Ντοκουμέντο: Ολόκληρο το βίντεο αποκεφαλισμού του Αμερικανού Στίβεν Σότλοφ από το ISIS (vid)

TO TEΡΑΣ ΠΟΥ ΕΞΕΘΡΕΨΑΝ ΟΙ ΗΠΑ ΤΩΡΑ ΤΡΩΕΙ ΤΟΥΣ ΙΔΙΟΥΣ
Oλόκληρο το βίντεο του αποκεφαλισμού του δημοσιογράφου Στίβεν Σότλοφ, του δεύτερου Αμερικανού πολίτη που δολοφονείται με αυτό τον τρόπο μέσα σε δύο εβδομάδες, 
Στο βίντεο φαίνεται πρώτα ο Αμερικανός πρόεδρος Barack Obama σε δηλώσεις που είχε κάνει μετά τον αποκεφαλισμό του Αμερικανού δημοσιογράφου Τ.Φόλεϊ.


Η ISIS αμέσως μετά την προβολή των δηλώσεων του Obama αναφέρει «ένα δεύτερο μήνυμα προς του Αμερικανούς» και αμέσως μετά παρουσιάζςεται ο Αμερικανός δημοσιογράφος ο οποίος –κατόπιν υποδέιξεως βέβαια και χωρίς να έχει άλλη επιλογή- κατονομάζει τον Barack Obama ως υπεύθυνο για την εκτέλεσή του.

"Είμαι σίγουρος ότι γνωρίζετε ποιος είμαι και γιατί εμφανίζομαι αυτή τη στιγμή. Ομπάμα η εξωτερική πολιτική σου για επέμβαση στο Ιράκ υποτίθεται ότι είχε στόχο την προστασία της Αμερικής και των συμφερόντων της, αλλά τότε γιατί πληρώνω εγώ με τη ζωή μου το τίμημα για την εμπλοκή σου", λέει ο Σότλοφ στο τελευταίο μήνυμά του.

Επίθεση στον Αμερικανό πρόεδρο κάνει και ο δήμιος και εκτελεστής του Σότλοφ  ο οποίος μιλά αγγλικά κατονομάζοντας τον B. Obama ως υπεύθυνο για την σφαγή.Ο εκτελεστής  απειλεί ότι όσο οι αμερικανικοί πύραυλοι «συνεχίζουν να πέφτουν στον λαό μας, το μαχαίρι μας θα συνεχίσει να πέφτει στο λαιμό του λαού σου».


Ολόκληρη η ροή του βίντεο:





Στο βίντεο με τίτλο «Ένα δεύτερο μήνυμα για την Αμερική» ο Σότλοφ εμφανίζεται,  με μια πορτοκαλί φόρμα όπως αυτή των κρατουμένων στο Γκουαντάναμο, πριν εκτελεστεί δι' αποκεφαλισμού από έναν τζιχαντιστή του Ισλαμικού Κράτους.

Όπως και ο Φόλεϊ, ο Σότλοφ λίγο πριν την εκτέλεσή του ακούγεται να λέει: «Είμαι σίγουρος ότι γνωρίζετε ποιος είμαι και γιατί εμφανίζομαι αυτή τη στιγμή. Ομπάμα, η εξωτερική πολιτική σου για επέμβαση στο Ιράκ υποτίθεται ότι είχε στόχο την προστασία της Αμερικής και των συμφερόντων της, αλλά τότε γιατί πληρώνω εγώ με τη ζωή μου το τίμημα για την εμπλοκή σου;».

Στη συνέχεια το βίντεο επιστρέφει στον τζιχαντιστή που απειλεί ότι όσο οι αμερικανικοί πύραυλοι «συνεχίζουν να πέφτουν στον λαό μας, το μαχαίρι μας θα συνεχίσει να πέφτει στο λαιμό του λαού σου».

Σύμφωνα με την εφημερίδα Daily Mail, στο βίντεο ο άτυχος δημοσιογράφος ακούγεται να λέει, λίγο πριν χάσει τη ζωή του: «Είμαι ο Στήβεν Τζόελ Σότλοφ. Είμαι σίγουρος πως ξέρετε ακριβώς ποιος είμαι μέχρι τώρα και γιατί εμφανίζομαι μπροστά σας. Και τώρα είναι η ώρα για το μήνυμά μου.

