Ηλίθιοι ή απατεώνες; - Τι δεν καταλαβαίνουν στην κυβέρνηση από αυτά που είπε η Λαγκάρντ;

ΜΕ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΤΟ ΔΝΤ ΜΑΣ "ΚΛΕΙΔΩΝΕΙ" ΓΙΑ ΜΙΑ ΓΕΝΙΑ ΣΤΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ
Ούτε μία λέξη που να αναφέρεται σε έξοδο της Ελλάδας από το μνημόνιο ή να προϊδεάζει προς αυτή την κατεύθυνση δεν υπάρχει στην ανακοίνωση που εξέδωσε το ΔΝΤ μετά τη συνάντηση της  Κριστίν Λαγκάρντ με τον Έλληνα υπουργό Οικονομικών. Ακόμη και ο Γκίκας Χαρδούβελης μίλησε για διαπραγμάτευση που θα διαρκέσει μήνες.



Για ποια έξοδο λοιπόν από τα μνημόνια παραμυθιάζει η κυβέρνηση τους Έλληνες πολίτες; Είναι ηλίθιοι στην κυβέρνηση που δεν καταλαβαίνουν ότι μία τέτοια ενέργεια, καθαρά επικοινωνιακή, θα κοστίσει στη χώρα ένα νέο πρόγραμμα, μπορεί να ονομάζεται «προληπτικού χαρακτήρα», με νέα μέτρα σε βάρος των πολιτών ή είναι απατεώνες που κοιτάζουν να αντιστρέψουν τη σε βάρος της κυβέρνησης εικόνα;

Σύμφωνα με την ανακοίνωση που εκδόθηκε από το ΔΝΤ αμέσως μετά τη συνάντηση της Κριστίν Λαγκάρντ με τον Γκίκα Χαρδούβελη και τα υπόλοιπά μέλη της ελληνικής αντιπροσωπείας, όπως το διοικητή της τράπεζας της Ελλάδας Γιάννη Στουρνάρα και το σύμβουλο του πρωθυπουργού Σταύρο Παπασταύρου αναφέρεται πώς «συζητήθηκε η πρόοδος του προγράμματος και τα επόμενα βήματα».

Η δεύτερη παράγραφος της ανακοίνωσης είναι ωστόσο όλα τα… λεφτά. «Η κ. Λαγκάρντ επαίνεσε τις αρχές για τη σημαντική βελτίωση της δημοσιονομικής θέσης της Ελλάδας και τους ενθάρρυνε να εφαρμόσουν αποφασιστικά τις βασικές διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις, σύμφωνα με τις δεσμεύσεις του προγράμματος. Επανέλαβε τη δέσμευση του Ταμείου να στηρίξει την Ελλάδα συνεχίζοντας την επίτευξη των στόχων του προγράμματος».

Που αναφέρεται λοιπόν ή υπονοείται έστω η έξοδος της Ελλάδας από τα μνημόνια με τη στήριξη του ΔΝΤ; Η κ. Λαγκάρντ μιλάει καθαρά για εφαρμογή προγράμματος και νέες μεταρρυθμίσεις. Τι είναι αυτό λοιπόν που δεν καταλαβαίνουν στην κυβέρνηση όταν αντιλαμβάνεται ο κάθε Έλληνας πώς έχουν δεσμευτεί οι επόμενες γενιές με ένα πρόγραμμα «δημοσιονομικής προσαρμογής»; Για να μην μιλήσουμε για το χρέος.

Όταν λοιπόν στην κυβέρνηση και τα συστημικά ΜΜΕ πανηγυρίζουν πως έγινε το πρώτο βήμα για την έξοδο της Ελλάδα από το μνημόνιο ο ίδιος ο υπουργός Οικονομικών λέει πώς έγινε το πρώτο βήμα για μία μακρά διαπραγμάτευση. Μα αφού το ΔΝΤ επρόκειτο να αποχωρήσει το 2016. Για ποια λοιπόν διαπραγμάτευση μιλά η κυβέρνηση;

Μήπως τελικά αντί να βγούμε από το μνημόνιο η κυβέρνηση θέλει να μας φορτώσει ένα ακόμη με διαφορετική λέξη που θα ηχεί καλύτερα στα αυτιά των Ελλήνων αλλά θα είναι εξίσου επώδυνη στις τσέπες τους, όπως αυτό που έγινε με το «χαράτσι» της ΔΕΗ και τον ΕΝΦΙΑ; Σκεφτείτε πώς το «χαράτσι» ήταν έκτακτο και όχι μόνο δεν σταμάτησε όταν πετύχαμε (;) πρωτογενές πλεόνασμα αλλά έχει και μονιμότητα με τον ΕΝΦΙΑ.

