Ουκρανικό τάγμα υπέστη πανωλεθρία από τους ρωσόφωνους στο Λούγκανσκ video

Η ΣΥΝΤΡΙΒΗ ΤΟΥ ΟΥΚΡΑΝΙΚΟΥ ΣΤΡΑΤΟΥ ΑΝΑΓΚΑΣΕ ΤΟΝ Π.ΠΟΡΟΣΕΝΚΟ ΣΕ ΕΚΕΧΕΙΡΙΑ
Οι δυνάμεις της Νέας Ρωσίας διέλυσαν το τάγμα «Aydar» των Ουκρανών Νεοναζί κατά την προσπάθεια τους να προσεγγίζουν την περιοχή του Λούγκανσκ. Αυτός, όπως και η κατάληψη της Μαριούπολης από τους ρωσόφωνους εξηγεί τους λόγους για τους οποίους ο Πρόεδρος του Κιέβου Π. Ποροσένκο αναγκάστηκε σε εκεχειρία.


Για να διασώσει ότι μπορεί, αν και δεν σώζεται πλέον τίποτα στη νοτιοανατολική Ουκρανία. Οι δυνάμεις αυτοάμυνας έχουν αποκτήσει τον πλήρη έλεγχο εξολοθρεύοντας τα τάγματα της εθνοφρουράς του Κιέβου, όπως το Τάγμα «Αζόφ» που ευθύνεται για πολλά εγκλήματα πολέμου.

Το LifeNews δημοσιεύει φωτογραφίες και βίντεο από την επίθεση που δέχθηκε το τάγμα των νεοναζί του Κιέβου με την ονομασία «Aydar» στις παρυφές του Λούγκανσκ δύο μόνο ώρες πριν την εκεχειρία. Δεν έμεινε τίποτα. Περισσότεροι από 20 Ουκρανοί στρατιώτες σκοτώθηκαν, τεθωρακισμένα οχήματα παραδόθηκαν στις φλόγες, όπως και οχήματα που μετέφεραν όπλα.

Συγκεκριμένα, το τάγμα έπεσε σε «ενέδρα» που είχαν στήσει οι ρωσόφωνοι. Όταν οι Ουκρανοί στρατιώτες διαπίστωσαν πώς είναι μπροστά τους δυνάμεις της Νέας Ρωσίας άρχισαν να πυροβολούν. Αυτό ήταν και το λάθος τους… Ακολούθησαν σφοδρές μάχες και από το τάγμα δεν έμεινε σχεδόν τίποτα.

Η πρώτη επίθεση για την καταστροφή του τάγματος «Aydar» έγινε πριν τρεις ημέρες. Σε μάχη κοντά στο Ντονέτσκ οι ρωσόφωνοι του κατάφεραν σοβαρά πλήγματα. Τώρα το κατέστρεψαν εντελώς.

Το περιβόητο για διάπραξη εγκλημάτων πολέμου τάγμα της ουκρανικής Εθνοφρουράς "Aydar" το οποίο αποτελούνταν από 300 νεοναζί του Δεξιού Τομέα καταστράφηκε ολοσχερώς.

Οι άντρες του κατηγορούνταν για σωρεία εγκλημάτων πολεμου, και ο αρχηγός τους είχε επικυρηχθεί, καθώς υπό τις διαταγές του είχαν πεθάνει βασανιζόμενοι άντρες, γυναίκες και παιδιά, όπως και γέροντες.

Το τάγμα "Aydar" δρούσε στην περιοχή του Ντονέτσκ, και περικυκλώθηκε μαζί με άλλα τάγματα κατά την διάρκεια της απόλυτα επιτυχημένης και συντονισμένης αντεπίθεσης των ρωσόφωνων.


Η ολοκληρωτική καταστροφή επήλθε δύο ώρες πριν συναφθεί η εκεχειρία μεταξύ των δύο πλευρών. Αυτό δείχνει και το λόγο που σύρθηκε στην εκεχειρία ο Ποροσένκο. Πλέον οι δυνάμεις του Ουκρανικού Στρατού έχουν υποστεί πανωλεθρία.

Σχόλια

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα των άρθρων.

Εμείς απλά τα παρουσιάζουμε και η αξιολόγησή τους επαφίεται στην κρίση του αναγνώστη.

Αποποιούμαστε κάθε νομικής ευθύνης για την ακρίβεια των γραφομένων σε άλλα ιστολόγια ή ιστοσελίδες.