ΜΕ ΕΥΘΥΝΗ Ε.ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ ANOIΞΕ Η "ΠΟΡΤΑ" ΓΙΑ ΑΣΙΑΤΕΣ, ΑΦΡΙΚΑΝΟΥΣ, ΑΛΒΑΝΟΥΣ Κ.Λ.Π Απόφαση-σοκ από ΣτΕ: "Να μπαίνουν στις στρατιωτικές σχολές αλλοδαποί με ελληνική ιθαγένεια"

Ο Ε.Βενιζέλος με δική του απόφαση άνοιξε την πόρτα σε αλλοδαπούς να μπουν στο ελληνικό στράτευμα προ τριων ετών και τώρα σφραγίστηκε η απόφαση αυτή από την Ολομέλεια του Συμβουλίου της Επικρατείας και μπορούν πλέον να εισέρχονται στις Στρατιωτικές Σχολές Αλβανοί, Τούρκοι, Πακιστανοί, Ιρακινοί, Αφρικανοί, κ.λπ., εφόσον έχουν την ελληνική ιθαγένεια και ας μην είναι ελληνικής καταγωγής.


Η απόφαση πάρθηκε από τον τότε Υπουργό Εθνικής Άμυνας και νυν ΥΠΕΞ και Αντιπρόεδρο της κυβέρνησης Α.Σαμαρά Ευάγγελο Βενιζέλο. Τι έχει να πει ο Α.Σαμαράς για το επίτευγμα του πολιτικού του συνεταίρου; Το εγκρίνει αυτό ο αρχηγός της "πατριωτικής" πράταξης; Η μήπως εκεί στη ΝΔ δεν καταλαβαίνουν πόσο σημαντικό είναι στα ελληνικά ΣΑ και στις ελληνικές ΕΔ να μπαίνουν Έλληνες στην καταγωγή και όχι στο διαβατήριο.

Εάν μεθαύριο παρεισφρήσουν εξτρεμιστικά στοιχεία σε έναν ΄τοσο νευραλγικό χώρο πως θα το αντιμετωπίσουμε;

Από την Ολομέλεια του Ανωτάτου Ακυρωτικού Δικαστηρίου κρίθηκε ότι  τις Στρατιωτικές Σχολές μπορούν να εισέρχονται και υποψήφιοι, οι οποίοι δεν έχουν ελληνική καταγωγή (Έλληνες το γένος) και έχουν μόνο την ελληνική ιθαγένεια.

Έτσι, η Ολομέλεια του Συμβουλίου της Επικρατείας απέρριψε την προσφυγή απόστρατων αξιωματικών και ενός Έλληνα πολίτη.

Συγκεκριμένα,  οι απόστρατοι αξιωματικοί και ο Ελληνας πολίτης (και Έλληνας το γένος)  ζητούσαν να ακυρωθεί:

1) Η από 15.4.2011 απόφαση του υπουργού Εθνικής Άμυνας, η οποία όριζε στα προσόντα συμμετοχής στο διαγωνισμό για την εισαγωγή στα Ανώτατα Στρατιωτικά Εκπαιδευτικά Ιδρύματα, στην Σχολή Ευελπίδων, κ.λπ., ότι πρέπει οι υποψήφιοι να έχουν την ελληνική ιθαγένεια, χωρίς να απαιτείται να είναι Έλληνες το γένος και

2) Η απόφαση του υπουργού Παιδείας, με την οποία κυρώθηκαν οι πίνακες επιτυχόντων στα  Ανώτατα Στρατιωτικά Εκπαιδευτικά Ιδρύματα, κ.λπ.

Οι σύμβουλοι της Επικρατείας ερμηνεύοντας τις συνταγματικές διατάξεις περί ισότητας των πολιτών (άρθρο 4 του Συντάγματος) υπογραμμίζουν ότι οι νομοθετικές διατάξεις, με τις οποίες θεσπίζεται «ως προσόν για την πρόσβαση στις δημόσιες λειτουργίες εκτός από την Ελληνική ιθαγένεια και η Ελληνική καταγωγή», είναι αντίθετες στο επίμαχο άρθρο 4 του Συντάγματος.

Το άρθρο 4 του Συντάγματος υπογραμμίζεται στην υπ΄  αριθμ. 3317/2014 απόφαση της Ολομέλειας του Ανωτάτου Ακυρωτικού Δικαστηρίου «εγγυάται την ίση πρόσβαση όλων των Ελλήνων στις δημόσιες λειτουργίες»  και δεν επιτρέπει διάκριση των Ελλήνων πολιτών ανάλογα με την εθνική τους καταγωγή.

