Παρασκευή, 24 Οκτωβρίου 2014

Βαρουφάκης: Προσποιούμαστε ότι δεν έχουμε πτωχεύσει (βίντεο).

«Η κατάσταση στη χώρα δεν έχει αλλάξει καθόλου από το 2010, αυτό που κάνουμε είναι ότι προσποιούμαστε ότι δεν έχουμε πτωχεύσει» ανέφερε ο καθηγητής Γιάννης Βαρουφάκης.
 Ο Γιάννης Βαρουφάκης, μιλώντας χθες στην πρωινή εκπομπή του ΑΝΤ1, υποστήριξε ότι
«πάντα πρέπει να είμαστε αισιόδοξοι αλλά όχι ανόητοι». «Βρισκόμαστε εκεί που βρισκόμασταν το 2010» είπε ο κ. Βαρουφάκης, «έχουμε μία τριπλή πτώχευση, το λέω και το ξαναλέω και γίνομαι δυσάρεστος, έχουμε ένα δημόσιο και
ιδιωτικό τομέα όπου δεν μπορούν να εξυπηρετήσουν τα δάνειά τους και τον τραπεζικό τομέα που είναι βαθιά πτωχευμένος. Αυτό που κάνουμε από το 2010 είναι ότι προσποιούμαστε δανειζόμενοι από την ΕΕ και το ΔΝΤ ότι δεν έχουμε πτωχεύσει» ανέφερε χαρακτηριστικά.

«Η σημερινή κυβέρνηση και η κάθε κυβέρνηση δεν μπορεί να μειώσει τους φόρους εάν δεν έχει την πολιτική βούληση να διαπραγματευτεί σκληρά με την τρόικα απειλώντας με μία σειρά από κινήσεις. Η θέση μας στην ΕΕ δεν είναι διαπραγματεύσιμη, η απειλή είναι απλή, μου ζητάτε να δανειστώ εγώ από την ΕΚΤ μέσω των ελληνικών τραπεζών για να σας επιστρέψω χρήματα στην ΕΚΤ, αυτό είναι παράλογο και ανήθικο και δεν θα το κάνω» είπε ο Γιάννης Βαρουφάκης.

Ο κ. Βαρουφάκης μίλησε και για τρεις κινήσεις που πρέπει να γίνουν για να αναπνεύσει η ελληνική κοινωνία.

Enikos

Γιάννης Βαρουφάκης από Enikos_gr

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Οι διαχειριστές του ιστολογίου δε φέρουν ευθύνη για σχόλια των αναγνωστών.
Σεμνα και ταπεινα παρακαλω και στη μητρική σας γλώσσα για να μεταφράζονται

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...