ΔΡΑΜΑΤΙΚΑ ΔΥΣΑΡΕΣΤΕΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ ΣΤΗ ΚΟΜΠΑΝΙ ΤΗΣ ΣΥΡΙΑΣ-ΕΠΑΝΕΚΑΜΨΑΝ ΟΙ ΙΣΛΑΜΟΦΑΣΙΣΤΕΣ ΜΕ ΤΗΝ ΣΤΗΡΙΞΗ ΤΟΥ “ΣΟΥΛΤΑΝΟΥ” ΕΡΝΤΟΓΑΝ-ΤΟ ΓΑΛΛΙΚΟ ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ ΜΕΤΑΔΙΔΕΙ ΠΩΣ ΤΟ “ΙΣΛΑΜΙΚΟ ΚΡΑΤΟΣ” ΕΛΕΓΧΕΙ ΤΟ 50% ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ!

Σχετική αναφορά στο Twitter, γύρω στις δέκα το βράδυ(ώρα Ελλάδος) του Σαββάτου 18 Οκτωβρίου, από τον διοικητή Μεριάμ, των ένοπλων κουρδικών ομάδων λαϊκής άμυνας- YPG:
«Η είδηση ότι υποχώρησε το “Ισλαμικό Κράτος” (ISIL) από την Κομπάνι, δεν είναι αλήθεια, λαμβάνουν ενισχύσεις και βρίσκονται σε όλες τις πλευρές της πόλης».
 Οι τζιχαντιστές του “ισλαμικού κράτους” έχουν στείλει ισχυρές ενισχύσεις στην πολιορκία της πόλης Κομπάνι στη βόρεια Συρία με μαχητές από τις επαρχίες του Χαλεπίου και της Ράκα, για να βοηθήσουν τις ισλαμικές ομάδες που πολιορκούν την κουρδική πόλη.




Σήμερα, όπως δημοσιεύθηκε από το γαλλικό πρακτορείο- με πηγές από τη Συρία- οι τζιχαντιστές ελέγχουν, ήδη, το 50% της πόλης.

Την Παρασκευή, όπως είχαμε σημειώσει, είχαν ξεσπάσει νέες συγκρούσεις και οι ισλαμιστές πραγματοποίησαν 28 επιθέσεις σε συνοικίες της πόλης.

Η Τουρκία αρνείται να βοηθήσει τους Κούρδους

Η Τουρκία, σημειώνει το δημοσίευμα, συνεχίζει να αντιστέκεται στις πιέσεις των συμμάχων, να αναλάβει έναν πιο ενεργό ρόλο στην καταπολέμηση των τζιχαντιστών, παρά στον κίνδυνο της χειρότερης δυσφήμισης που λαμβάνει στο πρόσωπο του προέδρου της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Η άρνηση της ανέκφραστης τουρκικής κυβέρνησης να έρθει σε βοήθεια της κουρδικής πόλης της Συρίας, Κομπάνι, που πολιορκείται από τους εξτρεμιστές της “ΙΚΙΛ” μόλις λίγα χιλιόμετρα από τα τουρκικά σύνορα, έχει λάβει μορφή κατηγορίας, κριτικής και απειλών από πολλούς διεθνείς παράγοντες.

Παρ’ όλα αυτά, η Τουρκία αρνείται πεισματικά να παραχωρήσει την αεροπορική βάση στις αμερικανικές ένοπλες δυνάμεις και στη διεθνή συμμαχία, και να συμμετάσχει με αυτόν τον τρόπο στις προσπάθειες κατά του ‘ισλαμικού κράτους’.


Σήμερα-σύμφωνα με το echedoros-a-  τα αμερικανικά μαχητικά έχουν προκαλέσει έξι αεροπορικές επιδρομές στην πόλη Κομπάνι. Καταστράφηκαν θέσεις των εξτρεμιστών, οχήματα και βαρύς οπλισμός που βρίσκεται γύρω από την πόλη.


Επίσης αεροπορικές επιθέσεις έγιναν και σε τοποθεσίες άντλησης πετρελαίου καθώς και σε κέντρα των ισλαμιστών στο Ιράκ.

Σχόλια

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα των άρθρων.

Εμείς απλά τα παρουσιάζουμε και η αξιολόγησή τους επαφίεται στην κρίση του αναγνώστη.

Αποποιούμαστε κάθε νομικής ευθύνης για την ακρίβεια των γραφομένων σε άλλα ιστολόγια ή ιστοσελίδες.