Πέμπτη, 25 Σεπτεμβρίου 2014

Αμεση προκήρυξη εκλογών εντός του Οκτωβρίου το πιθανότερο σενάριο

Η ΣΤΑΣΗ ΤΗΣ Α.ΜΕΡΚΕΛ ΕΔΕΙΞΕ ΣΤΟΝ Α.ΣΑΜΑΡΑ "ΤΗΝ ΠΟΡΤΑ ΤΗΣ ΕΞΟΔΟΥ"
Η παραίτηση του Ελληνες πρεσβευτή στο Βερολίνο φαίνεται ότι είναι απλώς η κορυφή του παγόβουνου της επίσκεψης Σαμαρά στην Γερμανία που κατέληξε σε φιάσκο: Η αρνητική στάση της Α.Μέρκελ προς τον Ελληνα πρωθυπουργό, σε όλα τα αιτήματά του απλά του έδειχνε την "πόρτα της εξόδου": Η χώρα βρίσκεται ήδη σε τροχιά εκλογών!
 Εκλογές οι οποίες το πιθανότερο είναι ότι θα πραγματοποιηθούν μεταξύ Οκτωβρίου και Νοεμβρίου. Τα πηγαδάκια στην Βουλή, τα πολιτικά γραφεία, όλοι σήμερα μιλούσαν για άμεση προσφυγή στην κάλπη σε ένα κλίμα που εκπορεύεται (επιβεβαιωμένο) από το Μαξίμου.


Η στάση της Α.Μέρκελ "είπε" πολλά στον Α.Σαμαρά και ίσως για πρώτη φορά ο πρωθυπουργός και πρόεδρος της ΝΔ συνειδητοποίησε ότι "τελείωσε ο χρόνος του".

Γιατί πάμε σε εκλογές; Πρώτον για πρακτικούς λόγους: Δεν βρίσκει ο Α.Σαμαράς - όσο και αν υποστηρίζει το αντίθετο - τους 180 βουλευτές για την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας.

Ακόμα, με τα νέα μέτρα που θα ληφθούν από 1/1/2015, θα είναι ουσιαστικά αδύνατον να βρεθούν για την κυβέρνηση οι επιπλέον βουλευτές (καμιά 10ριά) που χρειάζεται για να φτάσει τους 180 που θα συναινέσουν στην εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας.

Γιατί έρχεται πραγματικό "τσουνάμι" μέτρων που θα αποτελειώσει την ελληνική κοινωνία και θα θέσει σε δοκιμασία την κυβερνητική πλειοψηφία των 154 βουλευτων, καθώς κια τα "ρετάλια" της ΔΗΜΑΡ που έχουν ανεξαρτητοποιηθεί και θεωρούνται εν δυνάμει εφεδρείες της κυβέρνησης.

Επειτα κανείς δεν θέλει να συνδέσει την προεδρική εκλογή με τις εκλογές. Είναι πάγια παράδοση της ελληνικής πολιτικής σκηνής η οποία παραβιάστηκε μόνο το 1985 με την παραίτηση του Κ.Καραμανλή. Αρα οι εκλογές δεν πρόκειται να γίνουν με αφορμή την αδυναμία εκλογής Προέδρου της Δημοκρατίας. Θα γίνουν πριν και το αποτέλεσμά της θα εκλέξει το νέο πρόεδρο της Δημοκρατίς.

Η κυβέρνηση δεν αντέχει άλλο, γιατί δεν αντέχουν άλλο οι πολίτες. Απλά πράγματα. Ο ΕΝΦΙΑ μάλλον θα μείνει στην ιστορία ως ο φόρος-σταγόνα, που ξεχείλησε το ποτήρι της λαϊκής αγανάκτησης και οδήγησε σε εκλογές.

Το να επιβάλλεις φόρους και να μην μπορείς να τους εισπράξεις, δεν λέει και πολλά πράγματα άλλωστε.

Πάντως να σημειώσουμε και κάτι αλλλο: Δεν αποφασίζει κανείς εντός Ελλάδος για το αν θα πάμε σε εκλογές ή όχι. Και σίγουρα ότι ο Α.Σαμαράς ή ο Ε.Βενιζέλος. Ο Α.Τσίπρας δεν θέλει τώρα εκλογές.

