Προειδοποίηση Ρωσίας προς ΗΠΑ-Τουρκία: "Αν χτυπήσετε τη Συρία θα αντιδράσουμε"

ΘΑ ΠΑΡΑΔΟΘΟΥΝ ΣΥΓΧΡΟΝΑ ΜΑΧΗΤΙΚΑ ΚΑΙ ΑΜΕΣΑ ΟΙ S-300
Η Μόσχα θα εξοπλίσει την συριακή Αεροπορία με σύγχρονα πολεμικά αεροσκάφη και την συριακή Αεράμυνα με  S-300. Πρόκειται για τους S-300 που ήταν έτοιμοι να παραδοθούν στην συριακή Αεροπορία πέρσι τέτοια εποχή, αλλα τελικά η παράδοση δεν ολοκληρώθηκε.
 Οι ΗΠΑ τότε είχαν κάνει πίσω στην σχεδιαζόμενη επέμβαση στη Συρία και οι πύραυλοι δεν παραδόθηκαν ποτέ ολοκληρωτικά από την Ρωσία ως μέρος της συμφωνίας αποκλιμάκωσης της κρίσης.. Όμως δεν καταστράφηκαν τα ήδη παραδοθέντα τμηματα, και τα υπόλοιπα μπορούν να παραδοθούν εντός τεσσάρων ημερών σε περίπτωση που οι ΗΠΑ θελήσουν να επεκτείνουν τους "στόχους" τους στις συριακές δυνάμεις.


Την ίδια στιγμή το ρωσικό πυραυλοφόρο καταδρομικό Μόσκβα που συμμετείχε στους εορτασμούς της Λευκάδας σπεύδει τάχιστα για τις ακτές της Συρίας. Το Moskva είναι το μοναδικό πλοίο του ρωσικού Στόλου που μπορεί να αντιπαρατεθεί επί ίσοις όροις στα αμερικανικά αντιτορπιλικά Arleign Burke, αλλά και να παράσχει ένα επίπεδο ικανοποιητικής α/α προστασίας "διά παν ενδεχόμενο" στα ρωσικά πλοία που πλέουν στην περιοχή, αφού είναι εξοπλισμένο με την θαλάσσια έκδοση των S-300".

Tο πλοίο αυτό, χάρη σε μια σειρά από αξιόπιστους αισθητήρες και την ναυτική έκδοση του α/α συστήματος S-300,μπορεί να "σκεπάσει" κυριολεκτικά όλη την Α.Μεσόγειο.

Το Moskva μεταφέρει 16 (8 x 2) πυραύλους P-500 Bazalt (SS-N-12 Sandbox, κατά το ΝΑΤΟ). Όλοι οι πύραυλοι μπορούν να φέρουν και πυρηνικές κεφαλές, και αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο κανείς δυτικός στόλος δεν σκέφτεται ούτε το ενδεχόμενο αντιπαράθεσης μαζί του.

Σε περίπτωση χερσαίας επίθεσης  των Ηνωμένων Πολιτειών ή της Τουρκίας εναντίον του  Άσαντ, η Ρωσία θα δώσει πυραύλους  S-300  στην Συρία

Σύμφωνα με το λιβανικό τηλεοπτικό κανάλι al-Mayadeen η Ρωσία θα λάβει σοβαρά αντίμετρα, εάν οι αμερικανικές επιθέσεις εναντίον τρομοκρατικών στόχων στη Συρία εφαρμοστούν εναντίον  συριακών κυβερνητικών στόχων , αλλά και της ίδιας της κυβέρνησης  του Άσαντ .

Το κανάλι επικαλείται ως πηγή του "Ρώσο διπλωμάτη στην Ουάσιγκτον."

Σύμφωνα με αυτόν τον  διπλωμάτη,  στην περίπτωση αμερικανικών αεροπορικών και επίγειων επιθέσεων εναντίον των θέσεων του συριακού στρατού, η  Ρωσία θα προμηθεύσει τον συριακό στρατό με σύγχρονο οπλισμό  , συμπεριλαμβανομένων σύγχρονων μαχητικών  αεροσκαφών και επιθετικών ελικόπτερων αλλά  και των αντι-αεροποριών συστημάτων S-300. Επιπλέον, η Ρωσία θα αυξήσει την ναυτική παρουσία της στην ανατολική Μεσόγειο, κάτι που ήδη υλοποιείται
σταδιακά .

