Ενταση στα σύνορα Ρωσίας-Εσθονίας με αιχμαλωσία ΝΑΤΟϊκού κατασκόπου

ΡΩΣΙΚΗ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΗ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ
Κινητικότητα ρωσικών στρατιωτικών δυνάμεων παρατηρείται στα σύνορα με την Εσθονία, μετά το επεισόδιο σύλληψης Εσθονού αξιωματούχου των υπηρεσιών πληροφοριώ της χώρας σε επιχείρηση της FSB.
 Είναι η πρώτη φορά από την έναρξη της ουκρανικής κρισης που παρατηρείται αυτξημένη κινητικότητα στα σύνορα του βαλτικού κρατιδίου, μέλους του ΝΑΤΟ με την Ρωσία.


Δύο μηχανοκίνητες Ταξιαρχίες κινήθηκαν (ρωσικές πηγές αναφέρουν ότι πρόκειται για προγραμματισμένη τακτική άσκηση) εξοπλισμένες με BTR-82E και άρματα μάχης Τ-72SM, ενώ παρατηρήθηκε και αεροπορική κινητικότητα με πτήσεις μαχητικών Su-27.

Οι Εσθονοί αναφέρουν ότι "ο πράκτορας απήχθη υπό την απειλή όπλου, ενώ κατά την διαφυγή από την περιοχή, οι απαγωγείς χρησιμοποίησαν ηλεκτρονικο παρεμβολέα ώστε να νεκρώσουν τις ΝΑΤΟϊκές επικοινωνίες, ενώ πέταξαν και χειροβομβίδα καπνού σε εσθονική περίπολο που επιχείρησε να τους παρακολουθήσει, ενώ έβαλλαν με σιγαστήρες επάνω από τα κεφάλια των Εσθονών".

Το περίεργο είναι ότι ισχυρίζονται πώς η επιχείρηση έγινε εντός του εσθνονικού εδάφους.

Πριν λίγο σε επίσημη δήλωση της ρωσικής αντικατασκοπείας – εσωτερικής ασφάλειας FSB  ανακοινώθηκε "η σύλληψη Εσθονού αξιωματούχου, ονόματι Eston Kohver, ο οποίος συνελήφθη σε ρωσικό έδαφος και ανακρίνεται. Φέρεται να είχε πάνω του πιστόλι Taurus και σφαίρες, 5.000 ευρώ σε μετρητά, ειδικό εξοπλισμό καταγραφής συνομιλιών και κάποια έγγραφα, που παραπέμπουν σε αποστολή κατασκοπείας"…

Επειτα ακολούθησε η στρατιωτική κινητοποίηση και πλέον όλοι περιμένουν να δουν αν θα έχει συνέχεια το επεισόδιο, καθώς οι Ρώσοι φέρονται οργισμένοι απέναντι στο κρατίδιο το οποίο το είχαν αφήσει παντελώς ανενόχλητο από την εποχή που αποσπάστηκε από την σοβιετική δημοκρατία, δεν εμπόδισαν ούτε την είσοδό του στο ΝΑΤΟ, ούτε στην ΕΕ και εδώ και έξι μήνες "ουρλιάζει" και ζητεί πολεμικά μέτρ κατά της Ρωσίας λόγω της ουκρανικής κρίσης!


Η Εσθονία των 1.282.000 κατοίκων, κατοικείται κατά 40% από ρωσόφωνους και από το 1721, με ένα μικρό διάλλειμα 17 χρόνων μετά τον Α'ΠΠ, ήταν μέρος της ρωσικής επικράτειας ή μετέπειτα της σοβιετικής.

Σχόλια

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα των άρθρων.

Εμείς απλά τα παρουσιάζουμε και η αξιολόγησή τους επαφίεται στην κρίση του αναγνώστη.

Αποποιούμαστε κάθε νομικής ευθύνης για την ακρίβεια των γραφομένων σε άλλα ιστολόγια ή ιστοσελίδες.