“ΚΑΓΚΕΛΟΦΡΑΚΤΕΣ” ΠΑΡΕΛΑΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΣΗΜΕΡΙΝΉ ΕΠΕΤΕΙΟ ΤΟΥ “ΟΧΙ”! ΦΟΒΟΙ ΟΤΙ ΘΑ ΧΤΥΠΗΣΟΥΝ ΤΟΝ ΠΑΠΟΥΛΙΑ ΜΕ ΤΗΛΕΚΑΤΕΥΘΥΝΟΜΕΝΟ ΑΕΡΟΠΛΑΝΑΚΙ! ΣΕΝΑΡΙΑ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗΣ ΦΑΝΤΑΣΙΑΣ…ΔΕΝ ΠΗΡΕ ΤΟ ΜΑΘΗΜΑ ΤΟΥ ΤΟ 2011 ΚΑΙ ΞΑΝΑΠΑΕΙ ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ! ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ ΟΙ ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΘΑ ΣΤΑΘΟΥΝ ΣΑΝ ΤΖΙΤΖΙΦΙΟΓΚΟΙ ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΤΗ ΜΑΘΗΤΙΩΣΑ ΝΕΟΛΑΙΑ

Παρελάσεις  πριβέ για την εθνική επέτειο της 28ης Οκτωβρίου θα πραγματοποιηθούν αύριο σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, με την Αστυνομία να θέτει σε επιφυλακή το προσωπικό της για την αποτροπή τυχόν επεισοδίων.
Οι εξέδρες των επισήμων θα είναι αποκλεισμένες σε απόσταση δεκάδων μέτρων από κάγκελα και παραταγμένουςαστυνομικούς, ενώ ο κόσμος θα παρακολουθήσει τις παρελάσεις κυρίως στην αρχή και στο τέλος τους.



Στη Θεσσαλονίκη επί ποδός θα βρίσκονται για την αυριανή στρατιωτική παρέλαση περίπου 2.000 ένστολοι σε μία προσπάθεια να μην επαναληφθούν τα επεισόδια που είχαν σημειωθεί την 28η Οκτωβρίου του 2011, όταν ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κάρολος Παπούλιας, είχε στοχοποιηθεί από ομάδα διαδηλωτών.

Ο Κάρολος Παπούλιας έφτασε σήμερα το απόγευμα στη Θεσσαλονίκη για τις εκδηλώσεις της επετείου και θα μεταβεί στο υπουργείο Μακεδονίας-Θράκης, όπου θα συναντηθεί με τον υπουργό Γιώργο Ορφανό. Το πρωί της Τρίτης στις 10.30 θα καταθέσει στεφάνι στο Ηρώο του Γ’ Σώματος Στρατού και στις 11.00 θα παρακολουθήσει την παρέλαση στη λεωφόρο Μεγάλου Αλεξάνδρου. Παρών θα είναι, επίσης, ο υπουργός Εθνικής Αμυνας, Δημήτρης Αβραμόπουλος, ο οποίος θα εκπροσωπήσει την κυβέρνηση.

Η διαφορά με πέρυσι είναι ότι θα παρελάσουν οι ειδικά εκπαιδευμένοι σκύλοι του Στρατού, οι οποίοι ανήκουν στο Γ’ Κτηνιατρικό Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης και φυλάσσουν στρατόπεδα κυρίως κατά τις νυχτερινές ώρες. Η μαθητική παρέλαση της Θεσσαλονίκης προγραμματίστηκε για σήμερα στις 11.00 στην οδό Τσιμισκή υπό τη διακριτική παρουσία της Αστυνομίας.

«Καγκελόφρακτη» θα είναι και η μαθητική παρέλαση που θα ξεκινήσει αύριο στις 11.00 στην Αθήνα και θα διαρκέσει περίπου 45 λεπτά. Κάγκελα έχουν τοποθετηθεί περιμετρικά της πλατείας Συντάγματος, όπου η πρόσβαση θα επιτρέπεται μόνο σε όσους έχουν διαπιστεύσεις και προσκλήσεις. Απέναντι από την εξέδρα των επισήμων έχει στηθεί δεύτερη εξέδρα για τις κάμερες, τους δημοσιογράφους και τους προσκεκλημένους.

