"Κατεβάζει" ολόκληρο στόλο στην Κυπριακή ΑΟΖ η Τουρκία - Στέλνει ακόμη δύο πολεμικά πλοία

ΜΕ ΤΗ ΔΥΝΑΜΗ ΤΩΝ ΟΠΛΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΕΙ "ΕΙΣΒΟΛΗ" ΣΤΑ ΚΥΠΡΙΑΚΑ ΚΟΙΤΑΣΜΑΤΑ
Η ΕΕ ζητά “νταβατζηδικα” λεφτα απο την Κυπρο την οποία όμως αφήνει στα νύχια των Οθωμανών. “Ένωση” ή αποτυχημενοι μπράβοι;
Δύο ακόμη πολεμικά πλοία στέλνει στην Κυπριακή ΑΟΖ η Τουρκία βάζοντας «φωτιά» στην περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου. Η Άγκυρα κλιμακώνει την ένταση τη στιγμή που επισκέπτεται την Κύπρο ο υπουργός Εξωτερικών Ευάγγελος Βενιζέλος προκειμένου να προετοιμάσει με τους ομολόγους του από την Κύπρο και την Αίγυπτο την τριμερή συνάντηση σε επίπεδο αρχηγών κρατών, η οποία σαφώς συνδέεται με την αξιοποίηση των ΑΟΖ Ελλάδας-Κύπρου-Αιγύπτου.


Όπως ανακοίνωσε η Τουρκία στέλνει στην Κυπριακή ΑΟΖ τη φρεγάτα TCG Goksu (F-497) και την κορβέτα Zipkin (P-336) κλάσης Kilic II. Τα δύο πολεμικά πλοία θα προστεθούν στα ήδη υπάρχοντα, τη φρεγάτα Gelibolu και την κορβέτα Bartin που συνοδεύουν το ερευνητικό σκάφος «Barbaros» το οποίο «αλωνίζει» εντός της Κυπριακής ΑΟΖ.

Πρόκειται για έναν μικρό στόλο που συγκεντρώνει η Τουρκία στην Κυπριακή ΑΟΖ, αποτελούμενο από τέσσερα πολεμικά πλοία (δύο φρεγάτες και δύο κορβέτες) και ένα υποβρύχιο, ενώ στην περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου πλέουν μερικά ακόμη πολεμικά πλοία, σε απόσταση αναπνοής από την Κύπρο.

Φαίνεται πώς η Άγκυρα ανεβάζει επικίνδυνα το θερμόμετρο της έντασης στην περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου και επιχειρεί με τη δύναμη των όπλων να βάλει «πόδι» στην Κυπριακή ΑΟΖ και να εκμεταλλευτεί για λογαριασμό της τα κοιτάσματα φυσικού αερίου και πετρελαίου. Δεν είναι τυχαίο άλλωστε που θέλει να στήσει πλατφόρμα άντλησης φυσικού αερίου ανοιχτά της Λάρνακας.

Κανείς δεν μπορεί να γνωρίζει που θα το φτάσει η Τουρκία, αν και πολλοί, στην Κύπρο και στην Ελλάδα μιλούν στην Ίμια Νο-2, εντάσσοντας σε αυτό και την πτώση του δικινητήριου αεροσκάφους Diamond DA-42 το οποίο πιθανόν να καταρρίφθηκε και από τουρκικό πλοίο.

Είναι βέβαιο πώς το επόμενο διάστημα θα είναι «καυτό» στην περιοχή της Κυπριακής ΑΟΖ, λόγω και των επαφών που θα έχουν Ελλάδα-Κύπρος-Αιγυπτός για την ενίσχυση του τριμερούς άξονα και την αξιοποίηση των κοιτασμάτων στις ΑΟΖ των τριών χωρών.


Από το Πεντάγωνο αναφέρουν οι ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις είναι σε ετοιμότητα, αναμένοντας κλιμάκωση της έντασης από την Τουρκία με πιθανό «θερμό επεισόδιο» εντός του Αιγαίου.



