Απελπισμένη η ΝΔ καλεί την «αριστερά της ευθύνης» για να μαζέψει τους 180 ψήφους της προεδρικής εκλογής

Η απελπιστική κατάσταση στην οποία βρίσκεται η κυβέρνηση, ιδιαιτέρως η ΝΔ, καθώς «τα κουκιά δεν βγαίνουν» για την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας, φαίνεται από τις απεγνωσμένες δηλώσεις και ενέργειες των διαφόρων εκπροσώπων της. Πιο πρόσφατο χαρακτηριστικό παράδειγμα ο γραμματέας της ΝΔ Ανδρέας Παπαμιμίκος, ο οποίος με σχόλιό του που ανέβασε στο Facebook, κάνει κάλεσμα στην «αριστερά της ευθύνης», με απώτερο στόχο την προεδρική εκλογή του Φεβρουαρίου.

Γράφει χαρακτηριστικά ο απελπισμένος αυτός νεοδημοκράτης: «οι μεν στήνουν εμπάργκο σε πρόσωπα στα ΜΜΕ, οι δε απαξιώνουν το θεσμό του Προέδρου της Δημοκρατίας και δηλώνουν στο συνέδριό τους ότι δεν θα ψηφίσουν κανένα πρόσωπο. Ευτυχώς που δεν υπάρχει μόνο αυτή η αριστερά, γιατί δεν μπορώ να φανταστώ τι άλλο θα ζούσαμε. Με την «άλλη» πάντως, την αριστερά της ευθύνης, μπορούμε και πρέπει να συναντηθούμε ξανά».
Είναι φανερή η απόγνωση, η οποία έχει καταλάβει το επιτελείο της ΝΔ, καθώς ελπίζουν ότι θα πείσουν κάποιους από τα «ορφανά» της ΔΗΜΑΡ να ψηφίσουν υπέρ της κυβερνητικής υποψηφιότητας για Πρόεδρο, έτσι ώστε να μαζέψουν τους απαραίτητους 180 ψήφους. Ακόμη, όμως, κι αν πείσουν αυτού του είδους τα «ορφανά» (όπως ο Σπύρος Λυκούδης) και πάλι η πρόσθεση των απαραίτητων 180 ψήφων δείχνει εξωπραγματική. Ακόμη  περισσότερο η εντελώς άστοχη πολιτική κίνηση της «ψήφου εμπιστοσύνης» δείχνει ότι οι ενέργειες της κυβέρνησης διακατέχονται από το σύνδρομο της ηττοπάθειας και των σπασμωδικών κινήσεων. Η ψήφος εμπιστοσύνης, με την περιορισμένη εμβέλεια και σημασία της, θα αποδείξει ότι ο αριθμός των 180 πρόθυμων βουλευτών είναι αριθμητικά και πολιτικά ανέφικτος.
Στην ουσία η ίδια η διαδικασία της «ψήφου εμπιστοσύνης» θα αποτελέσει και την συμβολαιογραφική πράξη του οριστικού τέλους της συγκυβέρνησης Σαμαρά-Βενιζέλου.

Γιώργος Μάστορας

Σχόλια

  1. ΤΟΝ ΝΟΥ ΣΟΥΟΥΟΥΟΥ ΜΗΝ ΑΡΩΣΤΗΣΕΙΣ ΑΛΕΞΗΗΗΗΗ Η ΣΑΜΑΡΕΛΑ ΚΟΛΑΕΙ ΣΑΝ ΤΗΝ ΣΑΛΜΟΝΕΛΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Οι διαχειριστές του ιστολογίου δε φέρουν ευθύνη για σχόλια των αναγνωστών.
Σεμνα και ταπεινα παρακαλω και στη μητρική σας γλώσσα για να μεταφράζονται

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα των άρθρων.

Εμείς απλά τα παρουσιάζουμε και η αξιολόγησή τους επαφίεται στην κρίση του αναγνώστη.

Αποποιούμαστε κάθε νομικής ευθύνης για την ακρίβεια των γραφομένων σε άλλα ιστολόγια ή ιστοσελίδες.