Οι τακτικές της «κατίνας»: Ακόμα και τα ολοφάνερα και αυταπόδεικτα ψέμματα πρέπει να αναπαράγονται

Παλιά, σε κάθε γειτονιά υπήρχε μία «κατίνα», που παραμόνευε ακούγοντας την κάθε διάδοση, όσο εξωφρενική και να ήταν αυτή, σπεύδοντας να την αναπαράγει, προσθέτοντας από το μυαλό της «σπαρταριστές» λεπτομέρειες, οι οποίες ακόμα και αν διαψεύδονταν συνέχιζαν να είναι μέρος του παραμυθιού, για να μην χαλάει η συνέχεια. Τι συμβαίνει, όμως, όταν η «κατίνα» γίνεται δημοσιογράφος και το ψέμα της γίνεται «ρεπορτάζ»;
Γράφαμε, μόλις χθες, για την «κατίνα» της δημοσιογραφίας, την «Μαρία Αντουανέτα» της διανόησης, η οποία από «Βήματος», μεμφόταν την ορθογραφία αθώων μηνυμάτων λαϊκών ανθρώπων, ξεχνώντας να κάνει την ανάλογη κριτική για όσους σε πείσμα των καιρών συνεχίζουν να στηρίζουν αναφανδόν μία κυβέρνηση, της οποίας οι πολιτικές έχουν οδηγήσει χιλιάδες ανθρώπους στην αυτοκτονία.

Βλέπουμε, λοιπόν, σήμερα στο «Βήμα» νέα «στοιχεία – φωτιά» για τα «όπλα» της Χρυσής Αυγής. Μάλιστα αναφέρονται και έγγραφα, τα οποία σύμφωνα με τον συντάκτη «αποτελούν απάντηση σε ισχυρισμούς στελεχών του ακροδεξιού μορφώματος ότι ποτέ δεν χρησιμοποιούσαν όπλα ή τουλάχιστον αυτά που είχαν αφορούσαν το παιχνίδι paintball».
Δεν θα σταθούμε στην γελοιότητα του επιχειρήματος ότι «τα έγγραφα συνιστούν απόδειξη» ύπαρξης οπλισμού, αφού είναι προφανές ότι η φωτογραφία ενός όπλου, δεν αποτελεί απόδειξη ύπαρξης του, αλλά μόνο μία φωτογραφία. Παραδείγματος χάριν, σε φωτογραφία που υπάρχει στην δικογραφία και έχει δημοσιεύσει στο παρελθόν το «Βήμα», υπάρχει ένας εκτοξευτήρας LOW. Αποδεικνύει αυτή η φωτογραφία την ύπαρξη του εν λόγω όπλου;
Παρότι φιλοτίμως η «κατίνα» είχε αρχικώς γράψει ότι στην φωτογραφία φαίνεται «μέλος της Χ.Α.», να κρατάει τον εκτοξευτήρα, ακολούθως διόρθωσε το άρθρο, επειδή αυτός που κρατούσε τον εκτοξευτήρα ήταν ένας Φιλιππινέζος στρατηγός που έχει πεθάνει από το 2008.
Παρότι, όμως, το άρθρο διορθώθηκε στο διαδίκτυο είχε αναπαραχθεί η απύθμενη ανοησία της «κατίνας». Είναι σαφές, λοιπόν, ότι η φωτογραφία ενός όπλου δεν αποδεικνύει την ύπαρξή του. Βρίθει, άλλωστε, η δικογραφία από «όπλα google», δηλαδή από φωτογραφίες όπλων που μπορεί να βρει ο καθείς στο διαδίκτυο.


Το πιο αστείο της υποθέσεως είναι ότι στην ίδια εφημερίδα, το «Βήμα», υπήρξε στο παρελθόν παραδοχή ότι τα όπλα των φωτογραφιών είναι ψεύτικα. Θυμίζουμε: "Ένα από τα αυτόματα όπλα που φαίνεται να κρατούν στις 
φωτογραφίες που δημοσιεύθηκαν τα μέλη της Χρυσής Αυγής, εκείνο δηλαδή με τη διόπτρα, φαίνεται να είναι πράγματι όπλο για παιγνίδι airsoft. Αυτό φαίνεται να προκύπτει από το κάτω μέρος του χειροφυλακτήρα που φαίνεται σε μία από τις φωτογραφίες. Εκεί έχει υποδοχή για το ειδικό αέριο το οποίο χρησιμοποιείται για την εκτόξευση των σφαιριδίων."

Όμως, όπως γράφει και ο τίτλος του παρόντος, το κουτσομπολιό και η ψευτιά δεν κάμπτονται από την αλήθεια, αλλά συνεχίζουν και διαδίδονται. Και επαναλαμβάνουμε σχετικά με την δίκη: Βάλτε την ζωντανά να γελάσει και το παρδαλό κατσίκι!

Σχόλια

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα των άρθρων.

Εμείς απλά τα παρουσιάζουμε και η αξιολόγησή τους επαφίεται στην κρίση του αναγνώστη.

Αποποιούμαστε κάθε νομικής ευθύνης για την ακρίβεια των γραφομένων σε άλλα ιστολόγια ή ιστοσελίδες.