Η κυβέρνηση απλά πουλάει ένα παραμύθι, όπως αυτό περί εξόδου της χώρας στις αγορές. Αλήθεια γιατί δεν συνεχίστηκε ο δανεισμός της Ελλάδας από τις αγορές; Για να γίνει αυτό θα πρέπει η ελληνική οικονομία να μπορέσει να σταθεί στα πόδια της και να μην έχει το αστρονομικό ποσό των 320 δισ. ευρώ χρέος. Αυτό για να συμβεί θέλει χρόνια.

Αυτός είναι και ο λόγος που το ΔΝΤ και η ΕΕ μιλώντας για την «επόμενη ημέρα» στην Ελλάδα, αν η Ελλάδα θέλει να… βγει από το μνημόνιο κάνουν λόγο για ένα πρόγραμμα «προληπτικής στήριξης» με τη συνδρομή του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας (ESM). Επί της ουσίας πρόκειται για ένα νέο μνημόνιο, το οποίο και νέα μέτρα θα συμπεριλαμβάνει και επιτήρηση της ελληνικής οικονομίας και εγγυήσεις.

Το είπε ξεκάθαρα η κ. Λαγκάρντ, το είπε σαφέστατα ο κ. Ντράγκι (δεν θα αγοράσει ελληνικά ομόλογα αν η Ελλάδα δεν είναι σε μνημόνιο) το λένε όλοι οι Ευρωπαίοι με πρώτη και καλύτερη την κ. Μέρκελ. Έξοδος από το μνημόνιο δεν υπάρχει. Τουλάχιστον μια γενιά είναι εγκλωβισμένη στο μνημόνιο.

Τώρα, η κυβέρνηση για εσωτερική και μόνο κατανάλωση και για να αντιστρέψει το σε βάρος της κλίμα στην Ελλάδα παίζει απλά με τις λέξεις και παρουσιάζει μια εικονική πραγματικότητα. Ο λαός όμως γνωρίζει και μπορεί να ξεχωρίσει την αλήθεια από το ψέμα. Και η απάτη με τον ΕΝΦΙΑ είναι πολύ πρόσφατη.
defencenet

Σχόλια

  1. ΦΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΠ ΜΑΝΑ ΜΟΥΟΥΟΥΟΥΟΥΟΥΟΥΟΥ ΤΙ ΣΦΑΛΙΑΡΑ ΕΙΝ΄ΑΥΤΗ ΑΝΤΩΝΑΚΗ ΜΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΣ ΠΟΥ ΣΟΥ ΕΧΩΣΕ H KRISTIN ΚΟΚΚΙΝΗΣΕ Ο ΣΒΕΡΚΟΣ ΣΟΥ ΠΕΤΑΧΤΗΚΑΝ ΤΑ ΜΑΤΙΑ ΣΟΥ ΚΑΙ ΣΟΥ ΕΣΠΑΣΑΝ ΤΑ ΠΑΤΟΜΠΟΥΚΑΛΑ ΣΟΥ ΑΓΟΡΙΝΑ ΜΟΥΟΥΟΥΟΥΟΥΟΥΟΥΟΥΟΥ.ΦΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΠ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Οι διαχειριστές του ιστολογίου δε φέρουν ευθύνη για σχόλια των αναγνωστών.
Σεμνα και ταπεινα παρακαλω και στη μητρική σας γλώσσα για να μεταφράζονται

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα των άρθρων.

Εμείς απλά τα παρουσιάζουμε και η αξιολόγησή τους επαφίεται στην κρίση του αναγνώστη.

Αποποιούμαστε κάθε νομικής ευθύνης για την ακρίβεια των γραφομένων σε άλλα ιστολόγια ή ιστοσελίδες.