»Ομπάμα, η εξωτερική σου πολιτική εισβολής στο Ιράκ υποτίθεται ότι έγινε για την προστασία των ζωών των Αμερικανών, οπότε γιατί πληρώνω το τίμημα της επέμβασής σου με τη ζωή μου; Ξοδέψαμε δισεκατομμύρια δολάτια των φορολογούμενων αμερικανών και χάσαμε χιλιάδες στρατιώτες στους προηγούμενους πολέμους μας εναντίον του Ισλαμικού Κράτους, οπότε γιατί είναι προς το συμφέρον του λαού να ξαναρχίσουμε τον πόλεμο;

»Από τα λίγα που ξέρω για την εξωτερική πολιτική, θυμάμαι μια εποχή που δεν μπορούσες να κερδίσεις εκλογές χωρίς να υποσχεθείς την απόσυρση των στρατευμάτων μας από το Ιράκ και το κλείσιμο του Γκουαντάναμο. Εδώ είσαι τώρα, Ομπάμα, κοντά στο τέλος της θητείας σου, χωρίς να έχεις πετύχει τίποτα από τα παραπανω, ενώ παραπλανητικά οδηγείς εμάς, τον αμερικανικό λαό στη φωτιά».  

Μεταξύ άλλων, ο τζιχαντιστής - δήμιος του Σότλοφ, λέει:

«Επέστρεψα Ομπάμα και επέστρεψα εξαιτίας της αλαζονικής σου εξωτερικής πολιτκής απέναντι στο Ισλαμικό Κράτος, εξαιτίας της επιμονής σου να συνεχίζεις τους βομβαρδισμούς σου και... στη Μοσούλη, παρά τις σοβαρές μας προειδοποιήσεις. Εσύ Ομπάμα, δεν έχεις τίποτα να κερδίσεις από τις πράξεις σου, εκτός από ακόμα έναν Αμερικανό πολίτη.

Έτσι, όπως οι πύραυλοί σου συνεχίζουν να χτυπούν το λαό μας, έτσι το μαχαίρι μας θα συνεχίσει να χτυπά τους λαιμούς του δικού σου λαού.

»Παίρνουμε αυτή την ευκαρία για να προειδοποιήσουμε τις κυβερνήσεις εκείνες που μπαίνουν στη διαβολική συμμαχία της Αμερικής εναντίον του Ισλαμικού Κράτους να κάνουν πίσω και να αφήσουν το λαό μας ήσυχο».

Λευκός Οίκος: Είμαστε συγκλονισμένοι από τον βάρβαρο φόνο ενός αθώου Αμερικανού δημοσιογράφου

«Είμαστε συγκλονισμένοι από τον βάρβαρο φόνο ενός αθώου Αμερικανού δημοσιογράφου και εκφράζουμε τα βαθιά μας συλληπητήρια», ήταν η λιτή δήλωση των αξιωματούχων του Λευκού Οίκου, με την οποία ουσιαστικά επιβεβαιώθηκε η αυθεντικότητα του νέου βίντεο των τζιχαντιστών, τουλάχιστον ως προς το θάνατο του δημοσιογράφου Στήβεν Σότλοφ.

Τον αποτροπιασμό της για τη δολοφονία του ομήρου εξέφρασε και η εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ Τζένιφερ Ψάκι, διευκρινίζοντας ότι η Ουάσινγκτον προσπαθεί ακόμη να εξακριβώσει εάν το βίντεο με την εκτέλεση είναι «αυθεντικό».

Ο αποκεφαλισμός του αμερικανού δημοσιογράφου Στίβεν Σότλοφ από το Ισλαμικό Κράτος είναι μια «απολύτως αποκρουστική, στυγερή πράξη» δήλωσε ο Βρετανός πρωθυπουργός Ντέιβιντ Κάμερον.

Η Ντάουνινγκ Στριτ αναμένεται ότι αργότερα απόψε θα εκδώσει μια ανακοίνωση για τις νέες απειλές που εξαπέλυσαν οι τζιχαντιστές και την εκτέλεση του Σότλοφ που, σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις, έγινε από τον ίδιο Βρετανό που τον περασμένο μήνα είχε αποκεφαλίσει και τον δημοσιογράφο Τζέιμς Φόλεϊ.

Ο πρόεδρος της Γαλλίας Φρανσουά Ολάντ καταδίκασε σήμερα “με φρίκη, την αποτρόπαιη εκτέλεση ενός Αμερικανού”, του δημοσιογράφου Στίβεν Σότλοφ, από τους τζιχαντιστές του Ισλαμικού Κράτους.

“Αυτή η βάρβαρη πράξη, μετά τη δολοφονία ενός άλλου δημοσιογράφου, του Τζέιμς Φόλεϊ, αποκαλύπτει τον ειδεχθή χαρακτήρα” της τζιχαντιστικής οργάνωσης, σημειώνεται στην ανακοίνωση της γαλλικής προεδρίας.

defencenet.

Σχόλια

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα των άρθρων.

Εμείς απλά τα παρουσιάζουμε και η αξιολόγησή τους επαφίεται στην κρίση του αναγνώστη.

Αποποιούμαστε κάθε νομικής ευθύνης για την ακρίβεια των γραφομένων σε άλλα ιστολόγια ή ιστοσελίδες.