Παρόμοια μέτρα θα ληφθούν στην περίπτωση της άμεσης  χερσαίας επέμβασης της Τουρκίας.

Όμως και Αμερικανοί αξιωματούχοι των υπηρεσιών ασφαλείας αποκάλυψαν στο WND επιβεβαιώνοντας τον Ρώσο διπλωμάτη , πως σε μυστικές συνομιλίες που είχε η Μόσχα με εκπροσώπους των Ηνωμένων Εθνών, χαρακτήρισε απερίσκεπτη και πρόχειρη την εκστρατεία της κυβέρνησης Ομπάμα κατά του Ισλαμικού κράτους στο Συριακό έδαφος καθώς και πως αποτελεί παραβίαση των διεθνών συμφωνιών όσον αφορά τον έλεγχο στον εναέριο χώρο της Συρίας.

Προειδοποίησε ανοικτά πως θα προβεί σε αντίποινα εάν η Δύση προσπαθήσει σκοπίμως να διευρύνει τους στόχους της με το πρόσχημα της εξόντωσης του Ισλαμικού Κράτους στη Συρίακαι πως καλό θα είναι να εστιάσει στους μαχητές της ISIS παρά να δοκιμάσει να πλήξει οποιοδήποτε στόχο της Συριακής επικράτειας , διότι σε άλλη περίπτωση είναι έτοιμοι ανά πάσα στιγμή να ενισχύσουν την πολεμική αεροπορία του Άσαντ για να μπορέσει να αμυνθεί.

Ρώσσοι διπλωμάτες τόνισαν πως πρέπει να τηρηθούν τα “συμφωνημένα” του περασμένου Σεπτεμβρίου στα οποία με ένα σαρωτικό deal για τον αφοπλισμό του οπλοστάσιου χημικών όπλων της Συρίας , έγιναν και συμφωνίες για τον εναέριο χώρο της Συρίας οι οποίες παραβιάζονται πλέον από την επέμβαση Μ.Ομπάμα.

Εκείνη την εποχή, η διεθνής κοινότητα φοβόταν πως ο Άσαντ θα μπορούσε να χρησιμοποιήσει χημικά όπλα μετά το προβοκατόρικο χτύπημα των ισλαμιστών στην Γκούτα της Δαμασκού.  Αυτός ο φόβος οδήγησε σε μια συμφωνία στην οποία η Μόσχα διαβέβαίωσε νιώθωντας σημαντική ευθύνη πως θα διασφαλίσει τον εναέριο χώρο της Συρίας αφού η χώρα θα έχανε την προστασία των χημικών όπλων, άλλωστε αυτός ήταν και ο σκοπός που οι ισλαμιστές διοργάνωσαν την προβοκάτσια σε συνεργασία με την Δύση.

Οι αξιωματούχοι επιπλέον δήλωσαν πως τόσο ο στρατός της Ρωσίας όσο και του Ιράν βρίσκονται σε επαυξημένη επιφυλακή εν μέσω της τρέχουσας κατάστασης στη Συρία και επαγρυπνούν για την εξέλιξη της εκστρατείας.


Η αμερικανική Αεροπορία και ο λοιπός συνασπισμός κρατών , εδώ και λίγες ημέρες πλήττει στόχους του ISIS στη Συρία κοντά στα τουρκικά σύνορα καθώς και θέσεις της χωρας στα Ανατολικά. Ενώ οι Τούρκοι ετοιμάζονται κυριολεκτικά να εισβάλλουν. Η ISIL έπαιξε το ρόλο της που ήταν να φέρει τις ΗΠΑ στη Μέση Ανατολή και σε απόσταση αναπνοής από τον Άσαντ, όσο για τους βομβαρδισμούς, από τη στιγμή που οι ισλαμιστές βρίσκονται στις "πύλες" της Βαγδάτης, κανένας δεν μπορεί να είναι σίγουρος για το τι βομβαρδίζουν πραγματικά οι Αμερικανοί. 

Σχόλια

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα των άρθρων.

Εμείς απλά τα παρουσιάζουμε και η αξιολόγησή τους επαφίεται στην κρίση του αναγνώστη.

Αποποιούμαστε κάθε νομικής ευθύνης για την ακρίβεια των γραφομένων σε άλλα ιστολόγια ή ιστοσελίδες.