ΔΡΑΜΑΤΙΚΕΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ "Ασφυξία" Α.Σαμαρά - Αίτημα δεκαπέντε βουλευτών: "Παραιτήσου ή πάμε σε εκλογές"

Νέος μοχλός πίεσης για άμεση παραίτηση του πρωθυπουργού Α.Σαμαρά και του Αντιπροέδρου Ε.Βενιζέλου και σχηματισμό κυβέρνησης Εθνικής Ενότητας είχαμε πριν από λίγο από την ομάδα των δεκαπέντε Ανεξάρτητων Δημοκρατικών Βουλευτών.
 Μετά τα βαρυσήμαντα στελέχη της ΝΔ που ζητούν απόχώρηση από την πρωθυπουργία του Α.Σαμαρά και δημιουργία κυβέρνησης Εθνικής Ενότητας, το ίδιο ζητά και η ομάδα των Ανεξάρτητων Δημοκρατικών Βουλευτών. Επεκτείνει μάλιστα τον κατάλογο των "ανεπιθύμητων" και στον Ε.Βενιζέλο, καθώς και αυτός και ο Α.Σαμαράς ανήκουν στο "παλιό" πολιτικό σύστημα που οδήγησε την χώρα στην καταστροφή.


Ολοι συμφωνούν πως δεν πρέπει σε αυτή να συμμετέχουν οι Αντώνης Σαμαράς και Ευάγγελος Βενιζέλος ενώ για τον Αλέξη Τσίπρα υπάρχουν κάποιοι που σημειώνουν πως «θα μπορούσε να συμμετάσχει καθώς δεν έχει δοκιμαστεί».

Την ώρα που τα κομματικά επιτελεία έχουν βγάλει τα μολύβια προκειμένου να καταγράψουν όλους τους πιθανούς συσχετισμούς δυνάμεων ενόψει της κρίσιμης μάχης για την ψήφο εμπιστοσύνης αλλά και την επικείμενη για την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας, έρχεται η ομάδα των Ανεξάρτητων Δημοκρατικών Βουλευτών να δώσει οριστικό τέλος στις ουτοπικές ελπίδες του Α.Σαμαρά να εκλέξει Πρόεδρο συγκεντρώνοντας με κάποιο "μαγικό" τρόπο τους απαιτούμενους 180 βουλευτές.

Σύμφωνα με πληροφορίες μέλη της ομάδας που προέρχονται τόσο από την κεντροδεξιά όσο και από την κεντροαριστερά ετοιμάζουν κείμενο – μανιφέστο με το οποίο θα υποστηρίζουν την ανάγκη αλλαγής της πολιτικής και την σύνταξη «εθνικού – πατριωτικού σχεδίου ανασυγκρότησης της χώρας το οποίο πρέπει να υλοποιήσει κυβέρνηση εθνικής σωτηρίας που θα σχηματιστεί από την παρούσα Βουλή.

Την συγκεκριμένη άποψη – με επιμέρους διαφοροποιήσεις -  που αναπτύχθηκε κατά την χθεσινοβραδινή συνεδρίαση της ΚΟ  φαίνεται να υποστηρίζει η πλειοψηφία των δεκαπέντε ανεξάρτητων Δημοκρατικών βουλευτών μεταξύ των οποίων οι Πάρις Μουτσινάς, Γιώργος Κασαπίδης, Μίμης Ανδρουλάκης, Χρυσούλα Γιαταγάνα κ.α.

Θα θέσουν το ζήτημα και την πρότασή τους για συγκρότηση κυβέρνησης εθνικής σωτηρίας στην παρούσα Βουλή όπως διαρρέουν. Οι επιμέρους διαφοροποιήσεις που προς ώρας ξεπερνιούνται έχουν να κάνουν με την σύνθεση της κυβέρνησης εθνικής σωτηρίας. Ολοι σχεδόν συμφωνούν πως δεν πρέπει σε αυτή να συμμετέχουν οι κ.κ. Αντώνης Σαμαράς και Ευάγγελος Βενιζέλος ενώ για τον κ. Αλέξη Τσίπρα υπάρχουν κάποιοι που σημειώνουν πως «θα μπορούσε να συμμετάσχει καθώς δεν έχει δοκιμαστεί».Άλλωστε δεν μπορούν να κάνουν και αλλιώς καθώς ο ΣΥΡΙΖΑ με βάση και τις νωπές πρόσφατες Ευρωεκλογές είναι πρώτο κόμμα.

Πέραν αυτών, υπάρχουν και βουλευτές όπως ο Πέτρος Τατσόπουλος που ξεκαθάρισε ότι δεν τον αφορούν οι εν λόγω σχεδιασμοί καθώς έχει αποφασίσει να συνεργαστεί με το «Ποτάμι» (αρχίζει και αποκαλύπτεται ο λόγς δημιουργίας της "Ποταμιάς") αλλά και ο Οδυσσέας Βουδούρης που έχει προσχωρήσει στον ΣΥΡΙΖΑ.

Κάποιο από τον κεντροαριστερό χώρο εξέφρασαν την ενόχλησή τους ότι η πρόταση αυτή θα φαίνεται σαν να ταυτίζεται με αυτή των Δεξιών Α.Τζιτζικώστα, και Γ.Βλάχου, αλλά μάλλον περισσότερο για το πολιτικό "θεαθήναι"  συνέβη αυτό.

Επί της ουσίας αυτό σημαίνει όχι μόνο ότι ο Α.Σαμαράς δεν μπορέι να βρει τους περίπου δεκα βουλευτές που χρειαζόταν για την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας, αλλά και σε αυτούς που θεωρούσε ότι μπορεί να τους υπολογίζει θα πρέπει να σκέφτεται ότι θα έχει αρκετούς λιγότερους.

Σημειώνεται ότι ο Ν.Νικολόπουλος εντάχθηκε στους ΑΝΕΛ με τον όρο ότι δεν θα ψηφίσουν Πρόεδρο της Δημοκρατίας.


Δεν μπορεί να υπολογίζει ούτε και στους ανεξάρτητους δέκα βουλευτές (προστέθηκε χτες και η Ραχήλ Μακρή) πλην ορισμένων πρώην νεοδημοκρατών, για να υπερψηφιστεί η οποιαδήποτε πρόταση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ για Πρόεδρο της Δημοκρατίας άρα οδεύουμε ταχύτατα προς εκλογές το αργότερο τον Φεβρουάριο.

Σχόλια

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα των άρθρων.

Εμείς απλά τα παρουσιάζουμε και η αξιολόγησή τους επαφίεται στην κρίση του αναγνώστη.

Αποποιούμαστε κάθε νομικής ευθύνης για την ακρίβεια των γραφομένων σε άλλα ιστολόγια ή ιστοσελίδες.