Αντίθετα, δύο σύμβουλοι Επικρατείας οι Δημήτρης Αλεξανδρής  και Βασίλης Αραβαντινός, διαφοροποιήθηκαν και  εξέφρασαν την άποψη ότι από τις Συνταγματικές επιταγές «δεν συνάγεται το δικαίωμα όλων των Ελλήνων πολιτών να γίνονται δεκτοί στις παραγωγικές Σχολές στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων».

Οι Ένοπλές Δυνάμεις, σύμφωνα με την μειοψηφία των δύο συμβούλων, «αποτελούν τον βασικό θεσμό που διαφυλάσσει την εθνική ανεξαρτησία και την εδαφική ακεραιότητα της χώρας και ιδίως σε περίοδο κρίσεως είναι απαραίτητο να διαθέτουν συνοχή και υψηλό ηθικό».

Επομένως, καταλήγουν οι δύο σύμβουλοι Επικρατείας, «είναι απαραίτητο, ενόψει της γεωπολιτικής θέσεως της χώρας, όπως προκύπτει από την νεότερη ιστορία της και του ευαίσθητου χαρακτήρα των Ενόπλων Δυνάμεων, ιδίως σε περίοδο κρίσεως, αυτές να στελεχώνονται μόνο από Έλληνες πολίτες με ελληνική καταγωγή».

Οι απόστρατοι υποστήριζαν ότι είναι αντισυνταγματική η διάταξη που προβλέπει την εισαγωγή στις Στρατιωτικές Σχολές μόνο με το προσόν της ελληνικής ιθαγένειας και όχι του ελληνικού γένους.


Και αυτό, γιατί «συντρέχουν λόγοι εθνικού συμφέροντος, που συναρτώνται με την αποστολή των Ενόπλων Δυνάμεων, η οποία συνιστάται στη διαφύλαξη της εδαφικής ακεραιότητας της χώρας», όπως σημείωναν οι απόστρατοι ένστολοι.

