“ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΕΥΩΝ” ΤΟΥ “ΤΑΓΜΑΤΑΣΦΑΛΙΤΗ” ΣΑΜΑΡΑ ΜΕ ΣΤΕΝΟΥΣ ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ ΦΑΣΙΣΤΕΣ: Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΤΟΥ Μ.ΒΟΡΙΔΗ ΑΠΟ ΤΟ ΚΟΛΕΓΙΟ ΑΘΗΝΩΝ ΠΟΥ ΚΛΑΙΕΙ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΤΑΦΟΥΣ ΤΗΝ ΩΡΑ ΠΟΥ ΟΙ “ΡΙΝΓΚΟ” ΠΥΡΟΒΟΛΟΥΝ ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΝΕΚΡΟΤΑΦΕΙΟ(ΒΙΝΤΕΟ ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΟ)

“…Ένας εκ των –επί πολλά χρόνια- στενών συνεργατών του Μάκη Βορίδη, είναι ο Παναγιώτης Δούμας. Αποφοίτησε από το Κολλέγιο Αθηνών λίγα χρόνια μετά τον Βορίδη -το 1989 συγκεκριμένα- και παράλληλα με τις επιχειρηματικές του δραστηριότητες, τον ακολούθησε στα πολιτικά του βήματα από την εποχή του λεπενικού Ελληνικού Μετώπου, αναλαμβάνοντας μάλιστα και χρέη συμβούλου του, όσο ο Βορίδης ήταν υπουργός Υποδομών επί πρωθυπουργίας Παπαδήμου.





Ο Παναγιώτης Δούμας,(φωτό) τα έργα και τις ημέρες του οποίου θα αναλύσουμε παρακάτω, είναι ο άνθρωπος που έχει αναρτήσει στο youtube βίντεο από την κηδεία του χουντικού Ντερτιλή, τον οποίο αποκαλεί «ηρωικό Στρατηγό, ο οποίος απεβίωσε, έγκλειστος ακόμη, ύστερα από 38 χρόνια, από το φαύλο μεταπολιτευτικό καθεστώς». Στο βίντεο του Παναγιώτη Δούμας ακούγονται διάφοροι φιλοχουντικοί να υμνούν τον Ντερτιλή φωνάζοντας πάνω από το φέρετρό του «αθάνατος», «άξιος» και «καλό σου ταξίδι στρατηγάρα».

Ποιος είναι ο πολιτικός φίλος του Μ. Βορίδη

Τις φιλοχουντικές του απόψεις ο Παναγιώτης Δούμας δεν προσπάθησε να τις κρύψει ποτέ. Ο ίδιος άλλωστε αρθρογραφούσε στην εφημερίδα «Ελληνικές Γραμμές» του Μάκη Βορίδη. Η περίπτωσή του όμως είναι ενδεικτικότατη της δεξιόστροφης πορείας που έχει πάρει η Νέα Δημοκρατία, από τότε που ο Αντώνης Σαμαράς, ανέλαβε την προεδρία της.

Ο Δούμας συγκαταλέγεται στα ιδρυτικά στελέχη του μορφώματος του Μάκη Βορίδη που άκουγε στο όνομα Ελληνικό Μέτωπο και από τα μέσα της δεκαετίας του ΄90 μέχρι το 2005 όταν ανέστειλε τη λειτουργία του εξαιτίας της προσχώρησης στελεχών του στον ΛΑΟΣ του Γιώργου Καρατζαφέρη, πρέσβευε τον ελληνικό εθνικισμό με μέλη προερχόμενα από τη χουντική νεολαία ΕΠΕΝ κι ενός ακόμη αγνώστου ακροδεξιού κινήματος, του ΕΝΕΚ.

Ο ίδιος διετέλεσε από το 1997 αρχισυντάκτης του επίσημου εντύπου του κόμματος του Βορίδη, ενώ το 2004 ήταν υποψήφιος βουλευτής. Παράλληλα υπήρξε μέλος της κεντρικής επιτροπής της ΕΠΕΝ, της οργάνωσης που ο δικτάτορας Παπαδόπουλος είχε ιδρύσει μέσα από τη φυλακή και της οποίας προήδρευσαν κατά σειρά ο προφυλακισμένος αρχηγός της Χρυσής Αυγής Νίκος Μιχαλολιάκος και ο Μάκης Βορίδης. Ο Δούμας, ο οποίος έχει διατελέσει και αντιπρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Αθηνών και σύμφωνα με το alterthess.gr έγινε γνωστός από την οργάνωση «Παρεμπόριο Stop», που είχε κατηγορηθεί στο παρελθόν για ξυλοδαρμούς μικροπωλητών, έχει επίσης συμμετάσχει σε εκδήλωση του φασιστικού περιοδικού Patria.

