Παρασκευή, 12 Σεπτεμβρίου 2014

Με εντολή Σαμαρά απαγορεύτηκε η μετάδοση της συνέντευξης Τύπου της Χρυσής Αυγής στην ΔΕΘ !! Καταγγελία ΣΥΡΙΖΑ για φίμωση της ομιλίας Τσίπρα άφησε και πάλι «ακέφαλη» τη ΝΕΡΙΤ

Η Χούντα Σαμαρά με πρωτοφανείς μεθοδεύσεις απαγόρευσε την απευθείας μετάδοση της προβλεπόμενης συνέντευξης Τύπου της Χρυσής Αυγής στην ΔΕΘ.
Παρόλο που τηρήθηκαν όλες οι προβλεπόμενες διαδικασίες με επίσημο αίτημα στην Nerit εδώ και δύο ημέρες ο Γενικός Διευθυντής, Βασίλης Θωμόπουλος κρυβόταν και αρνούνταν την διεκπεραίωση του αιτήματος για την ζωντανή μετάδοση της Συνέντευξης Τύπου. Μία ώρα πριν την έναρξη της Συνέντευξης Τύπου ενημέρωσαν ότι δεν θα μεταδοθεί ζωντανά με το πρόσχημα ότι η κρατική τηλεόραση καλύπτει μόνο τις δραστηριότητες των πολιτικών Αρχηγών.
Την ίδια στιγμή η Nerit έχει μεταδώσει ζωντανά όλες τις Συνεντεύξεις των κομμάτων από την ΔΕΘ και σήμερα μάλιστα ακόμη και του Σταύρου Θεοδωράκη, ενώ αρνείται να προβάλλει την Συνέντευξη του τρίτου πολιτικού κόμματος στην Ελλάδα.
Η Χούντα Σαμαρά αφού φυλάκισε παράνομα και δίχως κανένα στοιχείο την μισή Κοινοβουλευτική Ομάδα της Χρυσής Αυγής, συνεχίζει τις πολιτικές διώξεις και την φίμωση.

Συνεχίζουμε τον νόμιμο πολιτικό αγώνα για την απελευθέρωση της Ελλάδας από την Χούντα του Μνημονίου. Η φωνή της Αλήθειας δεν φιμώνεται!

**********************************


Καταγγελία ΣΥΡΙΖΑ για φίμωση της ομιλίας Τσίπρα στο Βελλίδειο
Ακραίες παρεμβάσεις λογοκριτικού τύπου στο έργο της υποτιθέμενης «ανεξάρτητης» δημόσιας ραδιοτηλεόρασης καταγγέλλουν παραιτούμενοι, ο πρόεδρος της ΝΕΡΙΤ καθηγητής Διοικητικής Επιστήμης, Αντώνης Μακρυδημήτρης και ο αναπληρωτής Διευθύνων Σύμβουλος, Ροδόλφος Μορώνης.
Ως υπαίτιους για την παραίτησή τους 4 μόλις μήνες μετά την ανάληψη των καθηκόντων τους (και 14 μήνες μετά το «μαύρο» της ΕΡΤ) οι δύο επικεφαλής της ΝΕΡΙΤ, «δείχνουν» υψηλόβαθμα στελέχη της κυβέρνησης και συγκεκριμένα την υφυπουργό στον πρωθυπουργό και κυβερνητική εκπρόσωπο Σοφία Βούλτεψη η οποία ξεπέρασε όλο αυτό τον καιρό το όριο των αντοχών των κ. Μακρυδημήτρη και Μορώνη, δίνοντας διαταγές σχετικά με την κάλυψη πολιτικών θεμάτων κυρίως δε των εκδηλώσεων των κομμάτων.
Το ποτήρι ξεχείλισε όταν, ενώ παραγγέλθηκε αρμοδίως στον επικεφαλής του Προγράμματος της ΝΕΡΙΤ, να μεταδοθούν όλες οι εκδηλώσεις και ομιλίες των αρχηγών των κομμάτων της συγκυβέρνησης από τη ΔΕΘ (Σαμαράς, Βενιζέλος) ζητήθηκε στη συνέχεια να «κοπεί» η εξαγγελία των προγραμματικών δεσμεύσεων του ΣΥΡΙΖΑ δια στόματος Αλέξη Τσίπρα αύριο (Σάββατο) βράδυ από το Βελλίδειο στο πλαίσιο της ΔΕΘ στη Θεσσαλονίκη για να επιτραπεί μόνον η μετάδοση από το κρατικό κανάλι της συνέντευξης Τύπου την Κυριακή το μεσημέρι.
Οι παραιτήσεις ανακοινώθηκαν κατά τη συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου της εταιρείας χθες το απόγευμα και απομένει να γίνουν αποδεκτές από το Εποπτικό Συμβούλιο. Ο παραιτηθείς αναπληρωτής πρόεδρος, λίγο πριν την παραίτησή του είχε αφήσει αιχμές για πιέσεις, σε ανάρτησή του στο Facebook (στην οποία έγραφε χαρακτηριστικά: “Αν διακηρύττεις ότι θέλεις να φτιάξεις κάτι ανεξάρτητο, αντικειμενικό και ποιοτικό αλλά δεν το εννοείς, μη το αναθέτεις σε κάποιον που το εννοεί...”). Αυτοί ακριβώς είναι οι λόγοι που επικαλείται και στην επιστολή της παραίτησής του προς το Εποπτικό Συμβούλιο της ΝΕΡΙΤ και για τους ίδιους λόγους είχε ενημερώσει από τις αρχές του μήνα ότι δεν προτίθεται να είναι υποψήφιος για το νέο Δ.Σ. (η προθεσμία για υποβολή υποψηφιοτήτων λήγει σήμερα).
Να θυμίσουμε πάντως ότι η προϊσταμένη της Εισαγγελίας Παναγιώτα Φάκου έχει ορίσει δύο εισαγγελείς που ερευνούν την υπόθεση των στημένων διαγωνισμών 121 δημοσιογράφων την ώρα που είναι ακόμη νωπή η υπογραφή της παραίτησης λίγους μήνες πριν, του προηγούμενου προέδρου (Γιώργου Προκοπάκη) που συνοδεύτηκε από σοβαρές καταγγελίες για “βύσματα”), όπως και της αποχώρησης της αναπληρώτριας διευθύνουσας συμβούλου, Κατερίνας Ευαγγελάκου. Σύμφωνα με πληροφορίες ο πρόεδρος της ΝΕΡΙΤ, Αντ. Μακρυδημήτρης είχε εκδηλώσει την επιθυμία να είναι εκ νέου υποψήφιος, χωρίς όμως να λάβει τις σχετικές διαβεβαιώσεις από το πολιτικό προσωπικό κυρίως δε από την Σοφία Βούλτεψη η οποία στο πρόσωπο του προέδρου δεν έβλεπε έναν «πιστό» και πειθήνιο συνεργάτη.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Οι διαχειριστές του ιστολογίου δε φέρουν ευθύνη για σχόλια των αναγνωστών.
Σεμνα και ταπεινα παρακαλω και στη μητρική σας γλώσσα για να μεταφράζονται

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...