Έρχεται νέο μνημόνιο αμέσως μετά τις εκλογές λέει το Bloomberg

Άκρως αποκαλυπτικές ήταν οι δηλώσεις ευρωπαίου αξιωματούχου στο Bloomberg σχετικά με τις κινήσεις που σχεδιάζονται από πλευράς της Ελληνικής κυβέρνησης.
Είχε προηγηθεί δημοσίευμα των New York Times, στο οποίο γινόταν ξεκάθαρο ότι οι προεκλογικές εξαγγελίες Σαμαρά στην ΔΕΘ ήταν καθαρά και μόνο για προεκλογική χρήση, αφού η τρόικα δεν έχει συμφωνήσει σε αυτές τις εξαγγελίες και θεωρείται βέβαιο πως ακόμα και αν συμφωνήσει θα ζητήσει ισοδύναμα μέτρα.

Τώρα το Bloomberg λέει ότι αξιωματούχος της Ευρωπαϊκής Ένωσης λέει περιμένουν αίτημα για «νέο πρόγραμμα», δηλαδή για ένα νέο μνημόνιο. Αυτή η εκτίμηση του αξιωματούχου της Ε.Ε. έρχεται, βεβαίως, από την πλήρη ανάλυση των οικονομικών δρωμένων στην Ελλάδα (των πραγματικών… όχι αυτών που λέει στις τηλεοράσεις ο Σαμαράς) και την παρουσία τεράστιου χρηματοδοτικού κενού που θα κληθεί να καλύψει αυτό το νέο μνημόνιο, παρά τις προεκλογικές κορώνες Σαμαρά, για «πρωτογενές πλεόνασμα» και «φοροελαφρύνσεις».
Παρόλα αυτά μέχρι στιγμής η ελληνική πλευρά «δεν έχει δώσει κάποια ένδειξη μέχρι στιγμής ότι θα ζητήσει νέα βοήθεια», σημειώνει ο ίδιος αξιωματούχος στο Bloomberg. Αυτό προφανώς συμβαίνει διότι βρισκόμαστε ήδη σε προεκλογική περίοδο απροσδιόριστου μήκους και ο Σαμαράς δεν μπορεί να ανακοινώσει την σύναψη ενός νέου μνημονίου.
Έτσι η υπογραφή του νέου μνημονίου μετατίθεται για αμέσως μετά τις εκλογές. Ο Σαμαράς προεκλογικώς θα τάζει «λαγούς με πετραχήλια» στους «ιθαγενείς» μπας και σώσει το κόμμα του από την κατρακύλα. Αμέσως μετά, αν οι Έλληνες τον ψηφίσουν που είναι απίθανο, θα ανακοινώσει το νέο μνημόνιο και οι προεκλογικές του δεσμεύσεις θα γίνουν για άλλη μία φορά ανέκδοτο για να γελάνε οι αφελείς.

Το σημαντικό στην όλη υπόθεση είναι ότι η όλα συζήτηση δείχνει ότι οι διεθνείς τοκογλύφοι δεν έχουν την υπομονή να περιμένουν και πολύ. Έτσι αποκαλύπτουν σιγά – σιγά το σενάριο πιέζοντας ουσιαστικά τον Σαμαρά είτε να υπογράψει τώρα το νέο μνημόνιο, είτε να πάει γρήγορα σε εκλογές.  

Σχόλια

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα των άρθρων.

Εμείς απλά τα παρουσιάζουμε και η αξιολόγησή τους επαφίεται στην κρίση του αναγνώστη.

Αποποιούμαστε κάθε νομικής ευθύνης για την ακρίβεια των γραφομένων σε άλλα ιστολόγια ή ιστοσελίδες.