Σάββατο, 6 Σεπτεμβρίου 2014

Άρωμα πρόωρων εκλογών από την ομιλία Σαμαρά στη ΔΕΘ με μέτρα-ασπιρίνες και επιταγές χωρίς αντίκρισμα

Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΣΤΟΝ... ΚΟΣΜΟ ΤΗΣ - ΜΙΛΑ ΑΚΟΜΗ ΓΙΑ ΑΝΑΠΤΥΞΗ
Άρωμα εκλογών απορρέει από την ομιλία του πρωθυπουργού Α. Σαμαρά στην ΔΕΘ, ο οποίος προχώρησε στην ανακοίνωση της μείωσης του ειδικού φόρου κατανάλωσης, μέτρο-ασπιρίνη μπροστά στον οικονομικό αρμαγεδώνα που έχει εφαρμοστεί με εντολή τρόικας και έδωσε υποσχέσεις για άρση της αδικίας, στα πλαίσια της απόφασης του Συμβουλίου της Επικρατείας, για τους στρατιωτικούς.«Περνάμε στην ανάπτυξη μετά από 6χρόνια ύφεσης. Διαψεύδονται όσοι πόνταραν στα σενάρια καταστροφής», είπε ο κ. Σαμαράς ανοίγοντας την ομιλία του στην ΔΕΘ και παράλληλα ανακοίνωσε τη μείωση στον ειδικό φόρο κατανάλωσης στο πετρέλαιο θέρμανσης κατά 30% με την ταυτόχρονη διατήρηση του επιδόματος θέρμανσης.

Αυτό βέβαια ήρθε μετά την κατάρρευση των δημοσίων εσόδων από τον ειδικό φόρο κατανάλωσης, αφού οι Έλληνες λόγω της ανέχειας δεν έβαλαν καθόλου πετρέλαιο θέρμανσης και στράφηκε στα μαγκάλια και στις ξυλόσομπες.

Ο κ. Σαμαράς ανακοίνωσε τη ρύθμιση για τον ΕΝΦΙΑ αναφορικά με τα ξενοίκιαστα ακίνητα, αλλά υπεραμύνθηκε του φόρου που εξοντώνει τους πολίτες λέγοντας πώς διευρύνθηκε η φορολογική βάση. Πάντα όμως στους μισθωτούς και στους συνταξιούχους και όχι στους έχοντες. Αυτή άλλωστε είναι η πολιτική της κυβέρνησης τα τελευταία χρόνια.

Θεωρεί επίσης «ευνοική ρύθμιση» την αύξηση των δόσεων για την αποπληρωμή των ληξιπρόθεσμων οφειλών προς τα Ασφαλιστικά Ταμεία. Παραγνωρίζει ωστόσο πώς δεν υπάρχουν χρήματα ούτε για… τσίκλες. Εκεί δε που η κυβέρνηση μιλούσε για μείωση του ΦΠΑ ο κ. Σαμαράς το μόνο που ανέφερε ήταν πώς θα διατηρηθεί η ο φόρος στην εστίαση.

Ειδική αναφορά έκανε στα στελέχη των Ένοπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας, λέγοντας πώς θα υπάρξει άρση της αδικίας και θα εφαρμοστεί η απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας που έκρινε αντισυνταγματική τη μείωση των μισθών και ζητά την επαναφορά τους στα επίπεδα του Αυγούστου του 2012.

Βέβαια ο κ. Σαμαράς υποστήριξε πώς η απόφαση του Σ.τ.Ε. θα εφαρμοσθεί, χωρίς να λέει το πότε και χωρίς να θίγεται η οικονομία και να επιβαρύνονται άλλες κοινωνικές ομάδες. Δίνει δηλαδή μία επιταγή χωρίς απολύτως κανένα αντίκρισμα.

Είπε ακόμα:

- «Προχωρούμε σε παρεμβάσεις για την ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας των μικρομεσαίων επιχειρήσεων. Εφαρμόζουμε το δικό μας ταμείο για την ενίσχυση των μικρομεσαίων επιχειρήσεων».

- «Νομοθετήσαμε έμμεσους τρόπους όπως ο συμψηφισμός του ΦΠΑ».

- «Προχωρούμε σε μείωση των τιμολογίων της ΔΕΗ για τις ενεργοβόρες επειχειρήσεις».

- «Διερευνούμε την δυνατότητα δημιουργίας ειδικών οικονομικών ζωνών».

-Η Ελλάδα θα λάβει επίσημη πιστοποίηση ότι το χρέος της είναι βιώσιμο μέσα στους επόμενους μήνες. Για πρώτη φορά έστω και οριακά το χρέος μειώνεται σε απόλυτο αριθμό και σύντομα που θα φανεί η άνοδος του ΑΕΠ θα μειωθεί και ως ποσοστό του ΑΕΠ. Τα επιτόκια δανεισμού είναι τα πιο χαμηλά που υπάρχουν. Υπήρξε επ αυτού όργιο μαύρης προπαγάνδας και παραπληροφόρησης. Σήμερα πληρώνουμε για τόκους πολύ λιγότερα από ότι προ κρίσης. Η καλύτερη απόδειξη είναι ότι βγήκαμε στις αγορές ενάμισι χρόνο νωρίτερα από το προβλεπόμενο ενώ τα επιτόκια έχουν μειωθεί περαιτέρω.

