Σάββατο, 11 Οκτωβρίου 2014

"ΠΟΥΛΑΝΕ" ΑΚΡΙΒΑ ΤΟ "ΤΟΜΑΡΙ" ΤΟΥΣ ΟΙ ΚΟΥΡΔΟΙ Βίντεο από το Κομπάνι: Καταστρέφοντας τα άρματα των ισλαμιστών

Bίντεο αναρτήθηκε στο διαδίκτυο με τους ηρωϊκούς Κούρδους μαχητές της πόλης Κομπάνι να καταστρέφουν άρμα μάχης της ISIL (η Δύση και ειδικά οι ΗΠΑ θα πρέπει να εξηγήσουν και να λογοδοτήσουν για το πως βρέθηκε ο βαρύς οπλισμός σε αυτούς τους εγκληματίες), και να συνεχίζουν τον άνισο και απέλπιδο αγώνα τους εναντίον των ισλαμιστών δολοφόνων.Μπροστά πηγαίνει το άρμα μάχης και από πίσω ακολουθούν σαν εκκαθαριστές οι δολοφόνοι της ISIL. Oι τακτικές τους δέιχνουν ότι έχουν λάβει εκπαίδευση τακτικού στρατού, κάτι που αποδεικνύει και η χρήση του άρματος μάχης. Ποιος ανέλαβε την εκπάιδευσή τους; Στα δυτικά ΜΜΕ όλα έχουν φορτωθεί στην Τουρκία, ενώ είναι γνωστό ότι έγινε εκπαίδευση ισλαμιστών εγκληματιών και στην Ιορδανία με Αμερικανούς εκπαιδευτές. Για την δε χρηματοδότηση από Κατάρ και Σαουδική Αραβία δεν υπάρχει αναφορά ούτε για το θεαθήναι.

Ο ένας εκ των ισλαμιστών μάλιστα φοράει αμερικάνικο μπουφάν Levi’s. Κατά τ'άλλα μισεί τον αμερικανικό και δυτικό τρόπο ζωής.

Το άρμα εισέρχεται σε στενό της πόλης και βομβαρδίζει τις θέσεις των Κούρδων. Λίγα δευτερόλεπτα μετά όμως βλήμα όλμου των Κούρδων το διαλύει ολοσχερώς. Οι κούρδοι έχουν καταφέρει να δημιουργήσουν ένα έιδος "Στάλινγκραντ" για τους ισλαμιστές.

Η πόλη είναι πιο πιθανό ότι θα πέσει το τίμημα όμως για τους ισλαμιστές μισθοφόρους θα είναι πολύ βαρύ. Την ίδια στιγμη΄ο Μ.Άσαντ ανακαταλαμάνει τη μια πόλη μετά την άλλη κατά την εξέλιξη της ανατολικής εκστρατείας του συριακού Στρατού.

Ακολουθεί και άλλο βίντεο καταστροφής αρμάτων της ISIL. Ο αριθμός των αρμάτων σε χρήση προκαλεί ερωτηματικα. Πως και από ποιους έφτασαν στα χέρια τους αλλά και για τους "τζούφιους" αμερικανικούς βομβαρδισμούς. Τα άρματα δεν μπορούν να κρυφτούν ειδικά σε ανοιχτούς χώρους όπως το Κουρδιστάν, άρα τι βομβάρδιζαν οι Αμερικανοί πιλότοι; Πολλοί δεν πιστέυουν ότι οι ΗΠΑ χτυπούν πραγματικά τους πρώην συμμάχους τους (ή ακόμα νυν;)


Οι Κούρδοι μαχητές που υπερασπίζονται την πόλη Κομπάνι στη Συρία κατάφεραν να απωθήσουν επτά επιθέσεις του Ισλαμικού Κράτους στη διάρκεια της νύχτας της Παρασκευής προς Σάββατο, δήλωσε μια κουρδική πηγή, ενώ τις πληροφορίες επιβεβαίωσε και το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

Οι τζιχαντιστές ενέτειναν τις επιθέσεις τους την Παρασκευή έχοντας δημιουργήσει μέτωπα νότια, δυτικά και ανατολικά του Κομπάνι, δήλωσε ο κούρδος ακτιβιστής Φάρχαντ αλ-Σάμι.

«Το ΙΚ εξαπέλυσε μια ευρεία επίθεση από το νότιο τμήμα της πόλης σε μια προσπάθεια να προωθηθεί προς το κέντρο, όμως οι κούρδοι μαχητές την απέτρεψαν έπειτα από σφοδρές μάχες», δήλωσε ο διευθυντής του Παρατηρητηρίου Ράμι Άμπντελ Ράχμαν.

Στο μεταξύ, ο διεθνής συνασπισμός εξαπέλυσε τουλάχιστον δύο αεροπορικές επιθέσεις στη διάρκεια της νύχτας στον ανατολικό και νότιο τομέα του Κομπάνι, όπως επεσήμανε ο κ. Ράχμαν.

Χθες Παρασκευή οι μαχητές του ΙΚ έθεσαν υπό τον έλεγχό τους το γενικό επιτελείο των κουρδικών δυνάμεων στο Κομπάνι και επικέντρωσαν τις επιθέσεις τους στο συνοριακό πέρασμα προς την Τουρκία, τη μοναδική οδό από την οποία τροφοδοτείται η πόλη. Μετά την είσοδό του στην κουρδική πόλη, το ΙΚ ελέγχει το 40%, σύμφωνα με πληροφορίες του Παρατηρητηρίου.

Παράλληλα κούρδοι μαχητές διεξήγαγαν «ειδικές επιχειρήσεις» στο ανατολικό τμήμα της πόλης, με στόχο να διεισδύσουν στις ζώνες που βρίσκονται υπό τον έλεγχο των τζιχαντιστών και να σκοτώσουν μέλη το ΙΚ προτού επιστρέψουν στις θέσεις τους.

Ο Ισμάτ Χάσαν, επικεφαλής του συμβουλίου άμυνας της πόλης, δήλωσε στον κουρδικό ειδησεογραφικό ιστότοπο Ουελάτι ότι οι μαχητές του κατάφεραν νωρίς σήμερα το πρωί να αποτρέψουν τουλάχιστον δύο βομβιστικές επιθέσεις αυτοκτονίας από μαχητές του ΙΚ στο κέντρο του Κομπάνι.

Ο Άσια Αμπντουλά, συμπρόεδρος του κουρδικού κόμματος Δημοκρατική Ένωση, δήλωσε στα τοπικά μέσα ενημέρωσης ότι οι κούρδοι μαχητές «θα παραμείνουν ακλόνητοι για μήνες και [...] θα πολεμήσουν μέχρι την τελευταία σταγόνα του αίματός τους».

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Οι διαχειριστές του ιστολογίου δε φέρουν ευθύνη για σχόλια των αναγνωστών.
Σεμνα και ταπεινα παρακαλω και στη μητρική σας γλώσσα για να μεταφράζονται

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...