Σάββατο, 27 Σεπτεμβρίου 2014

Public Issue 11 μονάδες μπροστά ο ΣΥΡΙΖΑ καλπάζει για το 40%!

Aνοίχτε τα ….τρελάδικα. Υπάρχει ακόμη ένα 25% …φασιστοπροδότες;
Mαχαίρι στην καρδιά της κυβέρνησης η δημοσκόπηση της Εφημερίδας των Συντακτών που που πραγματοποίησε η Public Issue, λίγες μέρες μετά την άνοδο Σαμαρά – Τσίπρα στη Θεσσαλονίκη για τη ΔΕΘ.
Στις 11 ποσοστιαίες μονάδες η διαφορά του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης από τη Ν.Δ., στην εκτίμηση εκλογικής επιρροής, σύμφωνα με τη δημοσκόπηση της Public Issue για την «Εφ.Συν.». Μοιρασμένοι οι πολίτες για τις πρόωρες εκλογές. Δυναμική αυτοδυναμίας στον ΣΥΡΙΖΑ καταγράφει η έρευνα πολιτικής συγκυρίας Σεπτεμβρίου που πραγματοποίησε η Public Issue, λίγες μέρες μετά την άνοδο Σαμαρά – Τσίπρα στη Θεσσαλονίκη για τη ΔΕΘ και σ' ένα κλίμα που φορτίζεται από το μπαράζ της φορολόγησης των πολιτών και την αδυναμία της κυβέρνησης να αρθρώσει πειστικό διαπραγματευτικό λόγο έναντι των δανειστών.
Το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης έχει φτάσει τη διαφορά του από τη Ν.Δ. στις 11 ποσοστιαίες μονάδες (36% έναντι 25%), προβάδισμα που είναι το μεγαλύτερο από τις αρχές του έτους.

Παρ' όλα αυτά, στο ερώτημα ποια είναι η καλύτερη κυβέρνηση για τη χώρα, Ν.Δ-ΠΑΣΟΚ ή ΣΥΡΙΖΑ, η πλειοψηφία (42%) απαντά «καμία από τις δύο».

Στην παράσταση νίκης ο ΣΥΡΙΖΑ προηγείται με διαφορά σαράντα μονάδων (64% έναντι 24%), ανοίγοντας την ψαλίδα στο απώτατο σημείο από τον Ιανουάριο του 2014 και με αυξητική τάση μετά τις ευρωεκλογές του Μαΐου.

Πρόωρες εκλογές «βλέπει» το 54%. «Λάθος η πορεία της χώρας» λένε επτά στους δέκα πολίτες (72%). Μαζική η δυσαρέσκεια και για τον Γκίκα Χαρδούβελη (68%). Το 64% ζητά διαπραγμάτευση για μείωση του χρέους.

Ολόκληρη η έρευνα της Public Issue στην «Εφημερίδα των Συντακτών – Σαββατοκύριακο» που κυκλοφορεί.

ΣΥΡΙΖΑ 36%
Νέα Δημοκρατία 25%
Ποτάμι 9.5%
Χρυσή Αυγή 7,5%
ΚΚΕ 6,5%
ΠΑΣΟΚ 5,5%
Ανεξάρτητοι Έλληνες 4%
Δημοκρατική Αριστερά 1%.

Με βάση τα ποσοστά αυτά, στην επόμενη Βουλή οι έδρες των κομμάτων θα διαμορφώνονταν ως εξής:

ΣΥΡΙΖΑ 146
Νέα Δημοκρατία 66
Ποτάμι 25
Χρυσή Αυγή 20
ΚΚΕ 17
ΠΑΣΟΚ 15
Ανεξάρτητοι Έλληνες 11

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Οι διαχειριστές του ιστολογίου δε φέρουν ευθύνη για σχόλια των αναγνωστών.
Σεμνα και ταπεινα παρακαλω και στη μητρική σας γλώσσα για να μεταφράζονται

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...