-Ολοκληρώνεται οριστικά η ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών και έτσι θα αποκατασταθεί η ρευστότητα η έλλειψη της οποίας επιδείνωσε την ύφεση.

-Σύντομα θα ανακοινωθεί ο οδικός χάρτης για την μείωση της φορολογίας που αφορούν τα φυσικά πρόσωπα στο 32% και τις επιχειρήσεις στο 15%. Χωρίς να τεθούν σε κίνδυνο τα πλεονάσματα. Όποια χώρα περιφρουρεί την ανεξαρτησία της δεν αφήνει τα ελλειμματα να διογκώνονται.

-Μέσα στο επόμενο τετράμηνο θα προωθηθούν μεγάλες αποκρατικοποιήσεις, μεταρρυθμίσεις για την γραφειοκρατία, προσέλκυση καταθέσεων, μεγάλες επενδύσεις σε κρίσιμους τομείς για την αξιοποίηση των στρατηγικής σημασίας υποδομών. Αυτά θα αποτελούν το ελληνικό πρόγραμμα μεταρρυθμίσεων που δεν θα επιβάλλεται απ έξω.
defencenet

2 σχόλια :

 1. ΣΤΡΟΦΗ ΕΠ ΑΡΙΣΤΕΡΑ ΡΕ ΝΑ ΤΕΛΕΙΩΝΟΥΜΕ ΜΕ ΤΑ ΛΑΜΟΓΙΑ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΒΛΕΠΟΥΜΕ.
  ΠΕΡΙΜΕΝΕΙ ΠΩΣ ΚΑΙ ΠΩΣ ΤΗΝ ΔΟΣΗ Ο ΠΑΤΡΙΔΕΜΠΟΡΑΣ ΣΑΜΑΡΕΛΟΣ ΓΙΑ ΝΑ ΛΑΔΩΣΕΙ ΤΑ ΛΑΜΟΓΙΑ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΝΑ ΨΗΦΙΣΟΥΝ ΓΙΑ ΠΡΟΕΔΡΟ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΤΟΝ ΣΦΑΓΕΑ ΣΗΜΙΤΗ. ΕΧΟΥΝ ΜΥΡΙΣΘΕΙ ΤΑ ΠΤΩΜΑΤΟΦΑΓΑ ΟΡΝΕΑ ΤΗΣ ΘΟΥΛΗΣ ΤΗΝ ΜΑΣΑ ΑΠΟ ΤΑ ΜΝΗΜΟΝΙΑ ΚΑΙ ΚΑΘΕ ΦΟΡΑ ΑΠΟΣΤΑΤΟΥΝ ΑΠΟ ΜΙΚΡΑ ΚΟΜΜΑΤΑ ΓΙΑ ΝΑ ΦΑΝΕ ΟΤΙ ΠΡΟΛΑΒΟΥΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΔΟΣΗ ΠΟΥ ΘΑ ΠΛΗΡΩΣΕΙ ΠΑΛΙ ΜΕ ΑΙΜΑ Ο ΚΟΣΜΑΚΗΣ.
  ΝΟΜΙΖΕΙ Ο ΓΛΟΙΩΔΗΣ ΣΑΜΑΡΕΛΟΣ ΟΤΙ ΑΝ ΠΑΡΑΤΕΙΝΕΙ ΤΗΝ ΠΑΡΑΜΟΝΗ ΤΟΥ ΣΤΗΝ ΚΑΡΕΚΛΑ ΘΑ ΓΛΥΤΩΣΕΙ. ΑΜ ΔΕΝ ΘΑ ΓΛΥΤΩΣΕΙ Η ΣΗΜΕΡΑ ΦΥΓΕΙ Η ΑΥΡΙΟ ΔΕΝ ΓΛΥΤΩΝΕΙ.
  Η ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΛΑΒΑ ΒΡΑΖΕΙ ΚΑΙ ΣΕ ΛΙΓΟ ΘΑ ΚΑΨΕΙ ΤΟΥΣ ΕΘΝΟΠΡΟΔΟΤΕΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙ ΟΤΙ ΚΑΘΟΝΤΑΙ ΣΕ ΚΟΡΥΦΗ ΗΦΑΙΣΤΕΙΟΥ ΚΑΙ ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ ΕΞΟΥΣΙΑΣ.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Η ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΤΟΥ ΚΗΔΕΙΑ ΟΡΙΣΤΗΚΕ ΗΔΗ ΣΥΝΤΟΜΑ ΚΑΙ Ο ΕΝΤΑΦΙΑΣΜΟΣ ΤΟΥ.

  ΑπάντησηΔιαγραφή

Οι διαχειριστές του ιστολογίου δε φέρουν ευθύνη για σχόλια των αναγνωστών.
Σεμνα και ταπεινα παρακαλω και στη μητρική σας γλώσσα για να μεταφράζονται

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...