Σχόλια

  1. ΑΒΡΑΜΟΠΟΥΛΟΣ Ο ΑΜΕΣΑ Υπεύθυνος και για την εισαγωγή αλλογενών και αλλόθρησκων υποψηφίων στις στρατιωτικές σχολές που αποτελεί το μέσο που θα αποκαλύπτει κύριες πρωτοβουλίες και στρατηγικούς στόχους και θα επιτρέπει σε αλλογενείς-αλλόθρησκους να παρακολουθήσουν όλες τις δραστηριότητες και τους πόρους των Ε.Δ. να σχεδιάσουν, και να ενεργήσουν κατά της Ελλάδας.
    ΚΡΥΒΕΤΑΙ ΜΠΑΣ ΚΑΙ ΔΟΞΑΣΘΕΙ ΚΡΥΠΤΟΜΕΝΟΣ Ο MR NOTHING.
    ΠΕΡΙΜΕΝΕΙ ΝΑ ΞΕΠΕΤΑΧΘΕΙ ΚΙ ΑΥΤΟΣ ΩΣ ΣΩΤΗΡΑΣ ΚΑΠΟΙΑ ΣΤΙΓΜΗ.
    ΑΥΤΟΣ ΗΤΑΝ Ο ΥΠΟΥΡΓΙΚΟΣ ΘΟΚΟΣ ΕΙΔΙΚΟΥ ΣΚΟΠΟΥ ΟΠΩΣ ΕΛΕΓΕ KAI ΩΣ ΠΑΠΑΔΗΜΟΠΑΙΔΙ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. O πλέον επικίνδυνος για τον Ελληνισμό και την Ελληνικότητα άνθρωπος που πέρασε ποτέ από τα σκαλοπάτια της πολιτικής στην χώρα μας, ο νυν ΣΥΓΚΥΒΕΡΝΩΝ ΣΤΗΝ ΣΥΓΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΣΑΜΑΡΑ, Ευάγγελος Βενιζέλος η αλλιώς Τούρκογλου.
    Τάχθηκε κατά του πορίσματος για τις γερμανικές αποζημιώσεις. Ειδικότερα, είπε ότι «το πόρισμα έχει ανάγκη προφανούς συμπλήρωσης, σε σχέση με τα τεχνικά και μαθηματικά του στοιχεία, γιατί αυτά δεν κρίνονται επαρκή». Κατά δε τη δικονομική του διάσταση, είπε ότι το θέμα πρέπει να απασχολήσει την Ολομέλεια του ΝΣΚ, «γιατί, αν πράγματι η σύσταση είναι να ακολουθηθεί η δικονομική οδός που προτείνει το πόρισμα της ομάδας εργασίας, τότε η δική μου πρόγνωση, πολιτικά και νομικά, δεν είναι μια πρόγνωση την οποία θα συνιστούσα να ακολουθήσει η Ελληνική Δημοκρατία».
    Αυτό το απόλυτο δουλικό ανθρωποειδές της Νεοναζιστικής Γερμανίας υπήρξε ο υπεύθυνος των συνταγματικών νόμων τύπου «βασικών μετόχων», «ευθύνης υπουργών» και αυτών για την δικαιολόγηση της συνταγματικότητας όλων των Μνημονίων και δανειακών συμβάσεων με την Ε.Ε., ΕΚΤ και ΔΝΤ, των εξευτελιστικών για την δημοκρατία φασιστικών νόμων 1178/1981 και 3126/2003 και των άρθρων του συντάγματος 19 παρ. 3 και 86. Αυτό το πολιτικό παχύδερμο σοφίστηκε την αναθεώρηση του άρθρου 16 του 2001 και του νόμου περί ευθύνης Υπουργών. Στο νόμο αυτό ήταν ο εισηγητής και ο νόμος ψηφίστηκε το 2003. Αυτός θέσπισε διά νόμου την ατιμωρησία των πολιτικών, δίνοντας το δικαίωμα και την αρμοδιότητα μόνο στη Βουλή προκειμένου να ασκεί διώξεις κατά υπουργών, οι οποίοι διέπραξαν ποινικά αδικήματα κατά την άσκηση των θεσμικών καθηκόντων τους, αφαιρώντας έτσι, από το δικαστικό σώμα τον θεσμικό ρόλο του στην απονομή δικαιοσύνης.
    Εκτελώντας Εθνοκτόνες πολιτικές δεν δίστασε ακόμα και να στείλει ρηματική διακοίνωση κατά της Κύπριας ευρωβουλευτού, Ελένης Θεοχάρους, προκαλώντας πανηγυρισμούς στην Τουρκία. Όλα τα ΜΜΕ της γείτονας χώρας υποδέχτηκαν το γεγονός με διθυράμβους: «Νότα από την Αθήνα στους Ελληνοκυπρίους μετά από 40 χρόνια», έγραψαν. Υπέρμετρη λοιπόν, η “ευαισθησία” του κ. Βενιζέλου, επειδή κατηγορήθηκε πως κάνει “πλάτες” στην Άγκυρα εις βάρος του Ελληνισμού και των κυριαρχικών δικαιωμάτων Ελλάδος και Κύπρου, από τη στιγμή που θα έπρεπε να επιστρέψει κείμενο της Τουρκίας και το οποίο κατατέθηκε στην ΕΕ, χαρακτηρίζοντας την Κυπριακή Δημοκρατία “νεκρή”.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Εκτός ότι θα μπαίνουν στις στρατιωτικές σχολές αλλοδαποί με ελληνική ιθαγένεια τώρα"Xαρίζουν στους Τούρκους τις παραμεθόριες περιοχές μέσω Αβραμόπουλου!”
    Μοιάζει αδιανόητο -ακόμη και για τα δεδομένα της μνημονιακής συγκυβέρνησης- είναι, όμως, πέρα για πέρα αληθινό.
    Στο πολυνομοσχέδιο του Αυγούστου πέρασε τροπολογία που δίνει (και) στους Τούρκους το ελεύθερο να βάλουν χέρι στις παραμεθόριες περιοχές της Ελλάδας!
    Μέσω Αβραμόπουλου και ΤΑΙΠΕΔ άνοιξε η κερκόπορτα της εθνικής ασφάλειας!
    – την σκανδαλώδη διάταξη που πέρασε, εν μέσω θέρους, σε πολυνομοσχέδιο του υπουργείου Οικονομικών,
    – πώς χωρίς κανέναν έλεγχο και μόνο με μία υπογραφή, ξένοι επενδυτές θα μπορούν να αγοράζουν ακίνητα, μετοχές ή μερίδια στις τόσο κρίσιμες για την Εθνική Ασφάλεια παραμεθόριες περιοχές της χώρας,
    – πώς το ΤΑΙΠΕΔ πήρε το ελεύθερο να πραγματοποιήσει μαζικό ξεπούλημα, χωρίς κανείς να μπορεί να το ελέγξει,
    – ποιες ήταν οι θέσεις του ΠΑΣΟΚ (που υπερψήφισε το πολυνομοσχέδιο), για το ίδιο ακριβώς θέμα, πριν τρία χρόνια.
    Ξεπέρασαν και τους εαυτούς τους. Άνοιξαν εν γνώσει τους την κερκόπορτα για το οριστικό ξεπούλημα της χώρας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Οι διαχειριστές του ιστολογίου δε φέρουν ευθύνη για σχόλια των αναγνωστών.
Σεμνα και ταπεινα παρακαλω και στη μητρική σας γλώσσα για να μεταφράζονται

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα των άρθρων.

Εμείς απλά τα παρουσιάζουμε και η αξιολόγησή τους επαφίεται στην κρίση του αναγνώστη.

Αποποιούμαστε κάθε νομικής ευθύνης για την ακρίβεια των γραφομένων σε άλλα ιστολόγια ή ιστοσελίδες.