισθό για πολύωρη εργασία και κάτω από τις πλέον δυσχερείς συνθήκες, αλλά για βουλευτές με τις πολλές χιλιάδες ευρώ μισθό και όλα τα προνόμια που απολαμβάνουν. Η ανεργία για τον απλό Ελληνικό Λαό είναι ξεκάθαρα ζήτημα επιβίωσης. Για τους βουλευτές η εκπαραθύρωση από τις καρέκλες τους είναι απλώς θέμα λιγότερο πολυτελούς βίου. Επομένως, οι όποιες κραυγές εναντίωσης ορισμένων κυβερνητικών βουλευτών κατά του ληστρικού ΕΝΦΙΑ δεν έχει να κάνει με την ειλικρινή ευαισθησία και κατανόηση των προβλημάτων που αντιμετωπίζει ο Λαός μας, αλλά με την εξυπηρέτηση των δικών τους ατομικών συντηρητικών συμφερόντων.

Γιώργος Μάστορας 
Χ.Α.

Σχόλια

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα των άρθρων.

Εμείς απλά τα παρουσιάζουμε και η αξιολόγησή τους επαφίεται στην κρίση του αναγνώστη.

Αποποιούμαστε κάθε νομικής ευθύνης για την ακρίβεια των γραφομένων σε άλλα ιστολόγια ή ιστοσελίδες.