Έλληνες Γιατροί: Ο Βορίδης καταργεί πλήρως την Πρωτοβάθμια Περίθαλψη

 Μετά την κατάργηση τμημάτων σε νοσοκομεία, τις  ελλειμματικές προσλήψεις ιατρικού προσωπικού και τις περικοπές σε υγειονομικό υλικό και φάρμακα, η κυβέρνηση αποφάσισε να τσεκουρώσει και τις διαγνωστικές εξετάσεις. Τεστ ΠΑΠ, μαστογραφίες και μαγνητικές τομογραφίες αποτελούν τα πρώτα θύματα των περικοπών στον ΕΟΠΥΥ, καθώς πλέον θα συνταγογραφούνται σε εξαιρετικές περιπτώσεις και με πολύ αυστηρά κριτήρια.
Πιο συγκεκριμένα, το τεστ ΠΑΠ θα δικαιολογείται μόνο σε γυναίκες 21 ως 65 ετών, ανά τριετία. Να σημειωθεί πως μέχρι
πρότινος όλες οι γυναίκες μπορούσαν  ετησίως, ανεξαρτήτως ηλικίας  να κάνουν διαγνωστικό τεστ ΠΑΠ και να αποζημιωθούν από τον ΕΟΠΥΥ. Επιπλέον, η μαστογραφία θα δικαιολογείται αποκλειστικά σε γυναίκες άνω των 40 ετών.
Ακόμα, η εξέταση για καρκίνο του προστάτη δεν θα δικαιολογείται για άνδρες κάτω των 40 και άνω των 75 ετών, ενώ στους άνδρες 40-50 ετών θα μπορεί να καλυφθεί σε περιπτώσεις που έχουν συγγενείς προσβεβλημένους από καρκίνο. Καταλήγοντας, ασθενείς με χρόνια αυχεναλγία θα μπορούν να κάνουν μόνον τη κλασική ακτινογραφία και όχι μαγνητική τομογραφία. Πέρα από τα προαναφερθέντα ,ακόμα και οι δικαιούχοι θα αντιμετωπίζουν προβλήματα, καθώς θα πρέπει να ρωτούν τα διαγνωστικά κέντρα αν μπορούν να τους δεχτούν ή αν έχουν συμπληρώσει το πλαφόν.
Σύμφωνα με τον Πανελλήνιο Ιατρικό Σύλλογο τέτοιου είδους πρακτικές έρχονται σε αντίθεση με τις επιταγές της σύγχρονης ιατρικής επιστήμης. Οι επιπτώσεις άλλωστε των περικοπών στις διαγνωστικές εξετάσεις είναι πολύπλευρες: όχι μόνον υποβαθμίζεται η ποιότητα ζωής των Ελλήνων πολιτών, αλλά επίσης επιβαρύνεται η οικονομία της χώρας, καθώς το κόστος  θεραπείας τόσο σοβαρών ασθενειών είναι σαφώς υψηλότερο από τις δαπάνες για την πρόληψη ή αντιμετώπισή τους σε πρώιμο στάδιο.

 Καθίσταται πέρα από προφανής μια ακόμη προσπάθεια της Σαμαροβενιζελικής κυβέρνησης να αφαιμάξει πόρους από κάθε τμήμα και λειτουργία του ΕΣΥ, στο όνομα μιας δήθεν χαλκευμένης "ανάπτυξης".

Σχόλια

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα των άρθρων.

Εμείς απλά τα παρουσιάζουμε και η αξιολόγησή τους επαφίεται στην κρίση του αναγνώστη.

Αποποιούμαστε κάθε νομικής ευθύνης για την ακρίβεια των γραφομένων σε άλλα ιστολόγια ή ιστοσελίδες.