Στο πάνελ της εκδήλωσής εκείνης βρισκόταν δίπλα στους Μάκη Βορίδη, ο οποίος τότε απέρριπτε κατηγορηματικά τη θεωρία της καταδίκης της βίας απ” όπου κι αν προέρχεται, Θάνο Πλεύρη, Γιάννη Κωτούλα (πρόκειται για τον ανασκευαστή του ναζισμού που εντέχνως κάλυψε η Νέα Δημοκρατία), Χριστίνα Σιδέρη (εκείνη που μεταξύ άλλων, ζητούσε τη σύλληψη των γονιών του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου), Σπύρο Γιαννάτο (αγανακτισμένο μέλος της Χρυσής Αυγής στον Αγ. Παντελεήμονα), Κώστα Χατζή (μέλος της ΟΝΝΕΔ και υποψήφιο πρόεδρό της στο παρελθόν) κ.α. Μεταξύ των ομιλητών εκείνης της εκδήλωσης ήταν και οι Δημήτρης Ζαφειρόπουλος (δεύτερος πριν από χρόνια στην ιεραρχία της Χρυσής Αυγής και εκδότης της ακροδεξιάς εφημερίδας «Ελεύθερος Κόσμος») και Γιάννης Παναγιωτακόπουλος, ο οποίος διετέλεσε πρόεδρος της νεολαίας του Ελληνικού Μετώπου, αλλά και πρόεδρος της νεολαίας του ΛΑΟΣ.

Πήρε αξίωμα μαζί με τον Βορίδη

Το 2005, όταν ο νυν υπουργός Υγείας προσχώρησε στον ΛΑΟΣ, ο Παναγιώτης Δούμας τον ακολούθησε. Όπως φάνηκε αργότερα, δεν συμφωνούσε ιδιαίτερα με αυτή την ενέργεια αφού, όπως ο ίδιος έχει γράψει, θεωρούσε τον Καρατζαφέρη  «άνθρωπο του συστήματος, που είχε διαγραφεί από την Νέα Δημοκρατία για λόγους μη ιδεολογικούς και απλά χρησιμοποίησε τους επικοινωνιακούς του μηχανισμούς για να καταλάβει έναν ορφανό πολιτικό χώρο, αυτόν που θα μπορούσαμε να αποκαλέσουμε ευρύτερο πατριωτικό χώρο». Αυτό όμως δεν είχε καμιά σημασία.


Ο Παναγιώτης Δούμας περίμενε υπομονετικά την πολιτική ανέλιξη τού φίλου τουΜάκη Βορίδη και κατάφερε το 2011, πριν ακόμη ο Βορίδης προσχωρήσει στη Νέα Δημοκρατία, να αναλάβει ρόλο υπεύθυνου Τύπου στο υπουργείο Υποδομών, όπως επίσης έχει παραδεχθεί ο ίδιος στο twitter. Να σημειωθεί ότι η σελίδα των αποφοίτων του Κολλεγίου Αθηνών στο διαδίκτυο εμφανίζει τον Παναγιώτη Δούμα ως ειδικό σύμβουλο του Μάκη Βορίδη στο ίδιο υπουργείο. Από τον ΛΑΟΣ του Γιώργου Καρατζαφέρη αποχωρεί το 2012, πάλι μαζί με τον Βορίδη, ενώ δημοσιεύματα το θέλουν να έχει προσχωρήσει επίσης στη Νέα Δημοκρατία”.

candianews.gr

Σχόλια

  1. ΟΠΟΙΟΙ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΔΩΣΟΥΝ ΨΗΦΟ ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗΣ ΣΕ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΠΡΟΔΟΤΙΚΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΕΙΝΑΙ ΣΥΝΕΝΟΧΟΙ ΣΤΟ ΕΓΚΛΗΜΑ ΠΟΥ ΣΥΝΤΕΛΕΙΤΑΙ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΟΥ ΛΑΟΥ ΚΑΙ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ.
    Στα επερχόμενα ειδικά δικαστήρια θα τεκμηριωθεί σύντομα και πολύ εύκολα ότι δεκάδες κυβερνητικά λαμόγια της συγκυβέρνησης και ειδικά ο αντπρόεδρος της Τούρκογλου, είχαν στα χέρια τους συγκεκριμένες μελέτες για τις επιπτώσεις της πολιτικής λιτότητας στα επίπεδα γενοκτονίας του λαού, αλλά έβαλαν την υπογραφή τους φαρδιά πλατιά και εν πλήρη συνείδηση για να πεθάνουν χιλιάδες συμπολίτες τους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Οι διαχειριστές του ιστολογίου δε φέρουν ευθύνη για σχόλια των αναγνωστών.
Σεμνα και ταπεινα παρακαλω και στη μητρική σας γλώσσα για να μεταφράζονται

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα των άρθρων.

Εμείς απλά τα παρουσιάζουμε και η αξιολόγησή τους επαφίεται στην κρίση του αναγνώστη.

Αποποιούμαστε κάθε νομικής ευθύνης για την ακρίβεια των γραφομένων σε άλλα ιστολόγια ή ιστοσελίδες.