Εκτάκτως το ρωσικό πυραυλοφόρο καταδρομικό "Moskva" κατευθύνεται στη Μεσόγειο

Η ΜΟΣΧΑ ΛΑΜΒΑΝΕΙ ΘΕΣΗ ΓΙΑ ΕΠΕΡΧΟΜΕΝΕΣ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΕΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ;
Το πυραυλοφόρο καταδρομικό του ρωσικού Ναυτικού «Moskva» πλέει αυτή τη στιγμή στο Αιγαίο και κατευθύνεται προς την ανατολική Μεσόγειο προκειμένου να ενισχυθούν οι ναυτικές δυνάμεις της Ρωσίας σε μία περιοχή που «βράζει» και μυρίζει… μπαρούτι.


Όπως μεταδίδει το πρακτορείο «interfax» η ναυαρχίδα του στόλου της Μαύρης Θάλασσας πέρασε πριν από λίγες ώρες τα Στενά και κατευθύνεται προς την ανατολική Μεσόγειο.

Μάλιστα ο εκπρόσωπος του ρωσικού Ναυτικού συνδέει την παρουσία του «Moskva» στη Μεσόγειο με τις εξελίξεις στη Συρία και στο Ιράκ όπου οι ΗΠΑ θέλουν με πρόσχημα την καταπολέμηση των τζιχαντιστών να επέμβουν στη Συρία. "Πριν από ένα χρόνο, και στην περίοδο της οξύτατης πολιτικο-στρατιωτικής κρίσης για το θέμα της Συρίας, το πλοίο είχε αναλάβει ναυρχίδα στη Μεσόγειο", επισημαίνει.

Ήδη, οι ΗΠΑ έχουν ξεκινήσει αεροπορικούς βομβαρδισμούς στο Ιράκ με στόχο τους τζιχαντιστές, αλλά επιδιώκουν να εμπλακούν και στη Συρία, όπου το ISIL προχωρά σε σφαγές χριστιανών. Ωστόσο το καθεστώς του Μπαράρ αλ Άσσαντ είναι απολύτως επιφυλακτικό, καθώς πίσω από την κίνηση αυτή των Αμερικανών πιθανόν να κρύβεται η επέμβαση στη Συρία.

Κάτι δηλαδή που δεν κατάφεραν οι ΗΠΑ πριν περίπου ένα χρόνο ίσως επιδιώκουν να το πετύχουν τώρα με «άρμα» το ISIL, το οποίο οι ίδιοι εξέθρεψαν όλα αυτά τα χρόνια ενισχύοντας το με όπλα κατά του καθεστώτος Άσσαντ.

Πιθανότατα προορισμός του καταδρομικού του ρωσικού Ναυτικού «Moskva» να είναι η θαλάσσια περιοχή της Βόρειας Συρίας, με στόχο να δείξει η Μόσχα πώς έχει ρόλο στην περιοχή και μάλιστα πολύ ισχυρό. 

To πλοίο μεταφέρει και πυρηνικά όπλα (κεφαλές των P-500 Bazalt ή SS-N-12 Sandbox κατά το ΝΑΤΟ). Πέρα από το εκτόπισμα των 14.000 τ., ο οπλισμός του είναι κάτι παραπάνω από εντυπωσιακός:

Βλήματα επιφανείας-επιφανείας:
• 16 (8 x 2) P-500 Bazalt (SS-N-12 Sandbox) anti-ship missiles

Αντιαεροπορικά βλήματα:
• 64 (8 x 8) S-300PMU Fort (SA-N-6 Grumble) long-range surface-to-air missiles
• 2 x 2 OSA-M (SA-N-4 Gecko) SR SAM

Πυροβόλα:
• 1 twin AK-130 130mm/L70
• 6 x 6 AK-630 αντιπυραυλικά

Τορπίλες και ανθυποβρυχιακά όπλα:
• 2 x 12 RBU-6000 ανθυποβρυχιακούς εκτοξευτές
• 10 (2 x 5) τορπίλες των 533mm

Ελικόπτερα:
1 Kamov Ka-25 ή Kamov Ka-27 Helicopter

Με 64 βλήματα της θαλάσσιας έκδοσης των S-300PMU1 δημιουργεί μια κινητή αντιαεροπορική "ομπρέλα" ακτίνας δράσης 150 χλμ. στην Α.Μεσόγειο! Και κάτι άλλο πολύ σημαντικό: Οι SS-N-12 Sandbox, μεταφέρουν και πυρηνικές κεφαλές, 16 από τις οποίες είναι αποθηκευμένες στο πλοίο είτε για χρήση από τους Sandbox είτε από τα άλλα πυραυλικά συστήματα του πλοίου...


Η κλάση ναυπηγήθηκε στην δεκαετία του 1980, αλλά το σκάφος (ένα από τα τρία της κλάσης που υπηρετούν) έχει υποστεί δύο μείζονα προγράμματα εκσυγχρονισμού και αναβάθμισης των συστημάτων του, ένα στην δεκαετία του 1990 που κράτησε περίπου οκτώ χρόνια και ένα πρόσφατα.

Σχόλια

  1. ΑΚΟΝΙΖΕΙ ΤΑ ΝΥΧΙΑ Η ΑΡΚΟΥΔΑ. ΔΕΙΧΝΕΙ ΑΠΟΦΑΣΙΣΜΕΝΗ ΝΑ ΚΑΤΑΣΠΑΡΑΞΕΙ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΕΝΑΣ ΤΑΚΤΙΚΟΣ ΕΘΝΙΚΟΣ ΣΤΡΑΤΟΣ ΟΠΩΣ Ο ΡΩΣΙΚΟΣ ΔΕΝ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΕΤΑΙ ΜΕ ΜΙΣΘΟΦΟΡΟΥΣ ΤΥΠΟΥ BLACK WATER MONO ΑΠΟ ΑΝΤΙΣΤΟΙΧΟ ΕΘΝΙΚΟ ΣΤΡΑΤΟ. ΑΥΤΟ ΤΟ ΓΝΩΡΙΖΕΙ ΠΟΛΥ ΚΑΛΑ Ο ΒΛΑΔΙΜΗΡΟΣ ΤΡΙΠΛΑΣΙΑΣΕ ΤΟΥΣ ΜΙΣΘΟΥΣ ΚΑΙ ΤΟ ΗΘΙΚΟ ΤΩΝ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΩΝ ΤΟΥ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΕΙΝΑΙ ΕΤΟΙΜΟΣ ΓΙΑ ΤΑ ΠΑΝΤΑ. ΕΙΝΑΙ ΧΑΜΕΝΟΣ ΑΠΟ ΧΕΡΙ ΟΠΟΙΟΣ ΤΟΝ ΚΟΝΤΡΑΡΕΙ ΤΗΝ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΜΕΝΗ ΧΡΟΝΙΚΗ ΣΤΙΓΜΗ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Οι διαχειριστές του ιστολογίου δε φέρουν ευθύνη για σχόλια των αναγνωστών.
Σεμνα και ταπεινα παρακαλω και στη μητρική σας γλώσσα για να μεταφράζονται

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα των άρθρων.

Εμείς απλά τα παρουσιάζουμε και η αξιολόγησή τους επαφίεται στην κρίση του αναγνώστη.

Αποποιούμαστε κάθε νομικής ευθύνης για την ακρίβεια των γραφομένων σε άλλα ιστολόγια ή ιστοσελίδες.