ο κλεφτοΠασόκ προ του πολιτικού του τέλους

Το ΠΑΣΟΚ δεν σε κάνει ποτέ να βαριέσαι, γιατί «το ΠΑΣΟΚ είναι ιστορία». Το ότι βεβαίως η διαδρομή του όλα αυτά τα χρόνια έχει συνδεθεί με οποιαδήποτε αρνητική και μίζερη νοοτροπία στα χρόνια της μεταπολίτευσης δεν είναι καθόλου τυχαίο, αλλά απαραίτητο συστατικό της ιδιοσυγκρασίας του. Τα όσα, λοιπόν, συμβαίνουν το τελευταίο χρονικό διάστημα στο άλλοτε κραταιό αυτό κόμμα, μας γεμίζουν με ένα βαθύ αίσθημα ικανοποίησης για την κατάντια του. Είχε, μάλιστα, την ατυχία (ευτυχία για την Πατρίδα και τον Λαό) μετά τον ανεγκέφαλο και χαζοχαρούμενο Γιωργάκη τα ηνία του κόμματος να αναλάβει ο υπερφίαλος και αλαζόνας Βενιζέλος.

Τα τραγελαφικά γεγονότα των τελευταίων εβδομάδων έδειξαν ξεκάθαρα ότι το μεγάλο πρόβλημα του ΠΑΣΟΚ είναι ο ίδιος ο Βενιζέλος. Γιατί δεν είναι μόνο η μνημονιακή πολιτική που ακολουθεί και τον κάνει εξαιρετικά αντιδημοφιλή και λαομίσητο. Συν τοις άλλοις, είναι το «ξινό», υπεροπτικό και απίστευτα αλαζονικό πρόσωπό του που εξοργίζει ακόμη και τους ψηφοφόρους που απέμειναν στο ΠΑΣΟΚ, πολλαπλασιάζοντας τις διαρροές αντί να τις ανακόπτει.
Όσο ο Βενιζέλος συμπεριφέρεται με απόλυτα φανφαρονικό τρόπο, μένοντας γαντζωμένος με κάθε τρόπο στην αρχηγική καρέκλα, το ΠΑΣΟΚ δεν μπορεί ούτε από τις δήθεν διαφωνίες και αντιστάσεις εντός της συγκυβέρνησης να βγάλει πολιτική υπεραξία. Είναι ολοφάνερο, επομένως, ότι το νέο εγχείρημα-μεταμφίεση του ΠΑΣΟΚ, με τον μανδύα της «Δημοκρατικής Παράταξης» δεν έχει καμία απολύτως θετική και ευοίωνη προοπτική. Θα πάει εκλογικά χειρότερα και από το μόρφωμα της «Ελιάς».
Γι’ αυτό άλλωστε και ο αποχωρήσας από την ΔΗΜΑΡ Λυκούδης κρατιέται μέχρι στιγμής από το συγκεκριμένο δημιούργημα, για να δει πώς θα εξελιχθούν τα πράγματα και μετά να καθορίσει την θέση του. Ένας ακόμη φόβος που πλανάται πάνω από το ετοιμοθάνατο κορμί του ΠΑΣΟΚ είναι η ζοφερή γι’ αυτό προοπτική οι μεγαλοεκδότες «νταβατζήδες» να ρίξουν όλο το βάρος τους στην ενίσχυση του Ποταμιού, μπολιάζοντάς το με νέο λίπασμα, κυρίως με την αποχωρήσασα από την ΔΗΜΑΡ μειοψηφία.
Ή, ακόμη χειρότερα για το λείψανο του ΠΑΣΟΚ, να δούμε μαζική διαρροή πασόκων προς την καρικατούρα του Θεοδωράκη. Στην συστημική πολιτική ισχύει σαφέστατα το ρητό «σκοτώνουν τ’ άλογα όταν γεράσουν» και γι’ αυτό αν κριθεί ότι το ΠΑΣΟΚ έχει εξουθενωθεί σε τέτοιο βαθμό ώστε να μη δύναται να ανανήψει, βοηθώντας την στρατηγική των διεθνών τοκογλύφων, των «νταβατζήδων» της ενημέρωσης και όλων των συνδεόμενων πτυχών του καθεστώτος, τότε θα είναι όλοι αυτοί που θα το κλωτσήσουν μια ώρα πιο νωρίς προς τον ανοιχτό λάκκο που το περιμένει.

Γιώργος Μάστορας

Σχόλια

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα των άρθρων.

Εμείς απλά τα παρουσιάζουμε και η αξιολόγησή τους επαφίεται στην κρίση του αναγνώστη.

Αποποιούμαστε κάθε νομικής ευθύνης για την ακρίβεια των γραφομένων σε άλλα ιστολόγια ή ιστοσελίδες.