Η ΕΕ ζητά “νταβατζηδικα” λεφτα απο την Κυπρο την οποία όμως αφήνει στα νύχια των Οθωμανών. “Ένωση” ή αποτυχημενοι μπράβοι;


Για να μας ζητούν χρήματα μάλλον φαίνεται να μας ¨περισσεύουν¨.
Μας περισσεύουν άραγε;
¨Αγνοώντας επιδεικτικά την οικονομική κατάσταση Κύπρου και Ελλάδας, η Ευρωπαϊκή Ένωση φαίνεται να αποφάσισε την αύξηση της συνεισφοράς των δύο χωρών στον κοινοτικό προϋπολογισμό.
Σύμφωνα με BBC και Financial Times, η Κύπρος καλείται να καταβάλει επιπλέον 42 περίπου εκατομμύρια ευρώ, η Ελλάδα 89, το Ηνωμένο Βασίλειο 2,1 δισεκατομμύρια ευρώ επιπλέον, η Ολλανδία 642 εκατομμύρια και η Ιταλία επιπλέον 340 εκατομμύρια ευρώ.
Στον αντίποδα, στον κατάλογο των χωρών με μείωση της συνεισφοράς τους, περιλαμβάνεται και η ισχυρότερη οικονομία της Ευρώπης η Γερμανία.
Συγκεκριμένα, η Γαλλία παρουσιάζεται με μειωμένη συνεισφορά κατά 1 δισεκατομμύριο ευρώ, η Γερμανία κατά 780 εκατομμύρια και η Δανία κατά 321 εκατομμύρια ευρώ.
Τον κατάλογο των χωρών με μείωση στη συνεισφορά τους στον κοινοτικό προϋπολογισμό περιλαμβάνονται Πολωνία και Αυστρία.¨ Νέστορα Βασιλείου 26.10.2014 19:36 Κύπρος
http://www.sigmalive.com/news/ χρόνια πολλά Νέστορα
Αν μας ¨περισσεύουν¨ χρήματα τότε γιατί δεν αγοράστηκαν τα ενδεδειγμένα πολεμικά πλοία στην Κύπρο για να περιπολούν την ΑΟΖ της;
Ο κ. Κασουλίδης σε συνέντευξη του στην εφημερίδα «Πολίτης», έθεσε ένα μείζον εθνικό θέμα το οποίο απασχολεί την επικαιρότητα.

«Μην απαντήσω καλύτερα για το ελληνικό πλοίο. Γιατί δεν έχουμε στη διάθεση μας πλοία του Κυπριακού Πολεμικού Ναυτικού, με σκοπό τις «μανούβρες» ασφαλώς και όχι τη «ναυμαχία». Δεν ζήτησε η κυβέρνηση του Νίκου Αναστασιάδη την αγορά δύο σκαφών από το Ισραήλ; Δεν εμποδίστηκε από εμάς η αγορά». Ο κ. Κασουλίδης αναφερόταν στη πρόταση για αγορά δύο πολεμικών πλοίων η οποία εμποδίστηκε από τα κόμματα με δικαιολογία την οικονομική κρίση.

Ο Κύπριος υπουργός Εξωτερικών τόνισε πως «έχει δικαίωμα ο Κυπριακός λαός να μη νιώθει ταπεινωμένος όπως σε αυτή τη περίπτωση. Τα μέτρα όμως που έχουμε στη διάθεση μας είναι αυτά που αποφασίστηκαν και δεν μπορεί να είναι άλλα. Η στρατιωτικοποίηση της κρίσης θα λειτουργήσει εις βάρος του αδυνάτου και αδύνατοι είμαστε εμείς. Νομίζω πως δεν πρέπει να επιδιωχθεί στρατιωτικοποίηση» Posted by onpolitika στο Οκτωβρίου 26, 2014http://olympia.gr/

Όταν στην αυλή σου θέλεις να αντλήσεις Φ.Α δεν πάς ¨ξυπόλητος στα αγκάθια¨.

Πρώτα διασφαλίζεις τα νώτα σου, όχι φυσικά με μόνο συμφωνίες ¨ αλλά τούρκα¨.

Πρέπει να μάθουνε οι Έλληνες και οι Κύπριοι για ποιους ακριβώς λόγους η επιλογή της αγοράς των Πολεμικών Πλοίων από την Κυπριακή κυβέρνηση ¨εμποδίστηκε¨ σύμφωνα με την παραπάνω δήλωση του κύπριου ΥΠΕΞ που μας άφησε σήμερα άναυδους εν μέσω μείζονος υποβόσκουσας κρίσης στην ΑΟΖ της Μεγαλονήσου;

Όταν η ΕΕ σου αυξάνει την συνεισφορά σου στον κοινοτικό προϋπολογισμό μάλλον μπορείς και με ¨δόσεις¨ να αγοράσεις πολεμικά πλοία για να διασφαλίσεις τα κυριαρχικά δικαιώματα σου;


Δρ. Κωνσταντίνος Βαρδάκας

Σχόλια

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα των άρθρων.

Εμείς απλά τα παρουσιάζουμε και η αξιολόγησή τους επαφίεται στην κρίση του αναγνώστη.

Αποποιούμαστε κάθε νομικής ευθύνης για την ακρίβεια των γραφομένων σε άλλα ιστολόγια ή ιστοσελίδες.