Οι γονείς των μαθητών και ο υπόλοιπος κόσμος θα μπορεί να παρακολουθήσει την παρέλαση από την οδό Πανεπιστημίου, από το ύψος της οδού Βουκουρεστίου και κάτω, και από την οδό Αμαλίας στο ύψος του Ζαππείου. Στον Ιερό Ναό του Αγίου Διονυσίου Αρεοπαγίτη η δοξολογία θα τελεστεί στις 10.00 το πρωί και στη συνέχεια θα γίνει κατάθεση στεφάνων στο μνημείο του Αγνωστου Στρατιώτη.

Ηλεκτρονικά

Στο μεταξύ, οι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ., οι οποίοι εξέφραζαν το περασμένο διάστημα φόβους για τυχόν τρομοκρατική επίθεση με τη χρήση τηλεκατευθυνόμενων ελικοπτέρων (τύπου drone), σχεδιάζουν πυρετωδώς τη λήψη μέτρων για την αποτροπή ενός τέτοιου χτυπήματος που θα μπορούσε να γίνει παρουσία πλήθους κόσμου.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι βρέθηκε τρόπος κατάρριψης ύποπτων ελικοπτέρων μέσω ηλεκτρονικών παρεμβολών στα συστήματα πλοήγησής τους. Ετσι, ευαίσθητοι στόχοι, όπως το Μέγαρο Μαξίμου, η Βουλή, το Προεδρικό Μέγαρο, τα υπουργεία και οι πρεσβείες, θα θωρακίσουν την ηλεκτρονική αεράμυνά τους για την αντιμετώπιση βομβιστικών ενεργειών ή επιθέσεων σημειολογικού χαρακτήρα.

Όπως διαβάζουμε στο e-typos.com, ο εξοπλισμός που πιθανολογείται ότι θα αποκτηθεί από το υπουργείο Δημόσιας Τάξης και θα χρησιμοποιηθεί από την Αστυνομία παρεμβαίνει στα ηλεκτρονικά συστήματα των τηλεκατευθυνόμενων μοντέλων και αδρανοποιεί το σύστημα πλοήγησής τους, μπλοκάροντας ουσιαστικά το τηλεχειριστήριο του χρήστη.

Το αποτέλεσμα είναι το ελικοπτεράκι να φεύγει από τον έλεγχό του δράστη και να πέφτει στο έδαφος όταν τα καύσιμά του τελειώσουν ή αποδυναμωθούν οι μπαταρίες του. Μέχρι την κατάρριψή του εκτιμάται ότι οι Αρχές θα έχουν το χρόνο να εκκενώσουν την περιοχή και να ελέγξουν την ιπτάμενη απειλή. Το κόστος του συγκεκριμένου εξοπλισμού, σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, δεν είναι πάρα πολύ υψηλό και ήδη έχει ανοίξει κύκλος συζητήσεων από τις αρμόδιες υπηρεσίες για την απόκτησή του.

Σχόλια

  1. Με τι μούτρα αντικρίζετε ρε εθνοπροδότες πατριδέμποροι γερμανέλληνες αυτά τα παιδιά που παρελάυνουν?
    Ακούει κανείς από εσάς ρε πουλημένοι δωσίλογοι;
    Ακούει κανείς από εσάς ρε που καθόσαστε στις πολυθρόνες που εμείς οι ηλίθιοι σας προσφέραμε και τώρα πάτε καμαρωτοί καμαρωτοί σαν γύφτικα σκερπάνια να παρακολουθήσετε να παρελαύνουν τα νιάτα μας, που τους έχετε στερήσει το όνειρο για μια καλύτερη ζωή, τα έχετε βυθίσει στην κατάθλιψη και στην απόγνωση;
    Με τι μούτρα αντικρίζετε ρε δολοφόνοι αυτά τα παιδιά να τα χειροκροτήσετε ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Οι διαχειριστές του ιστολογίου δε φέρουν ευθύνη για σχόλια των αναγνωστών.
Σεμνα και ταπεινα παρακαλω και στη μητρική σας γλώσσα για να μεταφράζονται

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα των άρθρων.

Εμείς απλά τα παρουσιάζουμε και η αξιολόγησή τους επαφίεται στην κρίση του αναγνώστη.

Αποποιούμαστε κάθε νομικής ευθύνης για την ακρίβεια των γραφομένων σε άλλα ιστολόγια ή ιστοσελίδες.