Αλλά αυτοί που πραγματικά αποφασίζουν θα τον σύρουν σε εκλογές, θα τις κερδίσει άνετα και εν συνεχεία ο σχεδιασμός είναι να "κονσερβαριστεί" και αυτός σε μνημονιακά καλούπια.

Με απλά λόγια, οι δανειστές θέλουν πλέον τον ΣΥΡΙΖΑ στην κυβέρνηση... Ξέρουν ότι δεν θα έχει αυτοδυναμία, θα παίξει μεταξύ 130 και 140 βουλευτών και βέβαια θα έχει ανάγκη από το λοιπό σύστημα για να κυβερνήσει.

Αλλωστε δεν θα έχει ούτε το κράτος στα χέρια του (με εξαίρεση το Συμβούλιο της Επικατείας, όπου διαθέτει αξιοσέβαστη δύναμη, εξ ου και οι "κουλές" αποφάσεις του ειδικά το τελευταίο χρονικό διάστημ - αεροδρόμιο Ελληνικού, ανοιγμα καταστημάτων της Κυριακές κλπ).

Πώς θα κυβερνήσει; Με λίγη τύχη μπορεί να μπούν οι ΑΝΕΛΛ στην κυβέρνηση και να το δώσουν τους 10-12 βουλευτές που επιδιώκει ενώ θα υπάρχει και το πάντα πρόθυμο ΠΑΣΟΚ με τους 15-18 βουλευτές να κυβερνήσει μαζί με τον ΣΥΡΙΖΑ, όπως και το Ποτάμι με τους ιδιους περίπου βουλευτές.

Αν δεν γίνουν τώρα εκλογές χάνεται η πιθανότητα να φτάσουν οι ΑΝΕΛΛ το 3%.

Βέβαια το "όνειρο" των ξένων δανειστών είναι να υπάρξει συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ. Με αυτό το τρόπο θεωρούν ότι θα ελέγχουν απόλυτα το παιχνίδι. Εστω με αυτούς τους 60-70 βουλευτές που θα εκλέξει

Στη ΝΔ έχουν και έναν άλλο λόγο να μην καθυστερούν την προκήρυξη εκλογών: Τον Μάρτιο θα αφεθεί αναγκαστικά ελεύθερος ο Ν.Μιχαλολιάκος, ο Χ.Παππάς και ο Γ.Λαγός. Με απλά λόγια το εθνικιστικό κόμμα που κρατάει "δυνατά" στα επίπεδα του 9-10% θα έχει και ηγεσία! Και δεν θέλουν σε πάνε σε εκλογές με αυτούς τους όρους. Για δίκη ούτε κουβέντα. Με αυτά τα στοιχεία ούτε ... Εβραίος δικαστής δεν θα τους καταδίκαζε.

Αρα, υπάρχει το αξεπέραστο εμπόδιο των 180 βουλευτών, οι ξένοι θεωρούν πώς ο Α.Σαμαράς ότι είχε να δώσει το έδωσε (είναι πολύ χαρακτηριστική η στάσης της Α.Μέρκελ), οι ξένοι θέλουν εκλογές γιατί βαρέθηκαν να ακούνε "Δεν μπορούμε να περάσουμε άλλα μέτρα" και όσο καθυστερεί τόσο η ψαλίδα θα ανοίγει.


Πιθανότατα δεν θα ανοίξει η Βουλή μετά τα θερινά τμήματα. Ή αν θα ανοίξει θα ανοίξει για να κλείσει... Kαι μάλλον ο υπουργός Εθνικής Αμυνας Δ.Αβραμόπουλος θα παραδώσει σε υπηρεσιακό υπουργό Εθνικής Άμυνας....defencenet

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Οι διαχειριστές του ιστολογίου δε φέρουν ευθύνη για σχόλια των αναγνωστών.
Σεμνα και ταπεινα παρακαλω και στη μητρική σας γλώσσα για να μεταφράζονται

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...